• 2 0 1 2

    Bilder från vårt budgetbröllop!

    Jag anser inte heller att ert bröllop hållit den budget ni beskriver. Hur ska man kunna bli inspirerad till att någon annan ska ta över ens utgiftsposter? Jag menar, ni fick tårtan - jätteroligt för er! - men de flesta som planerar bröllop får nog vackert betala sin själva. Därför blir det svårt att se såna budgettips som en inspirationskälla, det är ju helt enkelt inget man kan ta efter för att hålla nere på kostnaderna.

  • 2 0 1 2
    EllaBella skrev 2011-06-21 15:28:24 följande:
    Men hur kan ni tycka att det inte är ett budgetbröllop? Läser man artikeln så ser man ju att klänningen kostade 800:- och ringarna 1000:- Dekorationerna från Ikea eller loppis. Alltså knappast vad Kate Middleton hade på sitt bröllop
    Ingen har väl sagt att det inte är ett budgetbröllop? Bara att det är fel budget angiven om det står att bröllopet kostat 15 000. Artikeln var ju tänkt som en inspirationskälla med billiga lösningar - klart som fan det blir billigt om någon annan betalar kalaset! Dock föga till hjälp för den som står utan bemedlade släktingar.
  • 2 0 1 2
    EllaBella skrev 2011-06-21 16:15:32 följande:
    Som sagt finns det ju många tips på hur man får till ett billigt bröllop i artiklen, t ex hur man gör kakfat av gamla tallrikar, egna ljusstakar, vimplar av tapet, köpa begagnade ringar på auktion, köpa kostym när det är studenterbjudanden...
    Säkert många bra tips, men har man fått bland de dyraste posterna betalda av någon annan är ju slutsiffran ändå inte adekvat i sammanhanget.
  • 2 0 1 2
    vickan1976 skrev 2011-06-21 16:46:51 följande:
    Men HERREGUD!  Går det att ta bort en trådstart eller??? Hittar inte hur man gör!

    Det var verkligen inte min mening att provocera folk! En del får bidrag till sitt bröllop av sina föräldrar och en del får det inte! Vi fick ingen summa, däremot ville mamma stå för frisören, svärmor för barnens klänningar och brorsan för tårtan.

    I budgeten på 15.000kr är det även inräknat naglar 500kr, slingor 700kr, hårborttagning och ögonbryn 300kr, solsprayning 200kr, godis, chips, alkohol, nattamat, den mat vi gjorde, lokalhyra, min klänning och underkläder, sambonskläder, barnens leggins, skor och tröjor, mina skor och sambons skor, bordsdekorationer, inbjudningskort, vigselförrättarens bensinpengar, choklad mm till mingel, vvärmeljus, ljuslyktor mm mm.
    Vi gjorde inbjudningskort, vimplar, vaser, brudbukett mm själva.

    Mamma betalade frisören 500kr.
    Svärmor betalade barnens klänningar 600kr/st. (jag hade aldrig köpt så dyra) och blommor.
    Svägerskorna gjorde mat för ca 600kr.
    Vi fick inget annat till vårt bröllop! och jag är otroligt tacksam för den hjälp vi fick!

    Men ok! Budgeten blev 16.700kr som max!
    Men det är väl ändå skillnad på att ifrågasätta/inte hålla med, och på att ha blivit provocerad. Märkligt sätt att tolka folks inlägg tycker jag.

    Självklart ska man vara tacksam för den hjälpen man får, och ingen har väl påstått annat. Det folk ifrågasätt är om verkligen summan stämde i slutändan. Och jag har åtminstone inte tolkat det som att någon var provocerad.
Svar på tråden Bilder från vårt budgetbröllop!