• Mahy

    Vinterbrudar - 2012

    Annixa skrev 2011-11-06 17:44:33 följande:


    Tycker den här är fin, annorlunda cake topp, Verkligen jag! Skrattande Min sambo är mer traditionel
    Åhhhh den är helt underbar!!!! Jag blev totalt kär! hade vi inte valt lego gubbar hade jag direkt försökt fixa en sån!!!
    Vad ska ni ha för tårta?
  • Mahy


    Det här är våra :) Vi ska ha en överaskningtårta :) ingen vet hur den ska se ut hihi, så ingen vet ens hur våra cake toppers ska se ut :)

    ja gör det! mamma ska komma med min gamla kappa i veckan så ska jag prova den och se om det går och annars tycker jag din kappa är ett perfekt alternativ!
  • Mahy
    Annixa skrev 2011-11-06 20:03:46 följande:
    Men vad fina! Skrattande så roligt när man gör det annorlund! kommer den vara inspererad från lego eran tårta?  Vi vet inte alls vilken tårta, bara det är chocklad i den! Min sambo älskar det!

    Jag tror jag skickar mallen från där jag köpte den så kan du mäta å titta! blir enklast så. Skrattande
    Vi vet inte än :) vi har berättat för "vår" tårtmakerska hur vi har tänkt och temat på¨bröllopet, så nu ska hon tänka lite och återkomma :) dock vet hon att vi ska ha legogubbar så helst lite åt det hållet :)

    Jag vet att vi ska massa grenar, nypon, vita rosor o shit, men min svärmor fixar allt det så jag låter henne göra det :)
    haha ja skicka mallen kanske smartast!
  • Mahy
    Annixa skrev 2011-11-06 20:28:06 följande:
    Skrattande Det gick inte att skicka el så gör ja nå fel men jag har skrivit av.

    Jag har en av mina bästa vänner som är grym på dekorationer som ska hjälpa mig annars blir det nog bara kaos av allt! Skrattande
    Haha samma här! Jag är jätteglad att svärmor fixar, för det skulle bara sluta i tårar! och det vill ingen :)
  • Mahy
    Annixa skrev 2011-11-06 21:03:08 följande:
    skrattar! Jag har svarat på ditt meddelande men jag vet inte om du fick det?

    Tårar är aldrig roligt Skrattande Hoppas det ändå blir som du vill
    Åh ja! Hon är livrädd för att göra fel eller köra över mig :) Hon är för snäll för sitt eget bästa :) och då har hon ändå klargjort att min sambo är hennes lilla älskling (enda pojken). Underbara familj kan man leta länge efter :)

    jag såg det...Tur att jag underhåller nån ikväll...;)
  • Mahy

    man ska nog vara tacksam när man läser alla historier om hemska svärmödra här på BT, :)

  • Mahy
    Red skrev 2011-11-07 07:49:04 följande:

    Statusuppdatering igen, längesedan nu!


    - Maten är bestämd, vi väntar nu på renskriven sammanfattning ifrån kocken


    - Frisören är bokad, har också bokat tid en veckan innan för klipp, färg och provuppsättning


    - Nu har vi skrivit på hindersansökan, lagt den i addresserat kuvert och frankerat. Läggs på lådan ikväll :)


    - Vi har börjat knåpa med festhäftet nu, och har bestämt ungeför vad det skall innehålla och hur många sidor vi vill ha.


    - Har förberett för ytterligare en beställning på calligraphen. Det blir bordplaceringar i samma stil som våra inbjudningar och långsmala festhäften. Vigselprogrammen blir enklare vikta papper som vi skriver ut själva.


     


    Att göra:


    - Addressera kuverten som skall skicka ut i slutet av november.


    - Jobba vidare på festhäften och vigselprogram


    - Förbereda vigselakten


    - Skall fortfarande gå ner något kilo ;)


    Oj vad långt du har hunnit!!! Duktigt! Måste kännas jätteskönt!

    Gå ner några kilo är du inte ensam om...Jag och sambon gjorde ett tränings schema  igår kväll på hur vi ska gå ner 10 cm till bröllopet :)  Så idag börjar det....
  • Mahy
    Red skrev 2011-11-07 08:57:04 följande:

    Ja, vi har kommit ganska långt! Men det är fortfarande mycket att fixa om man som vi är perfektionister :) Festhäftet tar nog sin tid och vigselcermonin får vi ju ordna själva.


    Jag är ganska smal, 63 kg på 178 cm, men jag vill vara liiite, liiite smalare tills bröllopet. Man vill ju vara i sitt livs form! Så jag har anmält mig till Göteborgsvarvet och tränar ganska mycket. Drömmen vore om jag vägde 60 kg blankt på bröllopsdagen!


     


    Jag vet faktiskt inte vad jag väger direkt....Gillar inte att väga mig :) Men jag skulle tippar på någonstans mellan 55-60. är 161 så jag tycker det är för mycket för mig :) Men det är så svårt att säga förr var jag sjuk hela tiden så då var man ju smal bara för att kroppen fick arbeta så hårt, Nu när jag mår bättre så gick jag rätt snabbt upp i vikt, vilket jag antar är normalt, men för mig som alltid legat på en ca 45-50 känns det jobbigt :) (har alltid fått väga mig hos läkaren) Så ajg vill väl komma ner till cirka 50 igen, men med muskler, fast jag känner nog att det jag vill ha bort mest är putmagen :) fast den är nog svårt, när jag vägde som minst förra året, då låg jag på 40 kg, (fick väga mig pga av jag såg så undernärd ut) hade jag fortfarande putmage! Annars trivs jag rätt bra med hur jag ser ut nu, har för första gången fått höra att jag ser frisk ut :) och det känns bra, har alltid innan fått anklagelsen om Anorexia, Men nu vill jag kunna bygga upp lite muskler och se vältränad ut :)

    och det dumma är att jag älskar att träna, men slutade med det i våras! Men med vårt träningschema kommer det gå tipp topp hehe
  • Mahy
    Januaribruden skrev 2011-11-07 08:53:35 följande:
    Jag hoppas att ni alla skickat in hindersprövningen nu.
    Jag och min blivande har gjort en rejäl tabbe! Gick in på Stockholms stadshus vigselsida igår och läste att hindersprövningsintyget ska vara dem tillhanda minst 9 veckor före vigseln, annars avbokas tiden. Den ska alltså vara inne på fredag!!! Och vi har inte ens skickat in den. Jag har gjort en namnändring som jag har väntat på svar ifrån och hade inte en tanke på att det var så bråttom. Fy fan vilken panikångest jag hade igår kväll. Vår dag och tid betyder ALLT för oss. Om dem nu avbokar vår tid 14/1 så kan vi inte få en ny förens i slutet av februari.
    Imorse kl 8 öppnade skatteverkets växel och efter lite mer tårar är nu blivande på väg till deras kontor i Stockholm för att lämna hindersprövningen där och be dem skynda på ärendet. Enligt växeln är det helt upp till handläggaren så det kan gå hur som helst. En hindersprövning tar ju minst en vecka att få klar! Nu sitter jag med telefonen och väntar på att stadshusets vigseltjänst ska öppna för dagen, kl 9. Kanske kan dem ge oss dispens? Fast jag tvivlar på det... När brukar myndigheter m.m. vara tillmötesgående?
    Oj vilket långt inlägg det blev. Det är skönt att skriva av sig iaf. Vi har en mardrömmsvecka framför oss nu som jag inte önskar någon av er. Så posta den där hindersprövningen om ni inte gjort det redan!
    Stackare :( jag hoppas verkligen att stadshuset kan ge er lite dispans!!! jag håller alla tummar och tår!!! Du måste skriva så fort du vet nåt!!!!

    Vi ska fixa vår i veckan! men vi har inte riktigt bestämt oss med namnet än...Jag vill behålla mitt eftersom ajg är den sista som heter det! Sen dör familjen ut! Min sambo har verkligen inte det problemet då hans pappa har 5 bröder och hans syster och hennes sambo kommer ta hennes efternamn eftersom det är finast av deras efternamn!

    Så nu velar sambon över om han ska lägg till mitt och ha sitt eget som mellannamn eller om han ska ta mitt och ge upp sitt eget helt. För mig spelar det ingen roll och jag tycker nog att han kan behålla sitt som mellannamn då just efternamn är en stor del av ens identitet.

    Hur gör ni med era?
  • Mahy
    Red skrev 2011-11-07 11:21:10 följande:

    Vi behåller våra respektive efternamn tills vidare. I framtiden vill vi gärna ta ett eget gemensamt namn. Kommer förhoppningsvis komma på något fint innan framtida barn föds för då vill jag att vi skall heta samma :)


    Pga tidigare nämde problem med svärmor skulle jag aldrig någonsin ta deras namn, och han tycker mitt är för vanligt för att det skall vara värt krånglet att byta. Vi har son-namn båda två. Kommer vi inte på något innan det kommer barn tror jag faktiskt han kan tänka sig att ta mitt...


    Usch, Din svärmor måste vara hemsk för att du inte ens skulle kunna ta namnet...Ursäkta om jag är nyfiken men vad har hänt?
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012