• Tittij

    Bilder från vårt budgetbröllop!

    Jättefint.
    Men är det korrekt att säga att man har ett bröllop för 15 000 kr när det egentligen ksotat mer? Miss visande anser jag.

    Skulle jag kunna skriva "kolla vårt budgetbröllop för 10 000 kr" om jag har det på restaurang med trerätters, dyr bil, Moet & Chandon till alla, exklusiv bröllopstårta och fyrverkeri på kvällen  och liveband om totalsumman är 110 000 och min pappa betalar 100 000?? 

  • Tittij

    Aniara: Jag tycker du har delvis rätt. Jag tycker att det är helt ok att syster gör frisyren, mamma bakar tårta och liknande. Det jag inte tycker räknas som budget är att man köpt saker och sen låtit nån annan betala. Men att komma med tips om att ha ett trädgårdsbröllop med vänner som fotar/bakar/sminkar osv är ju faktikst budget och superbra om man kan dra i såna trådar.

    Jag hade jättegärna sparat pengar om jag haft såna kontakter. Vi har förvisso en trädgård och jag har en mamma som är kock, men vi ville ha ett lite annat upplägg så då får man snällt betala  

  • Tittij
    Aleta skrev 2011-06-21 08:09:56 följande:
    Verkligen fint, stort grattis!

    Jag tycker att det är helt rätt specificerat vad det hela kostade. Det är ju väldigt klart och tydligt skrivet vad andra bjöd på.
    Vem i hela friden brukar sitta och räkna ut vad bröllopspresenterna har kostat för att sedan dra av dem från sina egna utlägg??? 
    De flesta har vänner och om de går ihop och ger en fantastisk glasskål eller en bröllopstårta eller tid hos frisören spelar väl ingen roll?  

    Alla har inte en vacker trädgård att erbjuda, men säkerligen något annat - om man tillåter gästerna att hjälpa till förstås.
    VIll man inte ha hjälp så får man mycket riktigt skära mycket mer i allting, men att låna och be om hjälp är en del i ett bröllop som kostar mindre tycker jag.
    Om man t ex får låna en brudklänning, då slipper man den kostnaden.
    Kommentarer som dessa tycker jag visar att man inte riktigt inser hur man sparar pengar:
    "Men jaaag har ingen kompis som kan låna ut en brudklänning!" 
    Nej, kanske inte det, men kanske en kompis som kan hjälpa till med något annat. 
    Jag tycker att det är korrekt att kalla det budget om man LÅNAR en klänning och en trädgård. Budget är det däremot inte om mamma betalar frisörskan och broder köper en bröllopstårta på konditori. Hade däremot mammas väninna hjälpt till med håret och svägerskan bakat tårtan, då är det budget och bra tips på hur man sparar pengar!

    Men till TS igen: Grattis till ett fint bröllop för liten peng!!  Tycker ni lyckats bra för den lilla budgeten ni hade. Och som du senare specade så hade det ju inte tillkommit några jättesummor även om ni köpt tårtan själv och betalat frisyren osv.. 
  • Tittij

    Läste artikeln nu och såg att du skulle ha en broschbukett. Blev det så och har du nån närbild på den? Blev lite nyfiken, på den bilden man ser här uppe är det en rosa bukett med lite vitt runt om.

Svar på tråden Bilder från vårt budgetbröllop!