Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Januaribrud skrev 2011-12-19 08:30:57 följande:
    Red: Har du planerat din vigselcermoni än föresten? Är lite nyfiken på hur du tänker lägga upp den, du som skall gifta dig borgligt. Tänke också ha en borglig vigsel först men det blev inte så av olika orsaker. Skall ni ha egna löften?

    Nej, vi har inte börjat ännu. Är ganska stressad för det, vi borde verkligen komma igång! Detta är vad vi bestäm än så länge:


    - Ingång till mendelhssons brudmarch


    - Vår vigselförättare pratar lite, typ "Vi har samlats här idag, nära och kära, för att..."


    - Solosång "Utan dina andetag"


    - Min tärna läser en dikt om kärlek, som vi inte har valt ännu. Några förslag någon? Inte för lång och inte för högtravande.


    - Vigselakt, kanske med egna löften men tror inte vi kommer hinna skriva några


    - Solosång "make you feel my love"


    - Lite sammanfattande/avslutande prat av vigselförrättaren som vi också måste skriva.


    - Utgång till "Iv got a feeling"


     


    Tar gärna emot ideer och förslag på alla punkter! Blev rikift stressad av detta nu...

  • 120530
    Evelinas skrev 2011-12-19 12:03:18 följande:
    Så här ser vår vigselakt ut:

    Inledningsmusik (organisten får välja nåt som passar kyrkan)


    Psalm 411 "Gud har omsorg om vårt släkte"

    Inledningsord

    Bibelläsning


    Vigselakt


    Solosång Utan dina andetag

    Förbön


    Herrens bön


    Brudvälsignelsen


    Psalm 134 ”Gläns över sjö och strand”


    Avslutningsmusik (organisten väljer här också)


    Sen ska tärnan läsa en dikt också men vi vet inte riktigt var vi ska placera den i programmet, ska fråga prästen.

    Det är i alla fall denna av Moniqa Klintestrand Öberg


    En gyllene ring betyder ingenting
    om inte glädjen bor i era hjärtan
    Glädjen i att se varandra växa
    att dela stort och smått
    att känna samhörighet


    En gyllene ring betyder ingenting
    om inte kärleken bor i era hjärtan
    Kärleken som ger varandra frihet att vara den man är
    som unnar varandra allt det goda
    som ser varandras storhet


    Så låt glädjen och kärleken gå hand i hand
    och visa er vägen på er vandring som äkta par


     


    Kanske skulle poängterat att det var en borglig vigselakt jag ville ha tips på ;) Mest det som vigselförrättaren skall säga, eftersom det mesta av det är valfritt.
  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-19 13:03:12 följande:

    Var inte meningen att stressa dig Bara roligt att höra hur ni lägger upp den borgliga cermonin. Är det inte vigselförättaren som bestämmer vad som skall sägas i vigseltalet/avslutningen? Vår präst kommer ju också hålla ett vigseltal till oss i kyrkan. Kändes som att han ansträngde sig för att lära känna oss litegrann när vi träffades för att kunna hålla ett mer personligt vigseltal i kyrkan. Är det någon ni känner som skall viga er? Tänkte ni kunde slippa planera den biten själva och att vigselförättaren själv författar ett litet vigseltal till er eller fungerar det inte så på borglig vigsel kanske?


     


    Härligt med många musikinslag i cermonin tycker jag Vi var på min sambos systers bröllop i maj. Då sjöng hennes blivande "utan dina andetag" för henne och kompade på gitarr. Inte ett öga var torrt...iaf inte mina. Den är så fin!


    Nej, det förstår jag! Vårt eget fel att vi inte börjat ännu. Vi har lite olika fokus känns det som. Mb2 stressar över festhäftet och säger att vi måste ju börja med det. Det tycker jag känns lätt och roligt i jämförelse, och stressar över att vi måste börja med vigselcermonin :)


     


    Vid en borglig vigsel får man välja hur man vill, förutsatt att det känns ok för vigselförrättaren och att det innehåller den officiella vigselakten, kort eller långversion. Den långa är 2 minuter så det går fort :) Det är en vänn till oss som skall viga oss, men jag tror inte vi kan lämna det till honom. Vi blir hans första vigsel, kul men samtidigt lite nervöst!

  • 120530
    Eija skrev 2011-12-21 20:08:31 följande:

    Hej alla glada bröllopsplanerare. Jag ska gifta mig den 25 februari.


