• Bröllop201206

    Vilka saker tycker ni får kosta mer?

    Hej!


    svårt att komma på en bra rubrik, men....


    Det jag undrar över är, vilka saker ni tycker är viktigast och motiverat att lägga mer pengar på?


    tex. om vilka poster jag själv tycker är viktigast, å får kosta mer.


    Jag tycker att vigselringen får kosta mycket då jag ska använda den resten av mitt liv, min budget där är väl 30 000kr.


    Bröllopsresan tycker jag oxå får kosta lite mer.


    Brudbuketten kommer jag att välja en enklare variant, då jag tycker det e onödigt att lägga 2000kr på en brudbukett som jag ändå bara kommer att ha under en timmes vigsel.


    Klänningen har jag lagt en max-budget på 3000kr då jag inte tycker att det e motiverat att lägga 10 000-tals kr på en klänning att bara ha en dag.


    Tårtan kommer jag nog att välja en vanlig vit utan extra dekorationer,men jag har tänkt ha färska rosor på,


    Middag/festen blir väl 900kr per person, för tre-rätters,hyrt en gård som även är restaurang vardagar., men då jag tycker om mindre bröllop med närmsta familjen blir vi bara 20pers.


    Fotografering kommer jag att be en i min familj att fota porträttbilder i kyrkan och efteråt vid ett fint grönområde, med dagens systemkameror som de flesta har, tycker jag det e svårare att misslyckas med bra bilder än som i förr då man hade sämre kameror och inte kunde se direkt om korten blev bra eller inte.


    Hår och smink kommer jag att fixa själv, då jag är van vid det. Naglar kommer jag däremot att fixa akryl.


    Det här var lite om mina prioteringar.


    Vilka poster tycker/väljer ni får kosta mer än andra saker? Och ni som väljer att bjuda 80personer och har en budget på 80 000kr för midddag/festen, lägger ni mycket pengar på allt annat oxå? eller prioterar ni mindre då på andra poster/utgifter?


     

  • Svar på tråden Vilka saker tycker ni får kosta mer?
  • akgosmos

    Vi gifter oss om 2,5 månad så nu börjar det bli ganska tydligt vad vi prioriterar:

    Viktigt:
    Gästerna - vi kommer bli runt 90 personer, vi vill ha alla våra vänner och släkt på plats - det är viktigt för oss!
    Lokalen - viktigt för oss att den ligger hyfsat centralt och att man kan ta med egen mat och dryck för att få ned den kostnaden lite. Lokalhyra: 8000 kr
    Fotograf - det är bilderna man kommer titta och drömma sig tillbaks med. 6500 kr
    Mat och dryck - för oss är det viktigt att maten blir god men prisvärd. Vi kommer ha 3 rätters och det landar runt dryga 20000 kr för vårt sällskap. Vi kommer även ha gratisbar som svärföräldrarna kommer köpa in drycken till.
    Resa - Vi vill verkligen känna att vi är på bröllopsresa, åker 11 dagar till Dubai. Kom över en kanondeal, 17500 kr för oss båda på 5-stjärnigt Hilton och flyg t o r.

    Lite "mindre viktigt":
    Klänning - beställd från Kina, superfin och verkligen min drömklänning. Ville inte lägga en massa pengar på den då den ska användas en dag, men genom att beställa från Kina blev det en vrålsnygg för mindre slant, 2500 kr
    Band/DJ - vi väljer spellista på datorn för att spara de pengarna
    Blommor/dekorationer till borden - vi kommer ha lotuslyktor som vi lånar ihop från vänner och bekanta. Samt kandelabrar som hör till lokalen.

  • Amejuli
    Rollon skrev 2011-07-06 15:09:23 följande:
    Vart gifte du dig? Stockholm? Letar bra catering med personal och troligen porslin.
    Hej. Jag gifter mig i sthlm. Jag var ute sista sekund. Jag gifter mig om tre och en halv vecka och bokade i helgen. Jag bokade då Paul Degen som jag tyckte kändes väldigt proffsig och kunnig men ändå inte allt för dyr.
    Jag kan återkomma med recension sen om du inte har bråttom?

    Lycka till!
  • SnartFruSir

    Jag tycker det är viktigast att man lägger på pengar på det som man själv tycker är viktigast. Det varierar nog från person till person, men jag tror att om man lägger krutet på det man troligtvis själv kommer ha mest minnen av, så är det bäst för den.


    Sedan behöver det som är viktigast i och för sig inte kosta några pengar alls, men förmodligen en hel del energi.

