• Chicita

    Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang

    Nu är det snart dags för årets medeltidsvecka igen.

    Och vi hinner inte åka i år Obestämd 

    Men nu var det inte därför jag startade denna tråd. Jag tänkte helt enkelt att det kunde vara kul att ha en tråd för oss som gillar medeltidsveckan eller andra medeltidsarrangemang att byta tips, idéer och eventuellt bestämma träff om det är några som ska på samma evenemang.

    Här pratar vi om allt mellan näbbskor till surcot och allt runtomkring...
    Staden eller landet, vilka blir årets vinnare när Tornamentum kör igång... 
    Vilka fyller Jauvets stora skor? Och blir det något gästabud för Kung Birger?...

    Och vart är nya innestället att äta på när Clematis ju gick i graven? 

  • Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang
  • Forumvärd
    Chicita skrev 2012-08-09 07:35:28 följande:
    Kan ju meddela för er som inte var där att det var ett himla blåsväder med en hel del regn precis innan Sagan om skönheten och odjuret skulle börja. Blåsten tog i och fortsatte hela kvällen sen och ställde till en del för skådespelarna. Men annars har det mest varit korta skurar och lite duggregn de gånger det har regnat.

    Så i stort sett så har vädret varit riktigt bra Solig 
    Vi hade också en fantastisk bra vecka!
    Hann med så mycket och jag hittade tyger, pärlor, knappar, band och smycken. Ja massor av skojsigt
  • MissBroccoli

    Nån som ska på några event i vinter??


    Vi har inget inplanerat, förutom jullunch med ena gänget. Jag är sugen på att åka på julmarknad i torpastenhus kanske inte så medeltida men dock historisk miljö :)


    Och vi hade en fantastiks vecka! fick byta tält några gånger för de läkte in lite... (tur man bor i stort läger med många sovplatser) Men annars var det toppen! och jag längtar redan tillbaka!!!

  • Chicita

    Vet inte om dom kommer att köra medeltida julmarknad i Leksand i år, har för mig att den ställdes in förra året.
    Men om dom gör det så åker vi nog på den... 

  • MissBroccoli

    Har vänner som varit i leksand flera gånger (fast på sommaren då). Lite sugen på att åka dit nång gång men hittils så har det krockat med annat eller inte gått av andra skäl. Hur stort är det i leksand? bra marknad?


    Jag vill även åka till Liseberg i år å de ska ha en medeltidsdel på sin julmarknad. Spännande att de vad det innebär :P

  • Chicita

    Leksand är inte jättestort men det har varit rätt bra kvalité på marknaden och dom "viktigaste" är ju där, som Korps, SPQR och lite andra "kändisar".
    Men det har smugit sig in lite "halvfabrikat" och några väldigt omedeltida stånd som säljer plastiga svärd och prinsesskronor på sista tiden.

    Miljön är riktigt trevlig i alla fall, mitt inne i en gammelgård med väldigt gamla hus, kanske inte riktigt medeltida allihop då, men ändå och vissa hus används under marknaden också.

    Men det jag tycker både sämst och bäst om av två olika skäl är Orcherna Tungan ute 
    Jag tycker att det förstör medeltidsintrycket väldigt mycket. Men dom har flyttat ut lite och håller till i en ravin precis "vägg i vägg" (alltså en stig med stånd går precis på ravinkanten) och man kan liksom "blockera" dom då så man inte ser dom om man inte vill.
    Men för barnen så är det ju något som lockar. Killarna som spelar Orcherna har lagt ner mycket på sina masker och kläder så det ser riktigt riktigt bra ut. Och om barnen vill dit för att se på Orcher så följer ju föräldrarna med, vilket innebär klirr i kassan för dom som säljer varor och alltså draghjälp för att marknaden ska kunna fortleva Flört 

  • MissBroccoli

    Får nog försöka boka in ett besök i sommar!
    Men orcher låter otrevligt ;P Jag har nog rätt mycket samma åsikt som du. Jag ogillar alver, pirater och annat otyg (läs det skämtsamt)  på medeltids event men ibland får man nog stå ut med det för att det ska finnas nåt event över huvudtaget. Men bar ändå att de har bra gjorta kostymer å jag kan tänka mig att barnen älskar det!

  • Chicita

    Leksand är en sån där lagom stor marknad för de som inte är så vana vid medeltidsevent. Lagom stor för att man ska få en överblick, och för att man ska ha tid att fördjupa sig i det som sker (om man vill då).
    Om man däremot är van vid Kunghälla och Medeltidsveckan så är det ju bara en liten fjuttmarknad. Så allt är ju relativt Flört 

Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang