Inlägg från: misscharlotte |Visa alla inlägg
  • misscharlotte

    Vinterbrudar - 2012

    Red skrev 2011-11-28 07:21:55 följande:
    Just det, igår kväll satt jag med trötta ögon och kämpde med att addressera kuverten. Blev färdig till slut och idag efter jobbt läggs de på lådan! Äntligen kan vi börja få in svar och faktiskt få veta hur många vi blir. Längtar efter att börja med bordsplacering och festhäftensbeskrivningar :)
    Åh va spännande! Ja det är jätteroligt när man väl kan börja planera bordsplaceringen :) Jag håller på med den nu och det är faktiskt inte så enkelt som man tror! Man ska pussla ihop människor med varandra så att de får trevligt och... ja man måste verkligen vara en människokännare för att passa ihop rätt personer vid borden. Jag satt och pysslade med mina bordsplaceringskort idag, jag hann klippa ut alla och vika dem, och ikväll (om jag orkar) ska jag påbörja själva dekorationen, får se hur det blir :)

    Vad har ni för OSA?
  • misscharlotte
    Red skrev 2011-11-28 17:54:19 följande:
    Vi gifter os 25/2 och har OSA 10/1, drygt en månad innan. Vi har ju skickat ut svae-the-date innan så jag tror att alla redan vet om de kan eller ej. Eller rättar sagt, jag tror att så gott som alla vet att de kan! Vi har ju ett litet bröllop med närmsta familjen och bästa vännerna, ca 35 gäster tror vi att det blir. Hoppas de svarar fort Glad
    Jag vi har också 35 gäster och tog OSA ca en månad innan, men faktiskt tror jag vi skulle satt ett tidigare datum eftersom det är väldigt stressigt nu inför jul och man ska hinna fixa bordsplacering och vigselprogram och sånt. Tårta och mat ska beställas utifrån hur många som anmäler sig etc så jag önskar nästan att jag satt ett tidigare OSA-datum faktiskt.
  • misscharlotte
    Red skrev 2011-11-29 08:00:59 följande:

    Vi vet inte rikigt! Vi vill på sätt och vis inte ha traditionellt honnörsbord och sitta med våra föräldrar utan vill hellre sitta med våra vänner, för det tror jag blir roligare för oss. Så fort vi har fått in OSA får vi börja se över alternativen.. Vill ju att alla skall ha det bra samtidigt som vi vill ha en riktigt rolig bröllopsfest.


     


    Det man kan göra om man ändå vill ha honnörsbord är att sätta två stolar mittemot bruden och brudgummen så att gästerna kan komma och sätta sig och prata en stund då och då :) Så funderar vi på att göra så att man får tillfälle under middag/dessert att prata med alla. De flesta vill ju prata med brudparet också och då är det en bra grej så att alla får tillfälle att göra det.
  • misscharlotte
    pärlan01 skrev 2011-11-29 15:13:20 följande:
    har i dag varit på city-gross o pratat med dom som gör tårtor dom tar 22,50 biten.

    E det dumt att köpa från city-gross??
    OJ det var billigt! Gör de riktiga bröllopstårtor alltså? Tänk om man hade vetat det, då hade jag också beställd därifrån :) Fast vi har iofs 8 mil till närmaste city-gross så det kan bli lite långt. Men de kanske levererar också?
  • misscharlotte
    Red skrev 2011-11-29 15:10:17 följande:
    Ja, vi har funderat på det. Men det känns som om det kommer bli super roligt där våra vänner sitter och då hade jag så gärna varit med där. Jaja, vi får se när vi börjar med bordsplaceringen.
    Jo det är klart, man vill ju sitta nära många av närmaste familjen och vännerna. Men efter middagen och tårtan blir det nog så att man blandas vid borden ändå, tror du inte det? Vissa dansar och man grupperar sig lite annorlunda när själva middagen och tårtan är avklarad? eller har jag helt fel nu? :)
    Jag vill nog gärna sitta med mina föräldrar i början och sen mingla runt med de andra efter middagen och fikat, men det gör man ju som man vill, det kan va mysigt att sitta med sina vänner också. Men jag kör ju lite traditionell bordsplacering också. Vill gärna sitta bredvid pappa och han är ju superstolt att få sitta bredvid mig på en av hedersplatserna :)
  • misscharlotte

