• Loche

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Vi har önskat oss valfritt bidrag till bröllopsresa. Glad Bland våra gäster finns fattiga studenter, arbetslösa och sjukskrivna lika väl som de som har gott ställt och vi vill inte att någon ska känna sig tvingad att bidra med en bestämd summa utan att var och en kan lägga bidrag utifrån vad de anser sig ha råd med.

    Vi kommer att ha en söt liten låda där man får lämna sitt bidrag.

    Vi gifter oss båda i mogen ålder och behöver absolut INGENTING i prylväg! Har fått många positiva reaktioner på vårt önskemål eftersom gästerna slipper ut och jaga i affärer och fundera över vad de ska hitta på till present. Glad

    Jag personligen avskyr presentöppningar där brudparet står och tackar och ser glada ut för alla presenter när det ofta tydligt lyser igenom att vissa presenter inte var alls vad de önskade sig eller behöver.

  • Loche

    Aqwe: Du skriver "det hör till att få bröllopspresenter som ska vara till nytta i det nya"

    Men om man nu inte behöver några sådana presenter alls då??

    Det var väl skillnad förr när de flesta inte bodde tillsammans före bröllopet utan startade från scratch med att bygga ett nytt hem? Men numera har ju många som gifter sig redan varit sambo en kortare eller längre tid.

    Inget fel alls i att vara traditionell, men när det går över till ren opraktiskhet tycker jag nog att det inte är ok alls.

  • Loche

    Aqwe: Visst förstår jag att du vill tro på det du tycker är rätt! Absolut. Men samtidigt måste du ju inse att din åsikt om det rätta inte delas av alla andra och därför kan du inte agera som om det du tycker är det enda rätta. Det är respektlöst mot andra människor att göra så!

    Om du blir bjuden på ett bröllop där paret gifter sig för andra gången, i vit klänning och allt, med tidigare barn från olika förhållanden och inte önskar sig annat än pengar till bröllopsresa,,, vad skulle du göra då? Inte gå dit alls, därför att deras åsikter inte överensstämmer med dina? Eller gå dit och ha med dig en bröllopspresent, trots att de inte vill ha den?

    Oavsett vilket är det respektlöst mot andra människors önskningar, val och livsstil, tycker jag.

  • Loche

    Jag har bara varit på ett bröllop där brudparet önskade sig bidrag till bröllopsresa och då gav jag 250 kr. Kändes lagom.

    Att sälja presenter man inte vill ha efter bröllopet känns åxå väldigt respektlöst i mina öron,,, om jag ansträngt mig för att hitta en bra present till ett brudpar skulle jag nog känna mig rätt ledsen om jag fick veta att de sålt den liksom.

Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?