Inlägg från: Millan1984 |Visa alla inlägg
  • Millan1984

    Öviksbrudar 2012

    Dekarsjön är jättefin, var på bröllopsfest där förra sommaren. Dom var 49 personer, vi funderade på den också, men då vi blir ca 59 personer känner vi att det blir för trångt. Om man vill hyra sovplats i stugan bredvid + hyra lokalen kostar det 5.500 kr (iaf när vi kollade priset i somras)

  • Millan1984
    Fenuril skrev 2011-10-10 21:22:59 följande:
    Tack så mycket för alla tips! Glad

    VI kommer nog inte vara fler än 30-40 gäster så FV-stugan bör vara lagom storlek. Fast priset är väldigt tungt alltså... Man kanske inte behöver den hela helgen? ^^

    Dekarsön har jag aldrig varit på, men jag snabbtittade lite på deras hemsida och det verkar väldigt vackert. Det ska jag definitvt titta på när jag är i Övik nästa gång. Dock är priset väldigt högt där med tycker jag, särskilt om det bara är en natt. Men priserna kanske ligger därikring. Jag har aldrig bokat festlokal förut. =)

    Fru Nordström, var gifter ni er om jag får fråga? =) Vi kommer gifta oss på hösten, så en varm lkal är ett plus, särskilt om vigseln sker utomhus. ^^

    Fler tips, tack. =) Var kommer ni hålla era fester? Några fler bergerliga vigslar?
    Dekarsön erbjuder även några fler rum om några gäster behöver sovplats. Sen är det väldigt fin natur med vattnet nedanför. Varför inte gifta sig utomhus där och fortsätta festen inomhus?? 30-40 pers får definitivt plats där, men visst lokalen är nog mindre än FV och saknar den utsikt som FV har..Dekarsön erbjuder även en logkyrka, men ni ska ju gifta er borgerligt...vi gifter oss i Arnäs kyrka och har festen i en matsal.
  • Millan1984

    datorn strejkade imorse så om jag är frånvarande en längre tid så har datorn gått sönder...Verkar som om att den lever lite på övertid just nu....

  • Millan1984
    Fenuril skrev 2011-10-12 21:04:44 följande:
    Jo, dekarsögården är väldigt vackert. Särskilt posivitv att man kan vigas utomhus i närheten. =)

    Men det blir mycket pengar om man behöver en dag innan för förberedelser och en dag efter för städning. 10300 om jag fattat det rätt? Då är man nästan uppe i Gålsjöbrukspriser. ^^ Då är ändå FV mycket billigare.

    Helst skulle vi ju vilja ha ännu billigare än det. Hembygdsgårdar är väl ett billigt alternativ, men det känns inte riktigt oss på något sätt. Lite för bondromantiskt. =) Vi vill ha lite mer modernt och roligt. Lite rockigt och nördigt allra helst. ^^ Någon som har några ideér.

    Vigselplatsen vill jag allra helst ha vid havet däremot. Kan man viga sig varsomhelst ute? Eller måste man ha något form av tillstånd? Och man vill ju inte att några objudna ska vandra in mitt i. Är det någon här som gift sig utomhus? Hur fungerade det och var var ni då?
    Alltså, det kostar 5.500 för att få hyra Dekarsön från fre-söndag om jag inte missminner mig..inte per dag :p Nog ska man väl kunna gifta sig var som helst? Ja kanske inte på andras tomter, men ring till kommunen som ansvarar för borgerliga vigslar, det kostar iaf en summa att gifta sig borgerligt då vigselförrättaren tar betalt för resekostnaden och för en utförd vigsel...
  • Millan1984
    Fenuril skrev 2011-10-12 22:12:08 följande:
    Jaha, ja då är det ju betydligt mer överkomligt. =) På hemsidan står det dock 5000/dygn. + 500 om man vill ha tillgång kvällen innan. Får hoppas att det är tryckfel. =)

    Jo, det där med vigselförättare har vi inte ens börjat titta på än. Skulle helst vilja ha en vän istället för någon okänd, men det verkar inte gå i Sverige. Vilka dumheter. ^^
    Det smartaste är ju att ringa dit, så man ser om det skulle vara ett alternativ eller inte :p Vi valde lokal utefter ytan men även för lätttillgängligheten och priset.
  • Millan1984
    lilja skrev 2011-10-13 20:37:58 följande:
    Har ni bestämt präst?
    Jag är lite rädd att få en speciell präst i Själevad då jag tycker hon var vedervärdig på min systers vigsel. De lägger inte semestrar förns i april, så det är först då man kan önska.
    * 21 juli 2012 *

    Nej. vi fick veta att vi skulle bli kontaktade i april och då får vi nog välja...fast vi vet inte vem ännu...Vilken tråkig upplevelse, var det något hon sa, eller var hon bara opersonlig och otrevlig?


