• Dejli
    Äldre 21 Jun 17:36
    16830 visningar
    86 svar
    86
    16830

    Bildtävling: Var med och kora hetaste brudgummen

    Redaktör Kristin skrev 2011-06-21 16:01:02 följande:
    Jag vill poängtera att den här tävlingen inte är en skönhetstävling. Det handlar om att ladda upp en bild på sin man och motivera vad som gör honom het i ens egna ögon. Det får gärna vara bilder på sovande män eller mäns fötter när de badar. Bilderna ska förmedla en känsla och inte skönhet.
    Lycka till!
    Då hade det väl räckt med en motivering, utan bild? Jag gillade verkligen bilden med fötterna - en riktig sommarbild - men om bilden ändå är oväsentlig så kunde man väl lika gärna vara utan? Självklart är min sambo det vackraste som finns i mina ögon, men jag vill inte hänga ut honom är och en bild där han ändå inte syns känns ju meningslös...
  • Dejli
    Äldre 22 Jun 11:26
    #49
    Lilique skrev 2011-06-22 09:53:14 följande:
    Vilka härliga män ni har, brudar! (:

    Jag tycker dock att det är lite tråkigt att det ska vara så mycket negativitet runt allting som redaktörerna startar på BT. Den här tävlingen ska vara lite på skoj och det är helt fritt att leta fram en rolig bild som visar din älskling eller symboliserar honom. Det kanske inte framgick i den ursprungliga beskrivningen, men är det så mycket att hetsa upp sig över?
    Jag tycker iaf att det är tråkigt att en av Sveriges största samlingsplats (den största?) för bröllopssugna hela tiden gör allt för att befästa gamla tråkiga ideal och fördomar... Jag vet många blivande brudgummar som är jätteintresserade av sitt bröllop. Nu är inte jag och sambon förlovade ännu, men vi har ändå börjat planera för ett bröllop, och där kommer jag inte ha mer än 50% att säga till om, det vill jag lova... han är superintresserad och tycker festplanering, kläder och dekorationer av lokalen är jätteroligt.

    Men han skulle ALDRIG besöka den här sidan regelbundet, och det är ju tydligt at man inte vill ha män här...det är sminkningar som priser, en orgie i lila, Bimbo-Bella som ska guida dig rätt, och nu en tävling om "hetaste brudgummen". Det utesluter ju dels alla heterosexuella brudgummar att deltaga i tävlingen, och dels alla homosexuella kvinnor. Ingen av dessa har ju någon "het brudgum", och än en gång så är tävlingen riktad mot heterosexuella brudar.

    Jag vet inte hur många aktiva medlemmar forumet har, men med tanke på att det är en hel del reklam från relativt stora företag så antar jag att sidan har ganska stor genomslagskraft. Kan man inte kräva lite mer modernt tänk då?
  • Dejli
    Äldre 22 Jun 13:24
    #53
    Helena Mikael skrev 2011-06-22 12:57:35 följande:

    Det är ingen som tvingar dig att vara på den här sidan, det är ingen som säger till dig eller din kille vad ni ska och inte ska göra inför ert bröllop.
    MEN dissa inte sidan du inte är aktiv på.
    Det är väldigt ofta blivande brudar som gör den mesta av planeringen, även om det inte är så i ert förhållande så finns det statistik som visar på detta.
    Det har inget med jämdställdhet att göra, det har att göra med att vissa tycker det är roligare än andra med planering, inköp, pyssel etc.

    Denna sidan har gett mig stöd, underbara vänskapskontakter och ovärderliga tips och idéer.

    Ni som dissar denna tävling, varför går ni ens in här?
    Jag är oerhört stolt över att Mikael är min blivande man, att jag får skryta lite extra om honom här skadar väl ingen? 
    Och ni vars män hade tagit illa upp, jättebra att ni respekterar det och jag respekterar ert beslut.
    Men varför skulle jag vara mindre värd om jag nu skulle vilja delta i denna tävling?
    Vissa tar det här med jämdställdhet alldeles för långt ibland.

    Låt oss som tycker om sånt här tycka om det utan att klaga.

