• Sandri­na
    Äldre 7 Jun 12:37
    121240 visningar
    98 svar
    98
    121240

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Tänk på hur mycket du skulle lagt på en "vanlig" bröllopspresent! Tror inte det finns någon ettikettsgräns utan man ger väl det man känner att man vill och har möjlighet till.
    Om du vart på bröllop tidigare, hur mycket har du handlat för då, t.ex.
    Man har ju olika ekonomiska möjligheter beroede på om man pluggar eller jobbar, om du är själv eller om ni är fler som ska ge t.ex.
    Som sagt är det svårt att säga en bestämd summa när man har olika möjligheter.

  • Sandri­na
    Äldre 7 Jun 12:41
    #3
    Aqwe skrev 2011-06-07 12:34:36 följande:
    Jag ogillar när brudpar enbart önskar sig pengar (som eventuellt ska gå till deras bröllopsresa). Som gäst blir man naturligtvis väldigt osäker och drar hellre till med slantar för att vara säker på att det ska vara "nog". DÄRFÖR skulle jag köpa en vanlig bröllopspresent - och prislappen tas bort naturligtvis. Känns girigt att önska sig pengar. Vem vill lämna en bröllopspresent med prislapp på?

     
    Fast det är väl bättre att ge brudparet de dom önskar sig istället för att köpa något bara för att. Om deras högsta önskan är att få åka på en bröllopsresa istället för att få 5 brödrostar och 10 porslinskåla så är det väl roligare att bidra till en resa!?
    Det går ju att köpa värdecheckar hos en resebyrå om man nu tvivlar på sina vänner och tror att dom kommer använda pengarna till något annat.
  • Sandri­na
    Äldre 7 Jun 12:50
    #8
    Aqwe skrev 2011-06-07 12:46:15 följande:
    Jag tycker inte att gästerna ska bekosta burdparets bröllopsresa. Jag tycker att det hör till att få en bröllopspresent av sina gäster, inte pengar direkt i handen. En gåva som brudparet tillsammans får öppna och det är min åsikt - som jag förmodligen inte är ensam om att ha.

    Blir inte brudparet nöjd med presenten får de helt enkelt sälja den vidare.
    Okej, så du lägger alltså hellre flera hundra kronor på en sak bara för att som personen som får inte kommer uppskatta och kanske inte ens behålla istället för att ge dom en resa som dom kan få uppleva tillsammans och minnas resten av livet!?
    Tack och lov att mina gäster inte resonerade som dig och faktisk gav oss fina gåvor som vi önskat oss (inte pengar till en resa) och inte någon present som dom själva tyckte var fin!
Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?