• Chicita

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Aqwe skrev 2011-06-07 12:46:15 följande:
    Jag tycker inte att gästerna ska bekosta burdparets bröllopsresa. Jag tycker att det hör till att få en bröllopspresent av sina gäster, inte pengar direkt i handen. En gåva som brudparet tillsammans får öppna och det är min åsikt - som jag förmodligen inte är ensam om att ha.

    Blir inte brudparet nöjd med presenten får de helt enkelt sälja den vidare.
    Och så ska man väl ha en sån där långdragen och tråkig presentöppning också tycker du?
    Det som kan ta ner stämningen flera hack på vilken tillställning som helst...

    Vi har önskat att gästerna följer vårt tema istället för presenter.
    Men eftersom vi fick höra att "det är klart att ni ska ha nåt" från flera håll så har vi sagt att vi hellre tar ett bidrag till bröllopsresan i så fall än att få saker som vi ändå inte har plats för eller kanske ens vill ha. Men vi har poängterat att vi önskar oss inget alls egentligen.

    Jag skulle aldrig sälja en present vidare. Hellre får den stå i ett skåp och samla damm. Jag har nämligen varit med om att mitt ex fick frågan från sin faster med make, om "vart han hade den där fina vasen som han fått i 25-årspresent" och hur besvikna dom blev när han inte hade den kvar... Han försökte säga att han hade tappat den i golvet. Men tydligen hade den varit okrossbar... så dom köpte inte den förklaringen... Dom gick istället därifrån uppriktigt ledsna och vad jag vet så har han inte fått nåt annat av dom efter det heller...
  • Chicita
    Aqwe skrev 2011-06-07 14:09:41 följande:
    Det får man naturligtvis göra om man vill. Personligen vill jag låta presentöppningen ske dagen efter och sedan skicka ett personligt tackbrev till varje gäst.

    Jag tycker att det är girigt att önska sig pengar, gäster ska inte behöva betala bröllopsresan och det hör till att få bröllopspresenter som ska vara till nytta i det nya.

    MEN så är jag också traditionell. Jag gifter mig blott en gång och barn kommer efter giftermål. Hus kommer i samband med giftermål och inga trash the dress foton ska tas. Bröllopsresan bekostas inte av gästerna och den ska ske senast någon dag efter vigseln. Giftermål sker när båda parterna har en stadig ekonomi, när allting kan bekostas på egen hand.

    SEDAN får alla andra göra precis som de vill men får jag en inbjudan där brudpar önskar sig pengar kommer de att få en bröllopspresent av mig.
    Jag och min blivande make är snart 40 år och har aldrig varit gifta tidigare. Däremot har vi båda två sen tidigare haft fullt möblerade hem innan vi flyttade ihop för 8 år sedan och nu har vi byggt hus.
    Om det blir barn i framtiden vet vi inte eftersom jag fått flera missfall tidigare och sist fick jag också en sorts cancer i livmodern (godartad, men ändå).
    Att ge oss något "för att sätta bo" känns ju skrattretande...

    Ingen som jag känner har trott att dom ska få resan bekostad om dom önskar sig bidrag till den. Däremot så kanske man kan gå ut och äta en extra god middag någon av kvällarna, eller uppgradera från fönsterlös hytt, till hytt med fönster om man tar en kryssning osv...
    Det är till för att förgylla resan, inte för att betala den.
    Precis som en present (vas, koppar mm) är till för att förgylla hemmet för den som flyttar hemmifrån och startar nytt bo/liv i samband med bröllopet.

    Grattis till att du bara ska gifta dig en gång.
    Jag hoppas verkligen att det håller för dig också seriöst alltså jag försöker inte vara spydig eller elak, men statistiken talar emot dig. Och när du uttrycker det så där att du bara ska gifta dig en gång och göra allt i rätt ordning så känns det faktiskt lite omoget.
    Att vara så obstinat att gå emot någons önskan känns också väldigt omoget...

    Hoppas att gästerna på ditt bröllop inte beter sig likadant mot dig bara...
  • Chicita
    MissMarilyn skrev 2011-06-07 16:45:06 följande:
    Vi har gett runt 300kr.
    Men så har jag oftast fotograferat Bröllopet åt brudparet också. Och det är väl värt en hel del? =)

    Nu ska vi på Bröllop i sommar där de tydligen inte önskar sig någonting!?
    En blomma med en puss och en kram.
    De har väldigt gott ställt om jag förstått det rätt och har allt de behöver.

    Så hur gör man i det läget?
    Känns inte så bra att bara ge en blomma med ett kort...
    (Ska inte fotografera denna gången!)
    Vi önskar inget vi heller. Om nån vill ge nåt så får dom ge en slant till bröllopsresan om dom känner för det. Men vi vill verkligen inte ha något.
    Deras närvaro är gåva nog till oss. Utan dom hade det ju inte blivit någon bröllopsfest.

    Om du absolut vill ge dom något så kanske du skulle göra något personligt?
    Om du är duktig på att fotografera så ta en fin bild och förstora upp och kanske montera i en ram.
    Eller ta med kameran ändå och fotografera lite gäster och annat och skicka dom det på en CD-skiva efteråt.
    Eller bjud in dom på middag om ni inte bor för långt bort... Alltså gör en fin inbjudan i samband med tackkortet.
    Det kan ju vara i form av "När ni har vägarna förbi nästa gång så vill vi gärna bjuda er på middag hemma hos oss. Ring någon dag i förväg bara så vi hinner handla" *typ* alltså inte så avancerat...


    TS -
    Jag hade ju glömt att svara dig märker jag...
    Den ende som vet vad som är tillräckligt är DU. Du ska inte bli fattig på deras bekostnad. Har du haft stora utgifter för att ta dig till deras bröllop och följa deras klädkod osv så kan du ge en mindre slant. Om du står dom väldigt nära och själv har en bra ekonomi så kan du ge dom en större slant. Vad vill du att pengarna går till?
    Du kan ju skriva i kortet att "vi hoppas att detta räcker till en fin flaska vin / en fin middag för två på er resa" eller något sådant...
  • Chicita
    loluna skrev 2011-06-08 11:47:38 följande:
    Vad smart! Verkligen!

    Vi ska själva på bröllop snart, jag känner inte alls de som gifer sig (mannens avlägsna släktingar) och vi har både resa och övernattning att betala. Låter 400kr från oss bägge för lite?
    Nej inte alls. Det är en lagom stor summa tycker jag Glad
    Om ni inte känner dom så väl och om ni har andra utgifter i samband med bröllopet så får ni ju faktiskt också se er närvaro som en sorts gåva också...
  • Chicita
    Nu tusan ska jag bli fru skrev 2011-06-09 20:24:32 följande:
    1000 skulle det stå... ;)
    Oj vad mycket Förvånad

    Om det var väldigt nära släktingar eller väldigt nära vänner kanske... Men inte annars.
    Tror vår senaste bröllopspresent gick på 600:- och då var vi uppenbart dom som hade lagt mest pengar på både presenter och kläder.
    Vissa andra kom i träningsoverall och gav en bukett tulpaner från ICA Skrikandes
Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?