• Margaux

    Ni som har påkostat bröllop- alltså riktigt påkostat- vad gör ni?

    Vi hade ett ganska litet bröllop men det blev rätt dyrt ändå. Inkl. resa(som just är avslutad) och ringar/morgongåvor så kom vi väl bort i mot 300'. Men vi har egentligen inte hållt så hårt i pengarna att vi vet helt....

    Vi hade ett tredagars bröllop med några influgna, långväga gäster. Stod för all mat och övernattning för de flesta i 3-5 dagar. Detta var dock varken till eller ifrån i budgeten då gården som vi hyrt hade gott om plats. Vi hyrde in kockar och de visade sig från sin bästa sida. 4 rätter och tårta som blivit omtalade som den bästa ever! av många gäster. Vi hade ganska dyra viner eftersom vi är intresserade i det och det dracks mycket....
    Dagen efter hade vi "eftersläpp" med brunch för alla pluss andra kompisar som vi inte hade bjudit till dagen D.
    Det vi hade "glömt" att lägga pengar på var mera personal till söndagen... Där hade vi allt kunnat spotta in lite mer.
    Min man hade en vanlig kostym men vi köpte från Burberry och jag hade en enkel och billig klänning som jag var jättenöjd med.

    Vi valde att köpa ganska dyra morgongåvor och de var självklart inte inräknade i någon budget. Där blev det ca 100.000kr. Resan blev 3,5 v till Brasilien och Argentina där vi har bott lyxigt och ätit gott...

  • Margaux
    Nudax skrev 2012-03-02 21:21:52 följande:
    En nyfiken fråga: Ni som lagt 300.000 eller mer , som skrivit här på slutet, hur har ni finansierat detta? Intjänade/sparade pengar, arv, pengavinst, lån....? Tycker det är spännande =) Ni behöver naturligtvis inte svara om ni inte vill!
    Vi fick en del av min mamma(50'), resten betalade vi med våra löner och något sparat! Det går ju inte ut på samma dag alltsammans.
  • Margaux
    Nudax skrev 2012-03-03 08:34:59 följande:
    Nä det förståss, men som i vårt fall - då vi haft ett år på oss att spara ungefär - så har vi ändå inte möjlighet till just 300.000. Men det är det som är intressant att höra =) Planerade ni ert bröllop länge?
    Vi planerade i lite mindre än ett år!
    Hade helt säkert kunnat hitta mkt vettigare saker att lägga pengarna på men så här i efterhand så känns det som väl investerade pengar. Vi hade en otrolig fest och flera oförglömliga dagar mad vänner och familj.
  • Margaux

    Om du klickar på min profil så ligger det några bilder på klänning, ringar och tårta....

Svar på tråden Ni som har påkostat bröllop- alltså riktigt påkostat- vad gör ni?