    Herregud nu är det bråttom med allt kan jag säga! Mitt schema för de kommande veckorna är riktigt hektiskt. Vi ska träffa prästen för vigselövning/genomgång, träffa kantorn för att bestämma musik, min dotter ska på utredning på sjukhuset pga att hon är allergisk mot penicillin, sen ska vi på lucia-firande med förskolan nästa vecka, bordsplaceringen är inte riktigt klar än. Bordsplaceringskorten ska jag försöka jobba lite med idag så de blir klara nån gång. Servetterna ska vikas, vilket tar ca 5 min per servett. Nästa fredag ska jag till frissan för hårprovning och sminkning + slingor i håret. Nästa söndag ska vi hämta Johans kostym och jag ska ha slutprovning av klänningen + att Matildas klänning ska färdigställas. Den 17/12 ska jag hämta min klänning. Den 21/12 åker vi ner till familjen i Göteborg och firar jul, kommer hem den 27:e. Den 28:e ska jag till lokalen och duka och ställa i ordning allt. Den 29:e kommer alla Göteborgarna så då är det storstädning som gäller och den 30:e är bröllopet! Och däremellan ska jag hinna göra julkort och vigselprogram/meny inför bröllopet vilket jag knappt börjat med!!! Och dessutom har vi massor kvar att inhandla, mat, dryck, dekorationer mm. Nu på sluttampen är det så himla mycket som måste klaffa och jag känner att jag knappt hinner andas... nu förstår jag folk som anlitar bröllopskoordinatorer Men samtidigt tycker jag det är roligt att planera och jag tror inte jag skulle lita på att nån annan kan göra det precis så som jag vill ha det.

    Och karln gör ju inte många knop Vilken chock eller hur?

  • misscharlotte

    OCH jag måste planera med min fotograf hur, var och när vi ska fotograferas.

  • misscharlotte

    ÄNTLIGEN är jag klar med bordsplaceringskorten!!! Har hållit på hela dagen. Såhär blev resultatet:



  • misscharlotte
    Red skrev 2011-12-02 08:11:02 följande:

    Har ni bestämt vad ni ska ha för smycken? Jag har lite panik över det.. Är i vanliga fall en rikigt accessoartjej och tycker att smycken är väldigt viktigt för att få till en rikigt bra look. De skall ju liksom definiera den stilen man vill uppnå med klänning, skor, hår och smink. De är pricken över i:et och för mig som har axelbandslös klänning blir det extra viktigt med ett fint halsband.


     


    I vanliga fall har jag inga som helst problem med att handla sådant. Brukar se vad jag vill ha framför mig, gå in i ett par affärer och komma ut stensäker på att detta blir bra. Nu är jag uppe i fyra halsband och är förtfarande inte säker! Varför skall det vara så svårt denna gången...


    Jag har också panik, har INGEN aning vad jag ska ha för smycken. Vet att jag förmodligen vill ha något enkelt halsband, men ingen aning om vad det ska vara. Funderar på mitt vita pärlhalsband men det är ju ivory så vet inte om det passar till vit klänning.
  • misscharlotte
    malin martin skrev 2011-12-02 20:53:46 följande:
    jättefina verkligen ... vilket hantverk det måste ligga bakom.
    Tror vi har samma papper faktiskt =) kommer ha samma till våra vigselprogram och festprogram =)
    Tack! Ja det tog en himlans tid men det är ju så himla roligt att pyssla med sånt här!
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012