• Aleta

    Hur definierar man en dålig attityd?

    Hurra!

    Kan inte hålla med dig mer!

    Jag blir så trött på folk som genast tror att det är ett personangrepp om man inte tycker exakt som de. Samtalen blir fattiga när man inte kan argumentera och diskutera.

    Det är ju jättekul och intressant att framföra sina egna åsikter, lyssna på andras. ställa frågor, väga för och emot och kanske tillslut komma ur diskussionen med en ny syn på saken. 

    Det finns många här med vääääldigt känsliga tår...

  • Aleta
    Silketuss skrev 2011-07-07 12:14:55 följande:
    Jag kan nog förstå vad du vill säga, och jag håller till stor del med dig. Men det kan också väldigt lätt gå för långt. När man sitter i en relativ anonymitet, kanske det är lättare att låta hårdare, och att inte tänka sig lika noga för som irl. Ibland kan man ha en dålig dag och kanske vara extra känslig eller retlig. Men så har vi även de som faktiskt alltid verkar vara kaxiga, stöddiga och inte bryr sig om hur de uttrycker sig. De där som alltid verkar vilja göra andra på bt sårade, ledsna och arga. Och jag skulle iaf önska att de kunde ta och tagga ned lite, när det gäller att kritisera eller tex ifrågasätta hur andras moral överhuvudtaget ser ut. Det tycker iaf jag är väldigt onödigt. För även om man håller till på bröllopstorget, så kan vi vara väldigt olika ändå. På både insidan och utsidan. Respekt kräver respekt, om ni förstår hur jag menar? Och hur någons moral ser ut, avgörs INTE av var man köper sin brudklänning. Iaf inte mer än hur man uppför sig mot andra på en sajt som denna...  
    Fast där har du verkligen problemet!

    Om någon tycker att det är förkastligt att beställa från Kina pga barnarbete, olaglig kopiering osv. hur ska man kunna uttrycka det utan att trampa alla på tårna som har köpt en Kinaklänning?

    Eller om man verkligen avskyr brudöverlämning och dess symbolik? Hur ska man uttrycka det?

    Problemet som jag tror är att när man innerst inne har en liten gnagande röst som säger att "det kanske är så att du har gjort/valt fel" så åler alla taggar ut så fort någon andas om ämnet i fråga.

    Väljer man något kontroversiellt så måste man väl kunna stå upp för det och sakligt argumentera varför man tycker att: "så ska man göra" istället för att genast ta det personligt.
    "Hon menar mig! Hon säger att det är dumt att handla från Kina - alltså säger hon att jag är dum och!"
    För det är så det känns som om ett stort antal människor reagerar - drar likhetstecken mellan saken och sin egen person!

    Ännu värre tycker jag det är när man börjar hojta åt andra att hålla truten och ägna sig åt något viktigare så fort åsikterna inte passar! Det tyder verkligen på (i mina ögon) att man har dåligt samvete för något och har totalt slut på argument. 
  • Aleta
    Styrka skrev 2011-07-07 16:18:34 följande:
    Mycket bra sagt!
    Där tar jag nog åt mig själv faktiskt, det behöver jag tänka mer på. Jag har alldeles för lätt att radda upp med en arsenal av argument och vassa formuleringar, när det kanske i själva verket är så att jag missförstått, eller personen som uttryckt sig en smula förhastat och inte menar det exakt som det står.

    Tänka efter, före. Not to self. Bra tråd, det här!
    Ja, det är bra. 

    Det är inte ovanligt att jag skriver ett riktigt upprört inlägg med spydigheter och vassa kommentarer.
    Sedan läser jag det och säger: "Ha, där fick de!"
    ...och sedan raderar jag det, läser om i tråden och försöker förstå istället innan jag skriver det riktiga svaret.
Svar på tråden Hur definierar man en dålig attityd?