    Välkommen! Det är ett populärt datum här i tråden :)
  • 120530
    Wintercandles skrev 2011-12-21 23:00:06 följande:
    Vi kommer också ha borglig vigsel & vår ser väldigt lik ut er. Kanske ni kan be vigselförättaren berätta lite om historian kring byggnaden ni är i om det kan vara av intresse. Sen kan vigselförättaren kanske prata lite om ringen tex så här har vi lagt till:
    "Sedan 1500-talet bär vi förlovnings- och vigselringen på vänster hands ringfinger. Detta kommer troligen sig av att man under antiken i Egypten trodde att den särskilda kärleksvenen ”vena amoris” gick direkt till hjärtat från fingertoppen på vänstra handens tredje finger."
    Kyssen har ni inte med :)
    Egenskrivna löften är ju jättekul & personligt, klart ett lite pirrigt moment. Har precis skrivit klart mina egna.

    Det har du rätt i, kyssen kyssen är såklart en del i vigselakten. Detta låter ju knasigt men jag tror vi får övningskyssas lite, så vi är på samma nivå båda två :)


     


    Har ni någon dikt? Isf vilken?

  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-22 11:09:45 följande:

    Har varit hemma från jobbet i tre dagar. Har fått bihåleinflammation Så stressande att vara sjuk mitt i jul- och bröllopsförberedelser. Har iaf kunnat bocka av några saker från listan. Har träffat ansvarig för lokalen/maten och bestämt meny samt andra saker inför bröllopsmiddagen.


     


    Har även hämtat min vigselring Den var jättefin och blev som jag hade tänkt mig. Nu längtar jag tills han putsar upp min förlovningsring också. Den såg bedrövlig ut i jämförelse med vigselringen. Men så är den ju använd i sex år också


     


    Min sambo har köpt sin kostym och beställt väst och kravatt. Vi har köpt alla dekorationer till borden. Det som är kvar är att beställa buketten och tårtan samt boka rum för bröllopsnatten. Har även lite pyssel kvar att göra efter jul och nyår. Ska göra färdigt festhäftena och göra iordning favours till gästerna.


     


    Skall ni ha ngn liten present till era gäster? Vi skall ha denna lilla burk från ikea. Skall piffa till den lite och fylla den med smarriga godisar. Finns ju rätt mycket fint godis i affärerna nu inför jul. Enkel och ganska billig present som förhoppningsvis uppskattas



    Vad mycket du fått gjort trots att du är sjuk, bra jobbat!


    Roligt med ringen. Min förlovningsring ser också bedrövlig ut, och den är bara ett år!


    Vi har också (fortfarande) tårta och bukett kvar. Men jag tar lite paus i bröllopsplanerandet nu och tar upp det igen efter jul. Men så har jag ju en månad mer än du på mig också.


    Vi skall inte ha några favours. Har aldrig varit på ett bröllop där de haft det, har du?

  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-22 17:36:26 följande:
    Red: Jag tycker att det är så roligt att pyssla så jag tar varje chans jag får Min blivandes syster hade det på sitt bröllop. De gav en liten ask med två goda chokladpraliner till varje gäst. Jag tyckte det var trevligt så det är nog därför jag vill ge något litet och sött till våra gäster Vet inte hur vanligt det är men det är ju inget måste. Man bjuder ju trots allt gästerna på en hel del annat under dagen
    Ja, det är säkert uppskattat. Kommer ni att ställa fram dem på borden, en vid varje kuvert eller kommer ni att ha dem vid ett bord så alla få ta deras när de går hem?
  • 120530
    lia skrev 2011-12-22 21:57:14 följande:

    Jag har en fråga som jag hoppas ni kan hjälpa mig med!!??


    Tänker ni annonsera i tidningen inför vigseln? Att ni gifter er och postogramadress.... och vad skriver man egentligen???


    Här känns det som slutspurten i att planera allt. Varit hos sömmerskan som ska sy in brudklänningen lite, hämtat vigselringen, beställt dukar till borden, bokat smekmånad... Och så jul mittuppeiallt då :)


    God Jul på er!


    Nej, det hade vi inte tänkt. Är det vanligt?
  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-24 00:28:10 följande:
    God Jul alla vinterbrudar!!
    God Jul!
  • 120530

    Selma och Misscharlotte: Nu närmar det sig verkligen för er! Har ni allting fixat eller är det några sista-minuten-grejer kvar?

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012