• 1700ta­l
    Äldre 27 Jun 22:41
    77853 visningar
    293 svar
    293
    77853

    Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang

    Jag är med i denna tråd, lätt! SkrattandeSolig

    Ska påbörja min nya sidenklänning (sånt råsiden som snarare ser ut som grovt ylle men som är så underbart svalt och skönt) i veckan. Vi är 7 kompisar som åker tillsammans i år. Det är med 8:e år (tror jag) och det är första gånger jag åker med kompisar, utan hundar och det ska blir så kul!

    Så nu ska här sys! Sambon och min bästa kompis syr 2 riddardräkter var (likadana så de ska tillhöra samma ätt/orden) att bära med sina ringbrynor som beställdes från danmark i förrgår.

    Clematis nedläggning är ju verkligen en tragedi. Och Effes har varit till salu under vintern. Illa, hoppas de nya ev ägarna kör på samma tema med endast medeltidsklädda gäster tillåtna efter kl 21... För bistra haren kommer ju inte i närheten av clematis koncept...

    Hur går det med dina kläder nu då Chicita? Är de färdiga? Kan du visa bilder, sist hade du kommit en bra bit.

  • 1700ta­l
    Äldre 23 Jul 23:02
    #7
    Chicita skrev 2011-06-28 10:49:59 följande:
    Vart hittar du tygerna? Jag letar med ljus och lykta varje år jag ska sy nya kläder och hamnar nästan alltid bland linnetygerna trots allt *suck*
    Jag måste erkänna att jag nog aldrig varit på Effes Skäms 
    Vart ligger det? 
    Jag handlar i princip allt i söderköping på Korps hantverksbod (en hel medeltida kyrka omgjord till medeltids- och lajvbutik - himmelriket) och på Jofotex tygaffär, oxå i söderköping. Korps har ett fullständigt gigantiskt sortiment av partilinne (70 kr/m), ull i alla tjocklekar och ett visst sortiment av råsiden (alltså ruggigt siden, inte thaisiden). Särskilt råsiden är rätt knepigt att få tag på och brukar kosta galet mkt. Den rulle jag har nu köpte jag på en utförsäljning i Uppsala, så där kom jag billigt undan. Men att klippa i sidenet känns så "laddat" att jag inte kommit för mig att göra det än! Men nu så, nu är hälften ihopsytt! Skrattande

    Jo, linne-fällan är nog rätt vanlig. Många (töntigt seriösa tyger, som jag) börjar väl där till man kommer på att linnet användes till underkläder. Sen går man över på ull, råsiden och brokader. Men jag har en hel drös linneklänningar, de är ju rätt sköna i sommarvärmen. Flört Ullklänningarna är grymma men snygga. Men bryr mig inte sååå mkt längre, linne har så fina färger.

    Tyvärr, katastofalt nog verkar det som Effes har fått nya ägare som inte anammar medeltidstemat. Iaf inte på hemsidan.  http://www.effes.se Det var väl mer festarstället, dit alla gick på kvällen. Det är i 2 våningar, med dansgolv och scen på övervåningen. Där hade de medeltida band varje kväll, superkul! Antar att folk kommer fortsätta gå dit om de har öppet men det står till 17 varje dag under sommaren! Förvånad Verkar inte lovande...
    Chicita skrev 2011-06-28 14:20:24 följande:
    Här ska vi se om jag kan få in lite bilder på vad jag gjort senast... Glad 
    Men VARFÖR kan jag aldrig se dina bilder du visar. Skrikandes Såg dem inte i sytråden heller...
    Aleta skrev 2011-07-21 23:52:54 följande:
    Jag ska dra dit i år med mina små döttrar 3 och 7 år och har lovat dem var sin medeltidsklänning.
    Antagligen blir det något medeltidsfantasiaktigt snarare än något korrekt. Jag har inget riktigt själv utan bara något som ser OK ut för den oinvigde.

    Ni verkar ha bra koll, vad rekommenderar ni till de små?
    De fick se några färgglada klänningar på Lunar plexus som de tyckte var fina. Allra helst ville äldsta flickan ha outfiten med skinnväst, kjol och underklänning. Såg man verkligen ut så under någon period eller är det ren fantasi?
    www.lunarplexus.com/(S(z10q0rdlwj0yjifjtbfmcaff))/Clothing.aspx?C=2#
    Vad kul att höra en till som ska dit! Har du varit där förr? Skrattande

    Från lunarplexus köper jag varje år ett antal breda sidenband från antika saris. De är underbara, det är årets givna mål på medeltidsveckan - handla dekorband i deras tält. De brukar inte va så långa och saftiga priser men helt sanslöst fina. De var inte med på hemsidan dock. Visste inte ens de hade en hemsida...
  • 1700ta­l
    Äldre 5 Jan 18:43
    #11

    Aaaaah, HÄR var den ju!

