• 1700tal

    Ni som har påkostat bröllop- alltså riktigt påkostat- vad gör ni?

    Nudax skrev 2012-03-03 08:34:59 följande:
    Nä det förståss, men som i vårt fall - då vi haft ett år på oss att spara ungefär - så har vi ändå inte möjlighet till just 300.000. Men det är det som är intressant att höra =) Planerade ni ert bröllop länge?
    Nu hör vi väl egentligen inte hemma i den här tråden. Vi har inget lågbudgetbröllop men några 300 000 hamnar vi inte på. Men tänkte ändå inflika att det går om man vill, allt beror ju på hur man lägger sina prioriteringar runt omkring. Vi bor pyttemått inne i stan med en total boendekostnad under 2000 kr. Men 2 skapliga löner på det, då växer pengarna snabbt på hög. Sen om man vill lägga dem på ett bröllop, kul! Är också gruvligt trött på den svenska jäntelagen. Har man slitit ihop och sparat pengar så står det en fullkomligt fritt att spendera dem som man vill. Vi har siktet på en framtida lånefri bostad istället.
  • 1700tal
    Nudax skrev 2012-03-03 16:04:13 följande:
    Förstår inte riktigt vad du ville med ditt svar till mig?

    Nej nej, jag förstod din uppriktiga nyfikenhet och tolkade inte alls ditt inlägg som ett ifrågasättande. Varken av budget eller annat. Det jag ville med mitt svar till dig var att delge hur man kan få ihop så stora summor pengar på ett års tid, det var bara ett exempel. Som du sa, du ställde en nyfiken och intresserad fråga hur man kunde finansiera det hela. Jag svarade hur det kan gå till (i vårt fall). Det var väl inget konstigt? Sen lägger vi samma summa på kontantinsats istället för ett bröllop men det hade lika gärna kunnat vara tvärtom, det är ju inte det väsentliga. Det var sparplanen av så mkt pengar det handlade om ju.


     


    Sen får jag kanske tillägga att när jag skrev att "jag är också så trött på jäntelagen osv" så var det inte riktat till dig, precis tvärtom. Jag, som du, är uppriktigt intresserad av hur man lägger upp det, hur man prioriterar och hur man sparar ihop till pengarna (eller hur man nu får tag på dem).

  • 1700tal

    Thinkerbelle, tittade också på ert bildspel förut. Mkt vackra bilder!

  • 1700tal
    Nudax skrev 2012-03-03 17:43:54 följande:
    Okej, då förstår jag. För det var just den delen "Är också gruvligt trött på den svenska jäntelagen. Har man slitit ihop och sparat pengar så står det en fullkomligt fritt att spendera dem som man vill." som gjorde att jag kände det som om du missförstått mig.
    Ah, sorry. Insåg i efterhand att just den biten verkade riktat till dig men det var mer riktat uppåt i tråden. Som ett medhåll till brideo i inlägg #38 typ.
Svar på tråden Ni som har påkostat bröllop- alltså riktigt påkostat- vad gör ni?