Låter som att Övik är sig ganska likt på konditorifronten!
En liten funderare till alla er som är uppe i planering av menyn, och som tycker att bröllopstårtan är en viktig punkt under kvällens gång - fundera över dessertens vara eller inte vara. Min erfarenhet säger att med dessert blir alla riktigt mätta och tårta kan nästan bli överflödigt. Väljer man att satsa på sin bröllopstårta så är det synd om den kommer i skymundan och inte får den uppskattning den förtjänar. Där finns också lite pengar att "spara" in/omfördela om man inte tar dessert.
Om det verkar snålt att inte bjuda på dessert? Absolut inte om man frågar mig! Det är bättre att man känner sig behagligt mätt än att bli övermätt. Tårta skall vara gott att äta. Sedan finns det vissa som aldrig skulle tänka sig att utesluta dessert. Man kan då be att restaurang/catering visar upp ett prov på dessertens storlek. Ser det på tok för stor ut kan man be dem göra den mindre för att spara på suget efter tårta. En dessert ska vara liten. Här i södern är det numera vanligt att bjuda på ett par riktigt goda ostar ( Gryere, Appenzeller, Primadonna ) med något kex/vindruvor för att behälla sötsuget kvar.
Bara några tips och tankar!
Lilja: Läckra skor!! Mörk choklad är alltid rätt i lagom dos ( såvida man man vet att merparten uppskattar mörk choklad) I kombination med frisk hallonsmak och någon lite sötare smak som vanilj/vit choklad har man en härlig kombination. Kan man få med en mandelmarängbotten i tårtan är det trevligt med denna kontrast i konsistens som den medför.
Lycka till allihopa i er planering och sedan också med bröllopen!