• Silketuss

    Hur definierar man en dålig attityd?

    Jag kan nog förstå vad du vill säga, och jag håller till stor del med dig. Men det kan också väldigt lätt gå för långt. När man sitter i en relativ anonymitet, kanske det är lättare att låta hårdare, och att inte tänka sig lika noga för som irl. Ibland kan man ha en dålig dag och kanske vara extra känslig eller retlig. Men så har vi även de som faktiskt alltid verkar vara kaxiga, stöddiga och inte bryr sig om hur de uttrycker sig. De där som alltid verkar vilja göra andra på bt sårade, ledsna och arga. Och jag skulle iaf önska att de kunde ta och tagga ned lite, när det gäller att kritisera eller tex ifrågasätta hur andras moral överhuvudtaget ser ut. Det tycker iaf jag är väldigt onödigt. För även om man håller till på bröllopstorget, så kan vi vara väldigt olika ändå. På både insidan och utsidan. Respekt kräver respekt, om ni förstår hur jag menar? Och hur någons moral ser ut, avgörs INTE av var man köper sin brudklänning. Iaf inte mer än hur man uppför sig mot andra på en sajt som denna...  

    Ts, jag skulle vilja fråga om det är ofta som du blir anklagad för att ha dålig attityd? För om det är så, kanske du ändå behöver fundera på HUR du framför dina åsikter. Vi har rätt till våra åsikter, men om man ofta uppfattas ha en dålig attityd, så kanske det ändå är något som inte riktigt fungerar så smidigt som det skulle kunna? Hoppas att du inte tar illa upp, jag vill bara försöka hjälpa dig nu.

    Det är också viktigt att man försöker respektera vad som skrivs i en trådstart, tycker jag. Det är en sak om någon vill ha åsikter om hur tex en klänning ser ut, brutalt och ärligt...en helt annan om man inte ens frågat om andras åsikter utan ville något annat med sin tråd. 

  • Silketuss
    MrsT2011 skrev 2011-07-07 14:09:03 följande:
    Det är bara att gratulera om ditt liv IRL är så behagligt att alla du möter tar fram silkesvantarna så fort de pratar med dig. Så ser inte min verklighet ut, vare sig IRL eller på BT. Jag upplever det snarare som att du är väldigt känslig, och vill i all välmening, precis som i trådstarten, uppmana dig att inte ta åt dig och tolka allt folk skriver som "hårt" och "okänsligt".

    "Jag är utless på alla anklagelser om dålig attityd så fort man inte håller med folk. Det gäller framför allt i mitt yrkesliv, där folk ofta blivit helt rabiata bara för att jag ställer frågor och kommer med nya infallsvinklar. Men det gäller även i mitt privatliv och här på BT."
    Det är precis tvärtom!!! Jag försökte ju fråga dig om du har funderat på om det kan finnas ett samband med att du uppfattas som någon med dålig attityd både i yrkesliv, privatliv och även på bt!!   Om man uppfattas som så, borde det föranleda en självrannsakan. Om man inte medvetet är ute efter att provocera och reta upp folk, men ändå gör det...så skulle iaf jag börja fundera över hur det blir så, gång på gång. Det ligger inte alltför långt borta att tänka att det kanske ligger hos en själv, då. 
  • Silketuss
    MrsT2011 skrev 2011-07-07 14:32:45 följande:
    Och med det resonemang du själv för här på forumet så skulle jag alltså bli så himla ledsen nu att jag skulle anmäla dig för påhopp? Glad
    Nej, verkligen inte! Jag hade aldrig skrivit så till någon som jag uppfattade som känslig. Du skrev rättframt om hur du uppfattas, och jag bemötte det på ett värdigt men rättframt sätt. Skulle ha kunnat skriva mycket mer plumpt och elakt, men ville försöka hålla en bra nivå.   För mig är det en tydlig gräns på när man "måste" vara ärlig och säga precis allt man tycker, och när man kan låta bli att säga riktigt allt. Tycker inte du?
  • Silketuss
    MrsT2011 skrev 2011-07-07 15:17:59 följande:
    Här börjar vi verkligen nå pudelns kärna, mycket intressant. Det betyder alltså att jag inte får uttrycka min åsikt baserat på åsikten i fråga, utan det beror på VEM jag framför åsikten till? Det är lite detta jag menar med den här tråden, man kan inte tassa på tå för vissa användare bara för att de råkar vara mer känsliga än andra. Vi måste alla vara sakliga och lägga fram våra åsikter på ett smidigt sätt, men den som läser åsikten och väljer att kommentera den måste också vara saklig och ta ansvar för att först reda ut eventuella missförstånd innan man blir förbannad. Aleta uttryckte det bäst av alla tycker jag:
    Aleta skrev 2011-07-07 13:55:08 följande:
    Väljer man något kontroversiellt så måste man väl kunna stå upp för det och sakligt argumentera varför man tycker att: "så ska man göra" istället för att genast ta det personligt.
    "Hon menar mig! Hon säger att det är dumt att handla från Kina - alltså säger hon att jag är dum och!"
    För det är så det känns som om ett stort antal människor reagerar - drar likhetstecken mellan saken och sin egen person!

    Ännu värre tycker jag det är när man börjar hojta åt andra att hålla truten och ägna sig åt något viktigare så fort åsikterna inte passar! Det tyder verkligen på (i mina ögon) att man har dåligt samvete för något och har totalt slut på argument. 
    Nu tror jag att du missförstår mig. Jag tycker fortfarande att mycket av ansvaret ska ligga hos den som skriver, att man ska tänka sig för hur man skriver osv, osv. Alltför ofta har jag sett att de som uppfattas av flera andr i en tråd, som elaka, helt skyller ifrån sig och menar att det får stå för den som uppfattar dem så, osv. Man har alltså inte själv ansvar för hur man uppfattas?? :-O

    Jag står för att, om man som du gjorde i ts, skrev att du väldigt ofta blev beskriven som någon med dålig attityd, borde du rimtligtvis försöka klura på varför du uppfattas så, om du nu inte vill uppfattas så. Jag måste ha en dålig dag, om du missförstår mig så pass, för det brukar jag faktiskt inte göra.
Svar på tråden Hur definierar man en dålig attityd?