Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Annixa skrev 2012-02-01 22:59:45 följande:
    Å tårtan är nu beställd, priset blev 53kr biten, vet inte om det är dyrt el notmalt? God blir det i allfall =D


    Å den här buketten är beställd, hoppas bara den blir lik! Skrattande 1000kr skulle den kosta, visst är det dyrt?

    Sen slutade nu min kväll inte alls bra, mina kör å titta på tv/dator glasögon borta! blir galen, känner att jag inte alls har tid å lust med att springa till nån jäkla optiker! Demon
    Vill bara skriva av min nalta! Skrattande

    Priset för tårtan tror jag är bra! Vår kostar 125 kr biten inklusive kaffe och servering. Dock skall vi ha bakelser som jag haft väldigtspecifika krav på hur de skall se ut, därför blev det lite dyrare.


     


    Buketten var superfin! Lite samma stil som jag är ute efter. 1000 kr var ganska mycket dyrare än min. Den kommer att kosta 5-600 kr. Vi får brudbukett, tärnbukett och två crosager för 800-950 kr så det priset var jag jättenöjd med. Jämnar ut tårtan haha!

  • 120530


    Igår fick jag mycket gjort! Lämnade in ringarna till guldsmeden, träffade sminkösen för prov-make, fyllde på hudvårdförrådet, köpte födelsedagspresent till svägerskan och hämtade ut vår nya kamera som kommit till ica. Hektisk dag men skönt att få gjort ett par saker! Här kommer min att göra lista. Den är som sagt till för mig själv så ni behöver inte tragla igenom den varje gång :)



    Träna på brudvalsen varje dag. Spika låt! Forsätta att gå in inneskorna. Göra vigselprogram och maila till berörda. Märk ut specialmat på bordsplaceringen och maila till restaurangen. Göra en fin ”tavla” i 3D att ha i lokalen så alla ser var de skall sitta. Skriva ut och vika vigselprogram och hitta en fin låda som värdinnan kan ha dem i. Göra festhäften. De skall skrivas ut och monteras. Skriva placeringskorten. Lämna in förlovningsringar till gulssmeden snarast. Check Limma vår gamla kamera och se om den går att ta med till Thailand. Göra en lite skylt eller tavla att ställa på presentbordet där det står att de gärna får skriva i gästboken. Ordna CD-skivor att be gästerna skicka bilder med. Gör en tavla/skylt till dem. Ansiktsbehanling 10/2. Hämta ut ringar 10/2. Klipp. färg och provuppsättning 17/2. Betala hotellrum 17/12. Ring sminkös och meddela tider 17/12. Ringa fotografen 23/2 Naglar 24/2
  • 120530

    Haha, fick precis en ide som jag är jättenöjd med :) Vi har i princip sagt att vi inte skall köpa morgongåvor och jag hade heller inte tänkt göra det. Det är jättesvårt att komma på till en kille! Nu såg jag att HM släppt en underkläderskollektion med David Beckham, det känns som en lagom fin och lite rolig present!

  • 120530
    Annixa skrev 2012-02-02 14:17:24 följande:
    Jag ville oxå ha bakelser men det ville dom ha 61kr biten plus att den va inte så stor så det fick bli tårtan. Ja jag tyckte å kändes att buketten var dyr sen till kommer ju oxå två små näbb buketter å två crosager! Nåja man gifter ju sig bara en gång! jag tänker ju att min klänning var ju super billig så då kan jag lägga extra på detta! Hihi.

    Hur gick det med sminkningen RED? Blev du nöjd?

    Ja, hon verkade superproffsig och duktig så jag tror det blir bra. Jag har rött hår och gröna ögon, då tyckte hon absolut att jag skulle ha auborgine/violett ögonskugga med lite varm guldig ton över. Det skulle framhäva det gröna i ögonen. Jag tyckte första att det lät tantigt men sedan visade hon på mig och det såg jättefint ut. Så jag är lugn vad det gäller sminket nu :)


     


    Det roliga var att hon visade bara lite snabbt på ett öga, utan att lägga bas eller primer eller någonting. Sedan körde jag hem och skulle en sväng inom ica. Tyckte kassörskan tittade konstigt på mig... När jag kom hem ser jag ju att jag är sminkade på ETT öga, det har dessutom suddats ut och hamnat lite här och där. Det såg ut som en blåtira haha!

