• MrsT2011

  Bantar du för att komma i form till bröllopet?

  Skönt att riskerna med Efedrin äntligen uppmärksammas!! Det är en livsfarlig drog och inget annat.

  Jag har varit intresserad av träning och hälsa i flera år och stabilt vägt 69 kg till mina 168 cm. Inför bröllopet drabbades jag dock av fåfänga och bestämde mig för att "tajta till mig". Mindre skräpmat och större ansträngning vid varje träningspass, mer behövdes inte. Nu väger jag 65 kg och är mäkta stolt över mina vältränade armar, finns bildbevis i mitt galleri! Flört

  Jag tycker det verkar vara en helt hysterisk industri kring detta med bröllop, bantning och skönhet. Ju mer jag läser här på BT desto mer illamående blir jag. Det är pulverbantning, pillerbantning och andra hälsovådliga "quick-fixar" som folk ägnar sig åt. Dessutom är det inte klokt hur normala svenska tjejer plötsligt kan förvandlas till hollywood-bimbos när det vankas bröllop. Trådar i stil med "Bröstförstoring", "Läppförstoring", "Ta bort bekymmersrynkan mellan ögonen", "vaxa håret i ansiktet" etc etc. Dessa tycker jag att ni i redaktionen bör hålla koll på och försöka avstyra! Folk hetsar varandra till alla möjliga farliga och onödiga ingrepp!!

 • MrsT2011

  Ett allmänt men ack så viktigt tips vad gäller viktminskning är att komma tillrätta med de mentala bitarna först. Då är chansen att lyckas så mycket större. När jag studerar min omgivning inser jag att problem med vikten antingen är kopplat till sånt man inte kan hjälpa (typ en trasig fot eller värkande leder) eller också är det rent tröstätande det handlar om.

  Exempel: En tjej jag känner har jojo-bantat i flera år. Tröstäter en massa, blixtbantar med hjälp av pulver, etc etc. Parallellt med detta har hennes relation med maken försämrats, han är enligt mig en riktig skitstövel som kan med att skylla på sin "fett-fobi" när han ska förklara varför han inte vill ha sex lika ofta längre. Tror fan att hon mår dåligt och äter ännu mer skräp för att trösta sig när hon får så uselt stöd hemma!

  Alltså, kom till rätta med orsaken till att du mår dåligt, då blir det lättare att sluta tröstäta. Jag köper nästan aldrig hem skräp, men härom veckan var jag riktigt nere i skorna pga mitt katastrofala jobb. Utan att jag riktigt fattat hur det gått till kom jag plötsligt hem från maxi med kassarna fulla av glass och choklad! =( Men så länge man är medveten om problemet och aktivt kan motverka det, då tror jag man har alla chanser att lyckas.

 • MrsT2011
  S2011 skrev 2011-06-28 10:42:34 följande:
  jag blir rätt ofta stressad av andra tjejer som tränar hysteriskt och minsann aaaaaldrig skulle äta nånting som innehöll fett, socker eller kolhydrater. jag har i princip slutat gå på gymmet för att jag mår illa över mig själv när jag blir omringad av supersmala tjejer som håller på att springa ifrån löpbandet. går jag på gymmet så väljer jag tider när det i princip inte är nån annan där.

  nån gång kommer jag väl ner till mina viktmål också, men det får faktiskt ta den tid det tar. 
  Tänkte bara försöka stötta dig lite med mina egna erfarenheter. Viktminskning handlar absolut inte om att ALDRIG äta något som är fett, sött eller rikt på kolhydrater. Vill man inte välja bort något helt och hållet är det absolut bästa knepet att minska portionerna samt byta ut mot något annat. Köper du och din sambo alltid varsin påse lösgodis inför filmkvällar och biobesök? Köp istället en påse att dela på. Och lassa inte på mer bara för att ni ska dela!

  Eller äter du alltid fil, flingor och ostmacka på morgonen? Skippa mackan och ta med dig två bananer till jobbet som du äter vid två olika tillfällen under förmiddan. Man blir mätt och man "står sig", det enda man gör är att skära ner och byta ut. Eller när man fikar med en kompis (hon har garanterat också planer på att försöka gå ner i vikt), då behöver man inte beställa två stora bitar kladdkaka, det räcker att beställa en bit att dela på. Dessa enkla knep har hjälpt mig mycket, det är så himla vanligt att man "okynnesäter" av gammal vana och för att det är gott.

