• TheD

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Aqwe skrev 2011-06-07 12:46:15 följande:
    Jag tycker inte att gästerna ska bekosta burdparets bröllopsresa. Jag tycker att det hör till att få en bröllopspresent av sina gäster, inte pengar direkt i handen. En gåva som brudparet tillsammans får öppna och det är min åsikt - som jag förmodligen inte är ensam om att ha.

    Blir inte brudparet nöjd med presenten får de helt enkelt sälja den vidare.
    Jag tycker det är bättre att brudparet får något som uppskattas än en gul vas som kastas efter fem minuter. Vi önskar oss bidrag till bröllopsresa för vi vill INTE ha saker, det har vi nog av. Vår högsta önskan är att komma iväg :)
  • TheD

    Ska svara på TS' fråga också :)

    Det är svårt att säga, som andra har skrivit också... Vissa går efter sin egen ekonomi, andra går efter hur väl man känner brudparet, hur generös man är allmänt osv....

    Vi skulle nog ge minst 500:- men inte omöjligt med 1500:-...beror på vem ;)

  • TheD
    Loche skrev 2011-06-07 14:36:49 följande:
    Aqwe: Visst förstår jag att du vill tro på det du tycker är rätt! Absolut. Men samtidigt måste du ju inse att din åsikt om det rätta inte delas av alla andra och därför kan du inte agera som om det du tycker är det enda rätta. Det är respektlöst mot andra människor att göra så!

    Om du blir bjuden på ett bröllop där paret gifter sig för andra gången, i vit klänning och allt, med tidigare barn från olika förhållanden och inte önskar sig annat än pengar till bröllopsresa,,, vad skulle du göra då? Inte gå dit alls, därför att deras åsikter inte överensstämmer med dina? Eller gå dit och ha med dig en bröllopspresent, trots att de inte vill ha den?

    Oavsett vilket är det respektlöst mot andra människors önskningar, val och livsstil, tycker jag.
  • TheD
    Syrinx skrev 2011-06-09 20:32:33 följande:
    Oj, nej det tror jag verkligen är ovanligt! Varför skulle man ge så mycket?
    Ovanligt tror jag inte det är... Är jag ensam så blir det 500:- men om vi ger som par blir det 1000:- men då är det tll någon som inte är inom familjen, för då blir det mer.

    Samtidigt är sånt här väldigt svårt. Vad man vill ge går inte alltid hand-i-hand med vad plånboken kan ge...
Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?