  • 120530
    Annixa skrev 2012-02-02 14:28:03 följande:
    Våran kantor ringde idag å ville veta vilken musik vi hade tänkt, tusan hade helt glömt bort psalmerna Skäms. Vad har ni valt? Jag vet att det finns typ nån vinter psalm men vet ju inte vad den hetter.
    Hjälp mig! Kyss

    Vi skall inte vara i kyrka så jag kan inte hjälpa dig med psalmer tyvärr. Vi skall ha såhär:


    Ingångsmusik: Mendelsson Solosång: Utan dina andetag med Kent Solosång: Make you feel my love med Adele Utgångsmusik: I gotta feeling med Black Eyed Peas
  • 120530

    Nu har min väska kommit och skall hämtas med posten, håll tummarna för att den är fin!


     


    Jag håller kanske på att gå för långt nu men är det någon av er som testat Visine? Jag skall ha linser på bröllopet, jag har det ibland men bli irriterad i ögonen om jag har dem länge. Länge kommer det ju bli på bröllopsdagen! Jag har droppar ifrån apoteket vilket hjälper en kort stund, men jag kan ändå se trött ut i ögonon. Hon sade (vilket verkar stämma med vad jag läser på nätet) att Visine fuktar ögonen OCH gör så att blodkärlen frar ihop sig vilket gör vitorna vitare och man ser då inte så trött ut.


     


    De säljs inte i Sverige men går att beställa på nätet. Någon som testat?

  • 120530

    Nu händer det mycket men att-göra-listan blir bara längre tycker jag! Dessutom har jag blivit förkyld och lite småhängig. Har tagit en träningspaus för att bli frisk men det är frustrerande.


     


    Idag skall jag prova min klänning för sist gången :) Hoppas att allt känns perfekt och att jag känner mig säker på att jag blir fin!


     


    Vi har satt som krav på oss själva att placeringekor, vigselprogram och festhäfte skall vara färdigt och skrivas ut på lördag förmiddag. Det har varit som en sten en längre tid så det skall bli skönt att få färdigt!

  • 120530

    Klänningen satt perfekt :) Skönt att ha det ur världen. Jag skall hämta ut den dagen innan bröllopet och också betala förändringarna då, de kostade 1500 men det får det vara värt.


     


    Mb2 jobbade på festhäftet och jag skrev placeringens korten igår. Ikväll jobbar vi vidare :) Hur går det för er andra?

  • 120530
    Annixa skrev 2012-02-08 12:40:49 följande:
    vi sitter å försöker räkna ut hur mkt dryck vi ska köpa! är rädd att det blir för lite eller för mkt!
    RED visst var det du som var duktig på räkna ut sånt? =D el finns det nån annan vänlig som kan hjälpa oss!?
    Vi är 56gäster å vi vill ha både rött och vitt vin till förrätt å varmrätt. men även öl och alkohol fritt alternativ, typ cider.
    KraamÅ vad härligt att klänning sitter som den ska! och att ni börjar få ihop säcken! Hos mig känns allt just nu rörigt men dom stora sakerna är då fixade....dock inte drycken =D
    Idag blir det kyrkbesök för oss! ska bli kul å skönt att få checka av det med!

    Om jag är duktig vet jag inte :) men vi brukar räkna såhär:


    - Till förrätt går det 6-7 glas/flaska. För 56 gäster blir det då: 56/6=9,3. Alltså 10 flaskor vin


    - Till huvudrätt går det 5-6 glas/flaska, sedan brukar man vilja kunna servera en påfyllning. För 56 gäster blir det då: 56/5=11,2. 11,2x2=22,4. Alltså 23 flaskor vin.


    23+10=33 33/56=0,58 flaskor vi per person. Om ni är 56 som dricker är det i minsta laget men är ni 56 totalt och några är alkoholfria tror jag att det blir bra om ni dessutom köper en del öl upptill. Det är ju bättre att ta i lite i överkant än att det tar slut. Skall ni köpa på systemet eller åka till Tyskland? På systemet får man ju lämna tillbaka, och åker man till Tyslkand är det ju billigt så i vilket fall hade jag köpt lite extra.


     


     

  • 120530
    lia skrev 2012-02-08 18:37:09 följande:


    Hej alla! Såhär en hel månad efter tänkte jag att ni kanske ville se ett foto från vår stora dag?! Kan bara säga att det var en helt fantastisk dag och efter några veckor i Thailand är vi åter till vardagen. Kramar och lycka till ni som har bröllopsdagen framför er!
    Så fina och glada ni ser ut! Kan du inte berätta lite om er dag? Några tips eller varningar? Jag tycker det är jätteroligt att höra andras "bröllopsberättelser" Glad
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012