Inlägg från: Moster Stina |Visa alla inlägg
  • Moster Stina

    Billig brudbukett i Sthlmsområdet?

    Jag bor i Stockholmstrakten, och bestämde mig för länge sen att binda buketten själv. Jag är fasligt ohändig, men kollade upp instruktioner på internet, och bestämde mig för att träna. Köpte en bunt rosor på Konsum, och blandade med grönt från naturen. Blev en hyfsat snygg och proffsig bukett redan på första försöket!


     


    När det väl kom till själva bröllopet så hade svärföräldrarna hittat en handelsträdgård i Västergötland som sålde tiopackar av rosor till ett mycket bra pris. 50 kr för lite mer smalskaftade och 100 kr för långa ståtliga supervackra saker.


    Vi köpte en massa blandade rosor för ca 800 kr. Fick dem uppkörda hit med makens syster flera dagar innan bröllopet.


    Jag band hastigt ihop min bukett kvällen innan, med kanske ca 30 rosor. (virade runt inplastning med vatten, och ett sidenband runt dagen efter) De återstående 50 använde vi för att pynta festlokalen, samt kyrkbänkarna.


    Det blev VÄLDIGT mycket blommor för pengarna, och jag är väldigt glad att vi gjorde så.


    Mitt råd till dig är att binda själv, av rosor som du köper på Hötorget. Då kan du verkligen ju plocka ut de finaste blommorna, och kanske använda knoppar från resten till dukning.


    (Vi visste att vi inte skulle ha tid att åka in till Stockholm, 5 mil, så det var därför vi själva inte gjorde så)


     

  • Moster Stina
    Tiotiotio skrev 2011-06-27 12:55:09 följande:
    Det var väldigt smart! Jag har tänkt den tanken tidigare, många gånger :) Men både jag och sambon kom snart fram till att det är hiskligt dyrt att köpa blommor från florister i närheten av oss..:( och att det skulle ta en sådan tid, men samtidigt, har man lokal, mat och allt förbeställt utan att man själv behöver anordna något så kanske det finns tid till att binda sin egen bukett. Jag är ju främst ute efter pioner, rosor och prärieklockor i min bukett. Gärna alla i vitt. Så bara några sådana med blad hamnar ju på en 300-400kr. Sen blir det ju en kostnad för någon strå hit och dit och så banden... Men jag ska kolla upp instruktioner och köpa med mig lite blommor på vägen hem från träningen idag och prova. det är definitivt värt o provas :D

     


     


     


    Vad bra! Och jag kan säga att det är riktigt KUL också!,-)

Svar på tråden Billig brudbukett i Sthlmsområdet?