    Och sluta dissa BT, alla är olika och behöver olika stöd och hjälp.


    Jag är i allra högsta grad aktiv, så jag dissar inget forum jag inte är aktiv på... Jag tycker det är många givande diskussioner och man får mycket inspiration och feedback här. Däremot tycker jag det är tråkigt när en så stor kanal för påverkan utesluter en väldigt stor del av de som i de flesta fall faktiskt är deltagande i bröllopet - männen, bara för att de i många relationer inte är lika intresserade. Om jag inte ville att forumet och sajten skulle utvecklas till det bättre så hade jag väl inte brytt mig alls?

    Min erfarenhet är att det blir trevligare stämning på alla ställen där det är uppblandat män och kvinnor - inte enbart det ena könet. Jag tror alla skulle vinna på att inte driva bort de män som faktiskt letat sig hit.

    Ingenstans kan jag se att någon klankat ner på deltagarna? Det är utformningen av tävlingen vi vänder oss emot. Det hade varit så enkelt att tänka igenom formerna för tävlingen, alternativ haft två tävlingar "hetaste bruden" och "hetaste brudgummen". Vad nu "hetaste" har med saken att göra om det ändå inte är någon skönhetstävling (för "het" för mig, det har en laddning som jag förknippar med utseende...).

    Självklart ska du vara så stolt att du spricker över din Mikael. Det har du all rätt att vara, och jag tycker folk skryter alldeles för lite om sina älsklingar. Men om jag hade haft en kvinnlig partner, eller om det varit min sambo som ville skryta över mig, varför ska man uteslutas bara för att man inte följer normen att vara en heterosexuell brud på ett bröllopsforum? Det har väl egentligen inte så mkt med jämställdhet att göra, utan att inte utesluta personer som också ska kunna vara delaktiga. Hade du gillat tävlingen mindre om den gällde både brudar och brudgummar?
  • Dejli
    Äldre 22 Jun 13:27
    #54

    Det står iofs i TS att en brudtävling kommer senare, men jag förstår inte varför man måste dela upp dem... och återigen, om det inte är en skönhetstävling, varför använda ordet "het", som för mig är ett ganska laddat ord. Jag älskar inte min sambo för att han är "het", utan för den person han är. Det är inget jag kan visa på en bild... på en bild är det utseendet som bedöms, särskilt om tävlingskriteriet är "utse BT:s hetaste brudgum". Låter ju som en tävling i Slitz...

  • Dejli
    Äldre 22 Jun 14:28
    #60
    Kattpoet skrev 2011-06-22 14:16:18 följande:
    Och sen kommer denna fråga   Varför skulle en man som kan diska vara så fantastisk att han vinner tävling?
    Tror ni att  det kommer handla om att kunna diska när det kommer till oss tjejer?  Det tror inte jag.
    Jo, men det fattar du väl, att män som hjälper till hemma är värd lite extra uppskattning ;)
  • Dejli
    Äldre 22 Jun 22:10
    #68
    Kattpoet skrev 2011-06-22 14:38:45 följande:
    Dejli,  ahhhh ja just det, jag glömde bort att  karlar inte kan sådant....  jag ska direkt gå  skälla ut min karl för att vara så kvinnligt....   fast först ska jag dricka  upp denna öl och stirra klart på  sporten, men sen ska han få en utskällning för att han diskar och städar just nu. ;)
    Ja... hos oss är det iofs jag som oftast diskar (dvs ställer i disken i diskmaskinen) och det är hans om grillar... men han är också den som lagar den övriga maten och dammsuger, klagar på att jag har för liten garderob och för få skor o väskor, medan jag byter däck på bilen, klipper gräsmattan, kör röjsågen och gnäller om vi går på stan för länge... Sporten får han dock behålla för sig själv!
  • Dejli
    Äldre 23 Jun 10:39
    #75

    Bra att ni tog ert förnuft tillfånga tycker jag... Jag tycker att TANKEN bakom tävlingen verkar varit god, så som jag tror att ni menade den men inte tänkte efter hur ni formulerade den, och då blev det så fel... Förutom förslagen ovan som jag gillar så har jag några förslag:

    Kanske en en bildtävling med bilder som man förknippar med den man älskar (oavsett kön) - utan att behöva visa upp föremålet i fråga om man inte vill.