  • 1700ta­l
    Äldre 5 Jan 18:45
    #12

    Måste bara säga hur kul det var att se dina bröllopsbilder på din sida! Såg aldrig din färdiga klänning (du kanske aldrig visade den) men wow, vad fin du var! Och vilken fin frisyr!


     


    Så nu är planen att göra en liknande fast grön?

  • 1700ta­l
    Äldre 5 Jan 18:46
    #13

    Förresten, kommer du inte ha din brudklänning mera eller kommer du ha den på MV? Skulle nog ha svårt att låta bli...

  • 1700ta­l
    Äldre 7 Jan 11:06
    #17
    Chicita skrev 2012-01-05 19:19:13 följande:
    JJag är inte så förtjust i att ha något på huvudet. Så även om jag nu är en gift kvinna så kanske jag fuskar Flört
    Vi åker den 5/8 med lunchbåten och åker hem den 9/8. Så det blir 4 nätter. Dom kunde inte stanna hela veckan. Barnen är hos sin farmor och farfar eftersom vi inte riktigt vet hur det funkar med barn där eftersom många saker sker på kvällstid. Så vi kom överens om att bara åka vi vuxna denna gång, och så kanske hyra en lägenhet nästa gång så dom kan ta med barnen (eller någon av dom större "sviterna" på Breda Blick där man kan bo många...)
    Hur ska ni bo då om ni inte hyr lght? Hotell eller B&B, VH? 4 nätter bli kanske inte så himla dyrt isf.. Vi bodde i en superfin stor lght förra ggn nära hamnen och med vid havsutsikt. Havsutsikten nämndes inte när vi bokade så det blev en underbar överraskning med solnedgång varje kväll! Vi kommer nog hyra samma i år, bara vi får ihop tillräckligt med folk.

    Min kompis som var med första ggn förra året blev helt insnöad på de här 14-1500talsaktörerna som kommer i grupper, de vet de här i stora ullkostymer med slitsade ärmar där det mesta är handsytt. Så såna vill hon sy nu!

    Har ni bokat båten än? 
  • 1700ta­l
    Äldre 7 Jan 11:07
    #18

    Aleta, vad ska det bli för modell till dottern då?

  • 1700ta­l
    Äldre 20 Jan 11:44
    #59

    Har kommit på ett liiitet dilemma... Vi har ju tänkt åka alla kompisar igen MEN mv slutar ju den 11 aug. Vi gifter oss den 18:e. Hmm... Kan inte alls bestämma mig för om det är total galenskap att åka eller precis vad man behöver? Vi pratar om att åka första halva veckan bara. Problemet är bara att våra kompisar inte vet att vi gifter oss då. DÅ kommer de förstås veta det (de kommer ju bjudas) men resan måste ju bokas nu. :-/ Vad gör man?

  • 1700ta­l
    Äldre 20 Jan 12:24
    #61

    Mm.. Samtidigt så har vi ju planerat bröllopet och samtliga våra föräldrar skulle lätt lösa ev kriser (en lärare, en rektor, en egen företagare och en administratör... Vi har snarare svårt att hålla dem utanför ). Dessutom har vi ju en hel vecka mellan mv och bröllopet. Hm, SÅ kluven...


     


    Mm, sen det här med att åka halva veckan. Vi hyr en stor (och dyr) lägenhet ihop. Skulle vi inte va halva veckan så lär vi fortf få betala hela vår del för hela veckan. Det känns ju oxå lite surt. Både mv och bröllopet kostar nog så det räcker liksom.. Åh, vet inte!

  • 1700ta­l
    Äldre 9 Feb 17:50
    #67
    Chicita skrev 2012-02-08 19:35:18 följande:
    Funderar på att åka till den där affären som Oniq tipsade om tidigare i tråden.
    Var det den där i sundbyberg eller var det var? Har hört mkt om den men aldrig varit där.. Berätta hur det var sen, om det är värt är långväga besök.
Svar på tråden Medeltidsveckan och andra medeltidsevenemang