• Äldre 27 Jun 22:25
    78594 visningar
    293 svar
    293
    78594

    Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang

    Nu är det snart dags för årets medeltidsvecka igen.

    Och vi hinner inte åka i år Obestämd 

    Men nu var det inte därför jag startade denna tråd. Jag tänkte helt enkelt att det kunde vara kul att ha en tråd för oss som gillar medeltidsveckan eller andra medeltidsarrangemang att byta tips, idéer och eventuellt bestämma träff om det är några som ska på samma evenemang.

    Här pratar vi om allt mellan näbbskor till surcot och allt runtomkring...
    Staden eller landet, vilka blir årets vinnare när Tornamentum kör igång... 
    Vilka fyller Jauvets stora skor? Och blir det något gästabud för Kung Birger?...

    Och vart är nya innestället att äta på när Clematis ju gick i graven? 

  • Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang
  • Äldre 25 Mar 18:39
    Mariem skrev 2012-03-25 18:20:33 följande:
    Det går bra att sticka med metalltråd, så det är ett tips på hur du kan göra ett hårnät. Fint om man stickar in små glaspärlor också. Pärlorna träs på innan uppläggningen. Har stickat armband med pärlor i koppartråd.
    Det var ju smart... Det har jag aldrig tänkt på. Men det kanske skulle funka bättre att virka då så jag kan virka en rund kupol...
    Men då behöver jag nog köpa en tunnare silvertråd misstänker jag. Eller kanske man ska satsa på koppar Skrattande 

    Tack för tipset 
  • sannas­ofia
    Äldre 25 Mar 18:40
    Chicita skrev 2012-03-25 18:36:49 följande:
    Ja jag hoppas verkligen att dom hinner klart, för det hade ju varit en riktig miss annars Obestämd 
    Det hade annars varit typiskt Region Gotland (fd kommunen) att inte vara klara.... om man får gnälla lite..Oskyldig
  • Äldre 25 Mar 18:40
    sannasofia skrev 2012-03-25 18:40:08 följande:
    Det hade annars varit typiskt Region Gotland (fd kommunen) att inte vara klara.... om man får gnälla lite..Oskyldig
    Klart man får gnälla...
    Jag har gjort en hel tråd om gnällande Tungan uteFlört 
  • sannas­ofia
    Äldre 25 Mar 18:45
    Chicita skrev 2012-03-25 18:40:59 följande:
    Klart man får gnälla...
    Jag har gjort en hel tråd om gnällande Tungan uteFlört 
  • Vingil­ot
    Äldre 26 Mar 00:27

    Har ingen bild just nu, men så snart jag fixat det ska jag visa min senaste dräkt. Den är i ganska tunt ylle köpt på Korps och består av mörkt senapsgul hellång mellankjortel och roströd kortare överkjortel. Är tänkt att vara lite så där skraven mellan vikinga och medeltid. Men jag strävar inte efter att vara särskilt HK längreSkäms. Lite sitter kvar förstås, men jag har släppt efter på det mesta. Kände att det blev roligare att sy då.Glad

    Jättekul att vara igång igen, för jag trodde nog att jag hade lagt medeltidandet på hyllan för gott. Men nya vänner väckte lusten igen.

  • fayefa­ye
    Äldre 26 Mar 08:33

    Tänkte bidra med en bild på oss från förra året ;) Ska tillbaka i sommar igen, samma gäng + en till person. Längtar! (det är jag i röd klänning)


  • sannas­ofia
    Äldre 26 Mar 10:24

    Hm.. jag undrar om inte jag har en mantel av samma mönster?? Iallafall har jag en mantel där luvan har insnitt.. Första året lät jag det vara så, men sen har jag sytt i ett foder för hand i fållen.. Mycket bättre Glad

    Det kanske inte alls är så du menar, men min mantel blev snyggare!

