• Aniara4

    Bilder från vårt budgetbröllop!

    Tittij skrev 2011-06-19 20:07:33 följande:
    Jättefint.
    Men är det korrekt att säga att man har ett bröllop för 15 000 kr när det egentligen ksotat mer? Miss visande anser jag.

    Skulle jag kunna skriva "kolla vårt budgetbröllop för 10 000 kr" om jag har det på restaurang med trerätters, dyr bil, Moet & Chandon till alla, exklusiv bröllopstårta och fyrverkeri på kvällen  och liveband om totalsumman är 110 000 och min pappa betalar 100 000?? 
    Jag kände lite likadant när jag läste artikeln. Det är ABSOLUT inte en dissning av er - ni ser ut att ha haft ett fantastiskt fint bröllop, och det är jätteroligt att ni kunde ha det utan att betala så mycket själva. Grattis till er!

    MEN - det kan knappast fungera som budgettips till andra att se till att ha rätt familj och vänner som kan göra/betala för saker! Råkar man inte ha en vän med trädgård, en annan som kan sjunga och en tredje som kan fotografera, samt familjemedlemmar som bjuder en på saker, då har man valet att betala någon professionell eller avstå.
    Jag skulle personligen heller inte be gästerna att hjälpa till med maten, jag vill att de ska få vara gäster och inget annat, men där är man ju olika - och ens vänner och släktingar är ju också olika, det finns säkert en del som tycker det är helt ok.

    Budgeten för ett bröllop borde vara vad alla saker faktiskt kostade, oavsett vem som betalade för dem.
  • Aniara4
    2 0 1 2 skrev 2011-06-21 17:33:09 följande:
    Men det är väl ändå skillnad på att ifrågasätta/inte hålla med, och på att ha blivit provocerad. Märkligt sätt att tolka folks inlägg tycker jag.

    Självklart ska man vara tacksam för den hjälpen man får, och ingen har väl påstått annat. Det folk ifrågasätt är om verkligen summan stämde i slutändan. Och jag har åtminstone inte tolkat det som att någon var provocerad.
    Ja, jag tycker nog de flesta har varit noga med att INTE kritisera brudparet eller bröllopet. Det många har reagerat på är Bröllopstorgets sätt att lyfta fram att det här är vad man kan få för 15 000 (summan lyfts fram redan i rubriken).

    Allvarligt, jag tycker det är JÄTTEKUL att ni kunde få ett sånt fint bröllop utan att lägga ut en förmögenhet. Ni har många bra tips, som att köpa klänningen begagnad, göra loppisfynd, och tänka igenom om man har någon i släkten/bekantskapskretsen som kan tänkas hjälpa till med något. Att önska sig delar av bröllopet i present är också något att fundera på om man har ont om pengar, en del har ju kuvertavgift och undanber sig samtidigt presenter vilket ju är ungefär samma sak. Att önska sig pengar till bröllopsresan är ju också ett sätt att frigöra pengar till bröllopet som man annars skulle ha behövt lägga på resan.

    Men om jag ska berätta om budgeten för vårt bröllop och tala om vad allt kostade, då kommer jag t.ex. att ta med klänningen trots att det inte var jag som betalade för den utan mamma. Om någon annan skulle säga "vilken fin klänning, var köpte du den och vad kostade den?" svarar jag ju inte "den är gratis!".

    På samma sätt är det svårt för t.ex. mig som bor i Stockholm att hitta en schysst tårta för mindre än 50 kronor per bit vilket för 50 gäster blir 2500:- oavsett om någon skulle erbjuda sig att betala den åt oss eller inte. Vi har ingen i släkten som kan eller vill baka en så stor och avancerad tårta.

    Jag hoppas ärligt att den här diskussionen om Bröllopstorgets artikel inte har förtagit något av er glädje över ert fantastiskt fina bröllop eller fått er att ångra att ni delade med er av era bilder och tips. Det var jättefint av er! Och ni ska vara jätteglada över att ni har såna schyssta familjer som ville vara med och hjälpa er att få er stora dag. Hoppas ni får ett fint och lyckligt liv tillsammans som gifta utan några stora bröllopslån att slita med!
Svar på tråden Bilder från vårt budgetbröllop!