Inlägg från: GeneralElectric |Visa alla inlägg
  • GeneralElectric

    Tärna eller inte tärna??

    Jag hade tre tärnor, och de gjorde helt fantastiska och drömlika saker för mig (mer om det någon annan gång)! Men ursprungligen hade jag inte tänkt ha någon tärna alls, tyckte det fick räcka med syskonbarnen i en näbb. Jag ändrade mig på grund av att M2B insisterade på att han ville ha tre marskalkar. Då tänkte jag att jag ändå skulle be några vänner vara med under förberedelserna på bröllopsdagen. Nu blev det tärnorna istället (en av dem sminkade mig, t ex).
    Så TS, mitt råd till dig är att om du har någon kompis som är en vän – eller två väninnor – så kan du mycket väl fråga dem om att hänga med dig under bröllopsdagens förmiddag.
    Förklara just att du inte tänkt ha någon tärna, men vill ha deras sällskap och stöd. De kommer alldeles säkert att vilja vara med, det skulle jag glatt tacka ja till.
    Det bör såklart vara nära vänner, men också personer som har förmågan att lugna ner dig och ge råd, och gärna också sådana som är duktiga på kläder/sminkning/hår (gäller även om du har professionell hår- och make up-hjälp). Ovärderligt med vänner som kan ge råd om detta! Be också dessa vänner vara med på fotograferingen om du har sådan, så att de t ex kan rätta till dina kläder/din slöja etc.
    Du kommer kanske också behöva någon som går ärenden och fixar vissa sista minuten-grejer... Det behövde jag! Två av mina tärnor fick till exempel traska iväg till kyrkan och kvittera ut brudkronan som jag hade glömt hämta dagen innan...
    Ett tag bad jag flera av de nära vänner som kommit tillresande från utlandet att vara med en stund under förberedelserna, som en ”bridal boudouir”. Men tärnorna avrådde, och det hade nog blivit alldeles för mycket... Vi var ändå sju personer i en hotellsvit (jag, tärnorna, två frisörer och en fotograf)!

Svar på tråden Tärna eller inte tärna??