Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Hur definierar man en dålig attityd?

    Bra att det här lyfts tycker jag! 
    Som du skriver är det viktigt att inte tolka allt som skrivs som personangrepp eller elaka påhopp. Jag tror att 
    vi alla nog är medvetna om blir det lätt missförstånd i skriven text .
    Dock tycker jag att det är minst lika viktigt att alla som skriver tänker på hur de formulerar sig, så slipper vi säkert en hel del ledsamma diskussioner där upphovsskribenten inte menade något illa.
    Jag raderar själv ganska ofta meningar just för att det inte går att förstå om jag använder ironi eller är allvarlig. 

    (Sen finns det ju i alla internetforum personer som mest är ute efter att provocera och därför väljer att skriva inlägg därefter! Men jag tror inte att det var dessa du menade, TS?)
  • Darling Daisy
    MrsT2011 skrev 2011-07-07 10:51:54 följande:
    Nja det där får du tyvärr utveckla. Hur vet du om någon argumenterar för sin åsikt eller om de "bara är ute efter att provocera"? Jag kan inte se vad skillnaden är, men tar tacksamt emot tips på hur ni andra bedömer detta.
    Jag tänkte på de som brukar kallas för "troll".
    Och, ja, det är skitsvårt att veta vad som är menat att provocera och inte.

    Därför anser jag att det är jätteviktigt att man tänker sig för när man formulerar sig, så att det inte gör någon ledsen helt i onödan. 
  • Darling Daisy
    MrsT2011 skrev 2011-07-07 11:37:09 följande:
    Troller känner man ju igen eftersom det de skriver inte har någon som helst leverans, vare sig för bröllopsplanering eller annat som pågår i användarnas liv. Typ tråden "har ni strumpor hemma på sommaren eller är ni barfota?" Annars tycker jag att ämnesrubriken "övrigt" fungerar väldigt bra, där vädrar vi ju bland annat problem som "mitt jobb är en katastrof" eller "vi kan inte få barn".

    Mitt tips om man tar illa upp är att först fråga "hur menar du nu"? Då kanske personen slätar över sin klumpiga formulering och vips är problemet ur världen. Det är som sagt mer konstruktivt att ställa frågor och/eller framföra sin egen uppfattning än att direkt ta åt sig och bli förbannad i onödan.
    Bra tips om att fråga hur nån menar.

    En del troll som jag stött på, på andra ställen än BT, har varit svåra att definiera som troll. Vissa har jag fått en olustig magkänsla av och gått och tänkt pån länge "hoppas det är ett skämt, för så "illa" hoppas jag ingen tänker/har det osv".  Men, som du skriver, så brukar de (förr eller senare) skriva något så att man förstår att det inte är på allvar.
Svar på tråden Hur definierar man en dålig attityd?