  Så länge man ser till att röra på sig och inte proppar i sig enorma portioner av allt, då kommer man ganska långt. Jag hatar också att stå på gymmet och stånka bland discobyggare och silikonbruttor, börja istället styrketräna hemma med gummiband och maghjul! Hemmaträning & utomhusträning ger både egentid och frisk luft. Det är guld värt och tar bort en hel del av ångesten över att träna (det handlar ofta om att man inte vill visa sig för folk i tajta träningskläder).

  Lycka till!
 • MrsT2011
  S2011 skrev 2011-06-28 11:57:12 följande:
  Det jag tycker är så frustrerande är alla "duktiga tjejer" runt omkring som bara måste vräka ur sig om sina non-fat, sugar- & carb-free dieter. jag tror inte på att totalt utesluta nånting, i varje fall inte för egen del och det är rätt tröttsamt att behöva höra att anledningen till att man inte fullkomligt rasar i vikt är att "du följer ju inte min grötdiet som är helt utan allt utom äckel".
  Du kan hälsa alla dessa tjejer (som jag med ett gemensamt namn kallar "pulverätare") att de kan minsann behålla sina quick fix-dieter för sig själva! De allra flesta går upp igen när de slutar med dieten, ganska naturligt eftersom man inte gjort nån som helst ansträngning att förändra sin vanliga kost utan bara bytt ut den mot lågkalori-skräp under en begränsad period. Kroppen vänjer sig vid mängden kalorier man stoppar i sig, det är hela sanningen! En hälsosam, hållbar viktminskning är den man ger sig på i långsam takt och där alla näringsämnen och vettiga livsmedel får plats. Och viktigast av allt, att detta sker i kombination med träning, helst ganska intensiv sådan. (Det är inte antalet timmar utan kraftansträngningen som räknas.) Den typen av viktminskning som du och jag ägnar oss åt alltså.
 • MrsT2011
  Kattpoet skrev 2011-06-28 13:11:32 följande:
  Så hur många av brudgummarna  bantar??
  Min man skulle aldrig drömma om att banta. Han styrketränar fyra dagar i veckan och lyfter utan problem 150 kg i knäböj. Han väger över 90 kg men har inte många gram synligt fett på kroppen. Kontentan är vad den alltid varit: Tränar man intensivt kan man äta vad man vill.

  Nu vet jag att det inte är aktuellt i ditt fall, så jag vill inte att du och andra med sjukdomar eller skador ska ta detta personligt. Men rent generellt fattar jag inte hur fullt friska människor kan låta sina kroppar förfalla med lama argument som "jag hinner inte" eller "jag hatar att träna".
 • MrsT2011
  Kattpoet skrev 2011-06-28 13:59:50 följande:
  Har någon tänkt på att ju mer vi räknade kalorierna ju tjockare blev vi?   Kraftig övervikt som vi har idag var inte  jätte vanligt  innan light produkterna kom.
  Håller inte alls med. Den största boven i dagens överviktiga samhälle är våra stillasittande, bekväma liv framför datorn och TV:n. Parallellt har godis och annat skräp blivit mycket mer accepterat, man dricker vin flera dagar i veckan "precis som på kontinenten" och ungarna får inte bara en liten påse lördagsgodis (som när jag var liten) utan nu är det fredagsmys med chips och söndagsmiddag med fantasifulla efterrätter varenda helg.

  Hälso- och träningsmarknaden har inte alls hängt med tyvärr, men det finns hopp nu när branschen börjar vakna till ordentigt. Restauranger och caféer erbjuder fler hälsosamma rätter, och landets motionslopp blir fulltecknade flera månader i förväg.

  Lightprodukterna är en oerhört liten del i det hela, det är jag helt övertygad om.
 • MrsT2011
  Annie119 skrev 2011-06-28 14:29:36 följande:
  Hej,

  jag heter Annie ReuterskiöldVi ska också skriva en artikel till i morgon onsdag, om kvinnor som äter efedrin för att gå ner i vikt till bröllopet. Det vore super att få prata med några av er, det blir självklart anonymt i tidningen.
  Om du hade tagit dig tid att läsa tråden kanske du hade insett att ingen som hänger här tar Efedrin. Finns säkert några som inte vågar erkänna att de gör det, för vem fan vill skylta med att man tar droger??
Svar på tråden Bantar du för att komma i form till bröllopet?