  • Äldre 26 Mar 10:29
    fayefaye skrev 2012-03-26 08:33:55 följande:
    Tänkte bidra med en bild på oss från förra året ;) Ska tillbaka i sommar igen, samma gäng + en till person. Längtar! (det är jag i röd klänning)
    Fina ni var GladVingilot: Ja jag var inne på att försöka hitta ett bra ylletyg för att kunna sy en surcot till mig. Men hittade inget som var riktigt tunnt och fint.
    Däremot hittade (var det aniara4 kanske?) ett företag som säljer tyg på nätet bland annat. medeltidsmode heter företaget.
    Dom hade jättefina och riktigt tunna ylletyger. Så jag ska beställa därifrån senare, men jag misstänker att dom kläderna inte kommer att bli klara förrän till nästa år kanske. Först ska jag sy det jag har handlat nu och kanske en ny tunika/ storskjorta till maken.

    Har försökt få till hans mantel nu (som jag skrivit om ovan) och håller på att lägga ut mönstret till min nu. Det är i alla fall ylle, jag försökte hitta ett tunnt men stadigt ylle och tror att jag hittat något riktigt bra...
    Och så ska det bli en underklänning i chokladbrunt råsiden samt en överklänning i blågrönt brokadvävt tyg. Tänkte försöka göra samma modell som brudklänningen där. Hoppas bara att tyget räcker till ärmarna också Flört 
  • MissBr­occoli
    Äldre 26 Mar 13:01

    Det är ingen billig hobby att hålla på med medeltids återskapande... Men kul är det!


    Medeltidsmode kan jag verkligen rekomendera!! Har handlat av Kerstin både via nätet och på marknader. I sommras var det farligt att gå förbi hennes marknadsstånd utanför kapitel (där passerar man ju rätt många gånger under veckan...) min sambo och kompisesns man tröttnade duktigt på oss när vi "bara skulle klappa lite på tygerna" de kunde ta en stund *hehehe* men det är ju inte ofta man får känna å klämma på alla tyger å det är skillnad å sitta med ett litet tygprov mot att se det på rulle.


    Jag kanske skulle skrivit historiskt korrekt istället för HK. Ifokus är typ enda forumet jag har "hängt" på innan BT å där använder alla HK som en förkortning (på medeltidssidan) så det har blivit en vana, säjer även hk när jag pratar, så skadad är jag *hehe*


    Vet flera som syr sömmarna på maskin och sedan fäller sömmarna så syns de aldrig att man har sytt på makin. Själv har jag hittils sytt på maskin och fållat förhand på yllekläderna (dock ej fällt sömmarna, det får bli på nästa projekt) men linne kläderna har jag sytt helt på maskin, de var ju ändå inte helt korrekta :P


    Jag bryr mig inte om att vara HK hela tiden men vill gärna ha en uppsättning till finare tillfällen. Men sen är det förbaskat mycket skönare att ha linneklänning enbart än linne och 2 lager ylle på sommaren så då har jag det.


    Lyxigt att ha TRiX coh glada galten på sitt bröllop! Hade kunnat tänka mig att ha ett medeltidsbröllop (väldigt många förväntade sig det) men flera av gästerna skulle inte känna sig bekväma i de käderna och delar inte alls intresset så det känns bättre att ha en "vanlig" fest.

  • Äldre 26 Mar 13:20

    hehe... ja man blir lite lätt "miljöskadad" om man är mycket på ett speciellt ställe med speciellt språk Glad
    Den lilla community som jag administrerar har ett smileysystem med bindestreck och sifferkombinationer.
    Och jag får ofta sudda ut sånt här, för jag skriver automatiskt -1- när jag vill ha en Glad-smiley *hihi*

    Det blir min absolut första rå-siden klänning jag gör nu. Har tänkt att sy den så att jag kan ha den både utan något annat till, och som underklänning både till finare och enklare överklänningar.
    Jag har köpt ett band med brun bas och guldkantning (inte så jättekorrekt men perfekt i färg till just det tyget) som jag tänkte sätta runt handlederna och i nederkant på den klänningen.
    Om jag använder den separat så är den "fin nog" då och om jag vill så lägger jag ju på en hellång eller lite kortare surcot, kanske med helvetesfönster... Så den tänker jag nog lägga lite extra krut på även om jag inte tänker sy hela för hand... Flört 

Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang