• Dejli

    Ahhhh!!! Hur tänker folk?!

    Jag har en 18-årig syster med ADHD som hon medicinerar mot. Det är det inte alla som vet om, och inget hon vill skylta med. Dock gör hennes handikapp att hon har oerhört svårt att planera saker i förtid, och hon är impulsiv och svår att planera saker med. Det innebär också att hon får mycket skit för detta och istället drar sig för att tacka ja alls till saker därför att hon vet att hon inte kan hålla ordning på sig själv alla gånger. Det kanske finns saker du inte vet om som påverkar deras beslut?

    Jag håller med Arbetaren och Tårtsmulan om att tonåringar är tonåringar, och även om de allra flesta klarar av att förstå sådana här saker så är livet fortfarande en lek och alla förstår inte allvaret i en sådan här festinbjudan. Kanske blev de påverkade av sina föräldrar att tacka ja. En festival dit alla deras kompisar ska gå och som kanske är sommarens höjdpunkt som alla kommer prata om har iaf jag förståelse för smäller högre än ett bröllop med en massa släkt och människor man inte känner.

    Att tagga dem på de tomma stolarna var det barnsligaste jag hört. Det kommer inte göra att de blir vuxnare på något sätt, och varför ska man skylta med vilka som var frånvarande? Bättre att som du själv sa Sebastiana, låtsas som det regnar. Duka som tänkt eller låt alla på den sidan hoppa upp ett snäpp. Sådana saker som tomma stolar brukar annars lösa sig själv som någon sa, särskilt om det är buffe (vet inte hur ni ska ha det) eller en lång sittande middag med lite pauser så man kan mingla lite emellan mat och efterrätt tex.

    Finns det inte två personer ni skulle kunna tänka er bjuda istället? Även om det blir lite i sista sekunden så kan man alltid förklara läget och säga som så att pga ekonomi/plats så var antalet gäster begränsade men att ni fått sena avbokningar och väldigt gärna skulle vilja bjuda dig. Det hade iaf inte jag blivit sur över utan tyckt det varit roligt att bli påtänkt oavsett anledning, och blir man sur så är det nog ingen man vill ha i sin bekantskapskrets ändå...

  • Dejli

    Läste att de satt på kantstolar, så då slapp du ändra för mkt... Lycka till imorgon, och bekymra dig inte mer över det. Det är som om man sjunger fel eller läser fel replik i en pjäs... så länge alla spelar med så är det ingen som märker något!

  • Dejli
    ElinFalk85 skrev 2011-08-22 16:32:16 följande:
    Dra dom i örat och ta betalt av dom. någon fason får det vara! om dom inte kan betala själv får väl lilla mamma ställa upp. hade jag gjort något sånt hade min mamma blivit så arg så jag hade gömt mig bakom gardinen. curling hit och dit! låt dom betala för sig!, dessutom om du har beställt extra mat.
    Men de kom ju på middagen och de har pratat klart om saken vilket framgår i ett senare inlägg...
Svar på tråden Ahhhh!!! Hur tänker folk?!