    Kanske en bild med passande/rolig dikt till, lämplig att läsa upp vid en vigsel, eller som "tal" till ett annat brudpar.

  • Dejli
    Äldre 23 Jun 15:21
    #80
    Mariaochhenrik03 skrev 2011-06-23 10:48:55 följande:
    Såg inte alls detta som en ytlig tävling??? bara en kul grej? Och alla får väl göra som dom vill?
    Dessutom finns det nog kvinnor som tycker om att diska, städa, tvätta, stryka, ta hand om barnen, handla, dammsuga, skura mm i mitt förhållande är det så, och då blir jag givetvis glad när min sambo hjälper mig med det, eftersom jag kanske inte räknat med det? Särskilt som han jobbar mer än heltid, och jag har möjligheten att vara hemma mer.

    Det är ju tydligen helt ok att vara med i tävlingar det gäller söta bilder på barn, mm i vissa föräldratidningar, antar att det också måste kallas ytligt?

    Nä låt folk göra som dom vill!
    Ja, är det inte fantastiskt att det i 9 fall av 10 är kvinnorna som tycker om det. Och männen tycker om att jobba mycket och komma hem till ett dukat bord? Och sen är sååå duktiga när de ägnar lite tid åt sina barn och sin fru.

    Jag anser absolut att det finns skillnader mellan män och kvinnor. Det handlar inte om att allt ska vara millimeterrättvist. Det är väl t o m bevisat att män "ser" saker på ett annat sätt (dvs inte alltid uppfattar röra på samma sätt som de flesta kvinnor). Män är inte skapta att föda barn, och det kan säkert vara så att kvinnor har andra inbyggda instinkter som gör att de reagerar kring barn på andra sätt.

    Men människor är tänkande varelser som kan tänka i dåtid, nutid och framtid. Därför blir jag så trött varje gång en kvinna använder sådana argument... särskilt som de sällan säkrar upp sin egna framtid OM något händer. Man har varit hemma med barnen, skött huset oavlönat i många år, förlorat i egen arbetstid och arbetslivserfarenhet. Man har färre kontakter och man tappar mycket kunskap från den utbildning man eventuellt har. Sen om man tröttnar på sitt liv, eller om mannen gör det, då sitter man där och är inte särskilt eftertraktad på arbetsmarknaden och inte en krona att ta av på ålderns höst - för de pengarna sparade ju mannen på SITT pensionskonto...

    Självklart har man rätt att leva det liv man vill, och jag nedvärderar ingen som väljer att vara hemma med sin familj - det är väl det viktigaste jobbet i livet man har, att ge sina barn en bra grund att stå på. Men se då till att du får en del av mannens lön som är din egen att pensionsspara, så du har samma förutsättningar till en schysst ålderdom om något händer som man inte tänkt sig.

    Det händer fler än man tror. Kan ge flera exempel från senaste tiden i min bekantskapskrets där männen, med bra karriärer och ännu bättre löner, dragit efter 25-30 års äktenskap, och vips så visar det sig att kontona inte varit gemensamma utan stått på honom (även om frun haft kort kopplade dit) så innan skilsmässan gått igenom så har de haft fritt förfogande över kontona och lite snyggt över tid flyttat alla pengar till ställen där hon inte kommit åt.

    Själv hade jag aldrig stått ut med en man som lämnade hemmet åt mig, och som hellre ägnade sig åt karriären. Min karl har en bra karriär och en riktigt bra lön. Själv har jag inte den tävlingsinstinkten som krävs för att slå sig fram som han gjort. Men jag har ett jobb jag trivs med, och jobbar lika många timmar som han gör. Jag tänker då inte ställa mig och ta hand om tvätten när jag kommer hem, medan han kollar på fotbollen bara för att han drar in mer pengar till hushållet... min tid hemma är lika mycket värd som hans, även om han hans arbetstimmar ger bättre betalt.
Svar på tråden Bildtävling: Var med och kora hetaste brudgummen