• wictory

    50 bästa sätten att fria! Fyll på.

     Frieriets tid och plats var helt osannolikt men det var sååå min fästman - att göra det på sitt sätt och överaska.

    Sprang Vårruset 5 km i våras och tyckte det var kul - jag som aldrig springer, och inte tränar heller för den delen... Blev så taggad att jag nämnde det för all-sportande sambon och tillsammans anmälde vi oss till Varbergsloppet den 9/7 kl 14.00 - 1 mil långt. 

    I lördags morgon vaknar sambon och säger strålande "Detta kommer bli bästa dagen i ditt liv". Tjo tjena tänker jag; först vara med på uppspel i golf och sedan springa 1 mil :) Anade dock att något var i görningen men tänkte nog att det måste visa sig på kvällen eftersom han försökte få bord på alla de lite roligare restaurangerna.

    Det är strålande sol och varmt - loppet börjar och vi håller bra tempo och inga skoskav. När vi sprungit 8 km och nått Subbe fyr vid kusthotellet ber han mig springa in på en liten stig, bort från tävlingsrundan. Jag är trött, röd och svettig - något förvirrad - och springer efter med mjölksyra. När jag kommer upp är han redan där, ger mig ett fint skrivet kärleksbrev och ber mig vända mig om för utsikt mot havet. I brevet förklarar han varför det är vi och avslutar med att jag ska vända mig om. Där står han på knä med ringar och jag förstår först inte men skriker sedan JA! och kastar mig om halsen på honom. Han tar fram en flaska Champagne och glas som han varit och gömt tidigare under dagen, vi korkar upp, häller i glasen, skålar och häller i oss drycken. 

    Tävlingsinriktad som jag är ville jag komma iväg och avsluta loppet - av bär det, de sista 2 km. Uttorkad, svettig, trött och vimmelkantig, men ack så glad och lycklig. Vi avslutade loppet på 1 h 6 min - inklusive frieri. 

    Han hade rätt - bästa dagen hittills, inklusive kvällens spontana förlovningsfest med bästa vännerna :)

    Idag, två dagar senare är redan kyrka och lokal bokade för nästa års bröllop.

    Låt planerandet börja!
     

Svar på tråden 50 bästa sätten att fria! Fyll på.