    Nu har jag räknat ihop att vi nästan spenderat 6.000 kronor på bröllopet (klänning,slöja, dekoration etc etc), bara ca 65.000 kr som ska spenderas :S.

  • Millan1984
    lilja skrev 2011-10-15 15:32:16 följande:
    Hon hörde inte av sig för samtalet man ska ha innan vigseln, hon läste bara från boken, kunde inte improvisera något, sa inget om brudparet. Hade inge koll på när man skulle ställa sig upp/sitta ner. Innan vigseln stack hon i huvudet i brudkammarn och tittade inte ens mot min syster och hennes man, frågade bara mig om ett program. När vigseln var slut formligen sprang hon ut ur kyrkan och drog.
    * 21 juli 2012 *

    Men vad respektlöst. Pratade din syster med någon ansvarig efter det??Undrar vem du menar...men det kan du ju naturligtvis inte skriva öppet här....


     


    Hipo1: Vad kul att du hittat din klänning hur ser den ut?? Hmmm...ni känner ingen som har något tips eller någon bekant som driver något bra ställe?

  • Millan1984
    lilja skrev 2011-10-20 20:46:02 följande:
    Millan - Jo hon tog upp det med dem innan, för hon ville byta. Men de sa bara att hon skulle prata med prästen och ge henne en chans. De var inte tillmötesgående om vad hon kände, tyvärr.
    Har inget problöem med att skriva ut hennes namn, men det är väl som du säger dumt att hänga ut någon. :(
    * 21 juli 2012 *

    då hoppas jag att ni slipper ha henne som präst :)


     


    Fru Nordström 2011: hej hej. Hur länge har ni planerat ert bröllop? Har allt gått bra? Berätta gärna hur ni kommer att ha det vilken präst kommer ni att ha?


     


     

  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-10-24 12:58:35 följande:
    Den är ganska enkel, fast dubbelt tyg; ett lager tunt, lite genomskinligt tyg utanpå hela klänningen, axelbandslös och knyt i ryggen. Ett litet släp. Några lodräta rader med paljetter fram på bysten, som en solfjäder ungefär, alltså inte helt raka linjer, men.. ja ni kanske förstår, svårt att förklara. kan försöka fixa en bild Glad
    Fick en idé om lokal, lite inspirerad av dig millan... Flört
    Nu blev jag nyfiken, vilken lokal funderar ni på ??
  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-10-25 04:14:50 följande:
    Tänkte på själevadsskolans matsal. Ingen aning om hur den ser ut el m man får hyra, men värt att kolla kanske

    Ja definitivt Bara ringa och höra, de brukar ju vara rätt billiga också


     


    Fru Nordström 2011: Haha, det brukar ju bli så...man har en tanke men det slutar med något helt annat. Men det blir nog jättebra. Har tiden fram till nu gått snabbt eller tycker du att det gått segt? Vi har 10 månader kvar, vi har hunnit med en del, men vissa saker kan vi inte göra förrän om flera månader så just nu känns det rätt övermäktigt med tanke på allt som man måste tänka på....


    Jag är den som inte vill stå i centrum och sambon är tvärtom. Hade lika gärna kunnat gifta mig med enbart våra familjer, men samtidigt ska jag ju bara gifta mig en gång och då vill man ju inte neka vännerna. Men vi är nöjda med antalet gäster vi tänker bjuda.


    Nej vad sött jag kommer nog också gå in där med väldigt skakiga ben, tur att man håller i varandra när man ska gå fram till altaret hehe.
    Vem är solisten? Själv ska vi ha min kusin Ann, som sjunger sååååå vackert. Har tur att hon sjunger så mycket för hon kan redan texterna till de låtar jag/vi vill ha Du får gärna skriva om den vattenfasta mascaran fungerade, funderar nämligen på vilken man borde satsa på på dagen D.


    Fick man väljavilken präst man vill ha? Har inga personliga band till de präster som finns där just nu så man vet ju ingenting om dem. Man vill ju inte riskera att få någon som Liljas syster fick....

Svar på tråden Öviksbrudar 2012