• Soderek

    Bilder från vårt budgetbröllop!

    Jättefina bilder och härligt att ni verkar nöjda över erat bröllop!
    Dock måste jag hålla med de andra om att jag har svårt att ta till mig att bröllopet endast kostade 15.000:- eftersom ni fick en hel del som annars hade kostat er pengar.
    Var ringarna inräknade i det hela?

    Vi har en budget på 40.000:- och då bokar vi fotograf och betalar tårta och ringar med. Vi gör allt själva och får inget i present. Det enda som vi inte betalar för är där vi ska gifta oss för det är en trädgård vi får låna. Jag känner att vårat bröllop kommer bli ett budgetbröllop och vi hade säkert kommit ner på 20.000:- om vi hade folk som kunde hjälpa oss mer med.


  • Soderek
    EllaBella skrev 2011-06-21 16:15:32 följande:
    Som sagt finns det ju många tips på hur man får till ett billigt bröllop i artiklen, t ex hur man gör kakfat av gamla tallrikar, egna ljusstakar, vimplar av tapet, köpa begagnade ringar på auktion, köpa kostym när det är studenterbjudanden...
    Absolut, men det är ingen som har sagt något om det. Det folk har haft åsikter om är att dom sätter budgeten på 15.000:- vilket inte alls skulle stämma om inte andra människor betalat deras bröllopstårta, klänningar m.m. Då är det ju andra som står för en del av budgeten och då är det inte så konstigt att man kan dra ner på sin egen del av budgeten. Men visst har hon fixat så att det blir en budgetbröllop i bemärkelsen "billigare bröllop" och ger bra tips om det, men den totala budgeten som står stämmer ändå inte.
  • Soderek
    vickan1976 skrev 2011-06-21 16:46:51 följande:
    Men HERREGUD!  Går det att ta bort en trådstart eller??? Hittar inte hur man gör!

    Det var verkligen inte min mening att provocera folk! En del får bidrag till sitt bröllop av sina föräldrar och en del får det inte! Vi fick ingen summa, däremot ville mamma stå för frisören, svärmor för barnens klänningar och brorsan för tårtan.

    I budgeten på 15.000kr är det även inräknat naglar 500kr, slingor 700kr, hårborttagning och ögonbryn 300kr, solsprayning 200kr, godis, chips, alkohol, nattamat, den mat vi gjorde, lokalhyra, min klänning och underkläder, sambonskläder, barnens leggins, skor och tröjor, mina skor och sambons skor, bordsdekorationer, inbjudningskort, vigselförrättarens bensinpengar, choklad mm till mingel, vvärmeljus, ljuslyktor mm mm.
    Vi gjorde inbjudningskort, vimplar, vaser, brudbukett mm själva.

    Mamma betalade frisören 500kr.
    Svärmor betalade barnens klänningar 600kr/st. (jag hade aldrig köpt så dyra) och blommor.
    Svägerskorna gjorde mat för ca 600kr.
    Vi fick inget annat till vårt bröllop! och jag är otroligt tacksam för den hjälp vi fick!

    Men ok! Budgeten blev 16.700kr som max!
    Annars får du bara lägga till en notering under vad budgeten annars hade blivit om ni fått betala det som andra betalat eller gett Glad
Svar på tråden Bilder från vårt budgetbröllop!