    Vi vill vara vackra på vår stora dag så vi har bl.a. lagt ut en hel del pengar på träning, annan kost och cambridgepulverdieten. Sedan har jag gått mer till frisören det senaste året för att ha de bästa förutsättningarna för uppsättning när det är dags. Jag har även köpt hudprodukter för att ha fin hy inför bröllopet. Min blivande man har blekt tänderna, men det är inte speciellt inför bröllopet utan mer för hans egen skull. Han har jättefin tandsättning, men naturligt gula tänder. Sedan har vi åkt iväg på små resor, provdruckit vin, gått på masage och manikyr. Vi har även gått ut och ätit på restaurang bara för att prova oss fram till vad för typ av mat vi skulle vilja ha på middagen sedan. Så vår störtst post är nog faktiskt oss själva.

    Vår enskilt största post blir bröllopsresorna som kostar nästan lika mycket som bröllopet. Men det ser jag också som en investering i oss, och någon sådan här resa lär det dröja 30 år innan vi kan åka på igen.


  • say yes

    Det är en OTROLIG skillnad i pris på vart man gifter sig. Gifter man sig på Öland kostar det ca 50-60% av vad det kostar här i Stockholm. Otroligt! Måste däremot säga att det är helt otroligt vackert på Öland där många av våra långväga gäster aldrig varit. Vi hoppas verkligen bjuda på en helg vi och de sent kommer glömma Hoppas på detsamma för alla er, oavsett vart ni gifter er och hur mycket pengar ni lagt!

    Som det ser ut nu lägger vi nog mest pengar på resan, ringar och mat.

    Tror att vi kommer lägga mindre pengar på dekorationer, inbjudnings och save the date kort.

    Som det ser ut nu så har vi hår och make, proffsfotograf och dessert fixat av vänner, liksom vinet till varmrätten och champagnen till brudskålen.

     

  • baby freeze

    I toppen ligger mat, dryck och brudgummens klädsel. Hans kostym får gärna kosta, eftersom den kommer att användas även i framtiden så det blir liksom en investering.

    I botten ligger smycken: Min vigselring kostar 560kr eftersom jag vill ha en silverring, han kommer att ha en ärvd ring som av en händelse passade perfekt så den behöver inte ändras. Förlovningsringarna kostade drygt 2000 totalt. Kanske byter vi till lite exklusivare om några år, men det känns inte direkt akut det där med diamanter. Jag kommer inte att köpa nya smycken utan det blir sådant som jag redan har. Fotograf är även en post som vi funderar på att skippa helt.

    Sedan är resten ganska medel.

  • Rollon
    Amejuli skrev 2011-07-06 16:20:55 följande:
    Hej. Jag gifter mig i sthlm. Jag var ute sista sekund. Jag gifter mig om tre och en halv vecka och bokade i helgen. Jag bokade då Paul Degen som jag tyckte kändes väldigt proffsig och kunnig men ändå inte allt för dyr.
    Jag kan återkomma med recension sen om du inte har bråttom?

    Lycka till!
    Oh vill du göra det? Jättesnällt!
    Nej jag har ingen brådska, har börjat planera så smått inför 2012.
    Hoppas du känner att du hinner med allt nu sista tiden. Och att dagen blir toppen naturligtvis. 
  • EllaBella

    Vi la pengar på
    * En bra fotograf, 7000:-
    * Ringarna, 22000:-
    * Middag på restaurang

    Vi la mindre pengar på
    * Kläder (drygt 3000:- totalt för oss båda)
    * Blommor, 800:-
    * Musik/solist (valde bort helt)

    För mig var bilderna otroligt viktiga. Jag menar hur många gånger i livet blir man fotad av ett proffs? Det var så värt att lägga pengar på superfina bilder som en amatör aldrig hade tagit lika bra. 

  • LisaEleonor

    Vi har valt att lägga mycket pengar på mina bröllopssmycken. En guldsmed gör smycken som ska passa ringarna vi har. Örhängen, armband och halsband kommer kosta lite mer än 5000 kr. Då kostar min vigselring 7000 kr och min klänning runt 5000 kr. Så smyckena är väldigt mycket pengar för oss, jag brukar annars handla smycken på glitter.

    Men vi tänker så att smyckena är något jag har kvar resten av livet. Kan vara något speciellt att ha på sig varje bröllopsdag och så.

  • MsBugeyes

    Lägg pengarna på det du vill minnas från dagen! 
     Alltså tex att du var vackrast i världen i din klänning. Inte att din faster tyckte att förrätten var god. Eller att kusinen gillade vinet. ;) Ringen ska ju vara livet ut. Den kommer du titta på varje dag, och minnas när ni blev man och hustru! Finns dock jätte vackra ringar som inte kostar en förmögenhet! 
    Klart att man vill att gästerna ska få en fin upplevelse, men det är ER dag! Gör precis så som flickhjärtat säger. ;) 

Svar på tråden Vilka saker tycker ni får kosta mer?