• Pinkgrape

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Jag tycker däremot inte alls att det är girigt, utan jag tycker det kan vara ett mycket bra alternativ. De som önskar sig pengar har ofta en bra anledning till det, tex till bröllopsresan. Det verkar vara väldigt vanligt. De finns dock de som önskar sig även till annat, tex för kunna bygga ut/renovera huset eller liknande. Alla har vi olika behov och hål som behöver fyllas. Jag skulle bli tokig om vi fick massa bröllopspresenter, då vi inte har användning eller plats för något. Då skulle jag föredra så lite som en 50-lapp i bidrag till en resa framför en onödig pryl.

    Hur mycket man ska ge vet jag dock inte. Det beror väl lite på hur nära man står brudparet och vilka förutsättningar man har. Vi har ganska tight ekonomi, så skulle vi gå på ett sådant bröllop och det var tex min syster som skulle gifta sig, så skulle vi nog lägga kring 500kr var, men om det var våra vänner skulle vi nog stanna på kring 300kr var, alltså jag och min sambo. Det är alltså hur vi skulle ha resonerat med tanke på vår ekonomiska situation. Jag tänker då att vi borde lägga lika mycket som vi skulle lagt på en present.

    Känner man att man kan avvara mycket pengar, så är det väl bara att ösa på med kosing. Vill man inte att de ska veta vem det är ifrån, för att man antingen tycker att det kanske är lite i underkant eller i överkant, så kan man ju lägga pengarna i ett omärkt kuvert och bara droppa av på festen. De flesta har ju någon uppsamlingsplats för sådant på festen.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?