Inlägg från: Vi2alltid |Visa alla inlägg
  • Vi2alltid

    Anhörigvårdare utan jobb (för tillfället?), rätt till ersättning?

    En kompis till mig har arbetat som assistent åt sin bror med betalning, men det är säkert många omständigheter som skiljer sig i ditt fall. Det bästa är att höra direkt med försäkringskassan!

  • Vi2alltid
    tout lamour lamour skrev 2011-07-11 11:22:51 följande:
    Jag håller med ovanstående, ring Försäkringskassan och fråga. Men de enda dylika ersättningar jag känner till är A-kassa (om man är med där), sjukskrivning, eller socialbidrag.

    Däremot tänker jag att du har erfarenhet nu så att du borde kunna få jobb som personlig assistent om du söker ett sådant jobb!
    nja fast om pappan går under LSS-lagen så kan hans anhöriga alltså få lön om de arbetar som hans assistent, det är det som är intressant att veta om den möjligheten finns.
  • Vi2alltid
    tout lamour lamour skrev 2011-07-11 12:17:58 följande:
    Jo och de har ju fått sådan ersättning, men nu arbetar de ju inte som hans assistent längre då han inte bor hemma. Eller menar du att det skulle finnas en speciell arbetslöshetsersättning just bara för anhörigvårdare som plötsligt är utan jobb?
    det vet jag inget om, men jag menar att om han ligger på en avdelning där han behöver hjälp av anhöriga för att vårdpersonalen inte kan ge honom tillsyn dygnet runt eller vad som nu kan behövas så kanske det går att flytta med och arbeta som assistent även där... men det är ju under mycket speciella omständigheter i så fall! Kolla med försäkringskassan! Jag är osäker på det där med anhörigstöd - men om jag som personlig assistent jobbar hos en person som plötsligt blir sjuk eller avlider så få jag ju lön för en viss tid efter det, typ en månad iaf tror jag...
Svar på tråden Anhörigvårdare utan jobb (för tillfället?), rätt till ersättning?