• Aqwe
    Äldre 7 Jun 12:34
    121248 visningar
    98 svar
    98
    121248

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Jag ogillar när brudpar enbart önskar sig pengar (som eventuellt ska gå till deras bröllopsresa). Som gäst blir man naturligtvis väldigt osäker och drar hellre till med slantar för att vara säker på att det ska vara "nog". DÄRFÖR skulle jag köpa en vanlig bröllopspresent - och prislappen tas bort naturligtvis. Känns girigt att önska sig pengar. Vem vill lämna en bröllopspresent med prislapp på?

     

  • Aqwe
    Äldre 7 Jun 12:46
    #7
    Sandrina skrev 2011-06-07 12:41:00 följande:
    Fast det är väl bättre att ge brudparet de dom önskar sig istället för att köpa något bara för att. Om deras högsta önskan är att få åka på en bröllopsresa istället för att få 5 brödrostar och 10 porslinskåla så är det väl roligare att bidra till en resa!?
    Det går ju att köpa värdecheckar hos en resebyrå om man nu tvivlar på sina vänner och tror att dom kommer använda pengarna till något annat.
    Jag tycker inte att gästerna ska bekosta burdparets bröllopsresa. Jag tycker att det hör till att få en bröllopspresent av sina gäster, inte pengar direkt i handen. En gåva som brudparet tillsammans får öppna och det är min åsikt - som jag förmodligen inte är ensam om att ha.

    Blir inte brudparet nöjd med presenten får de helt enkelt sälja den vidare.
  • Aqwe
    Äldre 7 Jun 14:09
    #20
    Chicita skrev 2011-06-07 13:08:24 följande:
    Och så ska man väl ha en sån där långdragen och tråkig presentöppning också tycker du?
    Det som kan ta ner stämningen flera hack på vilken tillställning som helst...

    Vi har önskat att gästerna följer vårt tema istället för presenter.
    Men eftersom vi fick höra att "det är klart att ni ska ha nåt" från flera håll så har vi sagt att vi hellre tar ett bidrag till bröllopsresan i så fall än att få saker som vi ändå inte har plats för eller kanske ens vill ha. Men vi har poängterat att vi önskar oss inget alls egentligen.

    Jag skulle aldrig sälja en present vidare. Hellre får den stå i ett skåp och samla damm. Jag har nämligen varit med om att mitt ex fick frågan från sin faster med make, om "vart han hade den där fina vasen som han fått i 25-årspresent" och hur besvikna dom blev när han inte hade den kvar... Han försökte säga att han hade tappat den i golvet. Men tydligen hade den varit okrossbar... så dom köpte inte den förklaringen... Dom gick istället därifrån uppriktigt ledsna och vad jag vet så har han inte fått nåt annat av dom efter det heller...
    Det får man naturligtvis göra om man vill. Personligen vill jag låta presentöppningen ske dagen efter och sedan skicka ett personligt tackbrev till varje gäst.

    Jag tycker att det är girigt att önska sig pengar, gäster ska inte behöva betala bröllopsresan och det hör till att få bröllopspresenter som ska vara till nytta i det nya.

    MEN så är jag också traditionell. Jag gifter mig blott en gång och barn kommer efter giftermål. Hus kommer i samband med giftermål och inga trash the dress foton ska tas. Bröllopsresan bekostas inte av gästerna och den ska ske senast någon dag efter vigseln. Giftermål sker när båda parterna har en stadig ekonomi, när allting kan bekostas på egen hand.

    SEDAN får alla andra göra precis som de vill men får jag en inbjudan där brudpar önskar sig pengar kommer de att få en bröllopspresent av mig.
  • Aqwe
    Äldre 7 Jun 14:30
    #23
    Loche skrev 2011-06-07 14:24:15 följande:
    Aqwe: Du skriver "det hör till att få bröllopspresenter som ska vara till nytta i det nya"

    Men om man nu inte behöver några sådana presenter alls då??

    Det var väl skillnad förr när de flesta inte bodde tillsammans före bröllopet utan startade från scratch med att bygga ett nytt hem? Men numera har ju många som gifter sig redan varit sambo en kortare eller längre tid.

    Inget fel alls i att vara traditionell, men när det går över till ren opraktiskhet tycker jag nog att det inte är ok alls.
    Men jag utgår bara från mig själv och vad jag anser är korrekt. Jag vill varken stödja girighet eller ett tredje giftermål med vit brudklänning och barn med x antal personer.

    Samtidigt kan jag förstå tanken, det gör jag men jag vill kunna tro på det i min mening är det rätta. Jag vill inte sätta pris på någon bröllopspresent och det är precis det man gör när man önskar sig pengar.
Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?