• Vingilot

    Filma bröllopet!?!

    tweety skrev 2011-07-03 19:40:06 följande:
    Hejsan!

    Förstår inte varför någon skulle bli arg om man frågar om de skulle kunna tänka sig att filma cermonin i kyrkan, vill man inte anta den uppgiften kan man alltid säga nej utan dåligt samvete.

    Fråga era gäster om filmining de kan alltid säga nej. 
    Fast det är inte alltid lätt...

    Min blivande har filmat 3 eller 4 bröllop inom släkten. Han är känd för att ofta ha kameran med på släktsammankomster, så det är ju inget konstigt alls med att han blivit tillfrågad. Men det är en sak att slänga upp kameran lite då och då på en släktfest och en annan att föreviga någons största dag på beställning. Kan vara ganska krävande (beroende på hur man lägger upp det och vart ribban ligger förstås.)

    Min sambo har varit glad och stolt över att ha blivit tillfrågad och det har blivit fina filmer, men jag minns att innan det senaste bröllopet han filmade pratade vi om hur skönt det var att han inte skulle filma nu, att vi kunde njuta av tillställningen tillsammans för en gång skull. Men så ringde telefonen kort innan bröllopet och han tillfrågades igen. Och kunde/ville inte säga nej. Han hade ju filmat de andra så hur skulle han kunna motivera ett nej den gången?

    Det är klart att det inte är oförskämt att fråga en gäst om han/hon vill filma, men jag skulle vilja tipsa brudparen om att vara lyhörda när svaret kommer, för det är inte lätt att säga nej med gott samvete.
    Alternativt be någon man känner mkt väl. Själv kan jag tänka mig att fråga min pappa om han vill damma av sitt gamla insomnade filmningsintresse inför vårt bröllop, för jag känner honom så väl att jag vet om han menar vad han säger.Glad
Svar på tråden Filma bröllopet!?!