• bruden

    Gifta sig utan att förlåva sig?

    Stintan82 skrev 2011-06-20 18:07:37 följande:
    Jag och min sambo har varit i hop i 12 år och har en son på 3 år. jag har nu smått börjat bli sugen på brölopp. Sambon har dessvärre sakt att han ska ALDRIG gifta sig men i dag kläckte han ur sig att vi hadde kunnat göra det borgelikt men inte så märkvärdikt som utan klänning och ring=( Jag som verkligen vill ha klänning och en blomma och ring. Men jag får ge det lite tid tror jag. Han kan ju ändra sig får man hoppas.
    Min blivande var helt emot giftermål. Onödigt tyckte han. Sen gick det mer än 5 år och ett flertal TV-bröllop senare (inkl. Vickans förra året när jag bölade som en liten unge) så ploppade han frågan på Alla hjärtans dag i år.
    Ge inte upp utan bearbeta honom lite så kommer snart frågan  
  • bruden

    Ska lägga till att förlova sig hade han inga bekymmer med. Det gick på ett huj Men till giftermål, den resan var seeegdragen men med massor av fina bröllop att se på, mina krokodiltårar och hulkanden så gav han med sig som sagt

  • bruden

    SKa man nu vara RIKTIGT petig med det gamla så heter det inte förlovad utan trolovad Citerar Wikipedia:

    Förlovning är ett tillkännagivande av att en parrelation avser att leda till äktenskap eller registrerat partnerskap. Efter att ena partnern friat till den andre, och denne svarat ja, är paret förlovade fram till dess att vigseln eller registreringen har fullbordats.
    Förlovning hette i äldre tid trolovningen, då den tidigare inte hade funktion som försteg till äktenskapet. Namnet trolovning är det som användes i juridiska texter om förlovningar så länge dessa hade juridisk bäring.[1] I skrift förekommer ordet förlovning första gången 1739[2], kort efter att trolovningen förlorat sin status som alternativ till giftermål. 

  • bruden

    Att Wikipedia inte är en tillförlitlig källa vet jag men googlar man så finner man samma svar på andra ställen Jag skrev dessutom att om man ska vara petig med det gamla, alltså det som var förr Trolovning finns inte idag, det vet jag men förlovningen sägs härstamma från detta.

  • bruden
    Mace skrev 2011-06-21 12:00:29 följande:
    Fast vi är ju egentligen överrens. Poängen är just att man är förlovad när man bestämt sig för att gifta sig - ringar eller ej. 
    Precis
Svar på tråden Gifta sig utan att förlåva sig?