Inlägg från: malin martin |Visa alla inlägg
  • malin martin

    Vinterbrudar - 2012

    I helgen har vi varit och besökt platsen vi ska gifta oss på ...fick en rundvandring och kolla på olika typer av boende för våra gäster. Har två prisklasser som de kan välja på. Samt på sviter och spa´t.
    Passade även på att provsmaka menyn, som fick med beröm godkänt =) restaurangchefen (en av gästerna) sätter vinerna till maten senare.
    inser att det kryper närmre och närmre =)
    Vad ska ni ha för dekorationer på borden? Vi har funderat på trollhassel, dekorations kristaller, vita rosor och massa värmeljus. ska provduka här hemma någon dag. Vore kul att se/höra fler förslag.

  • malin martin

    kul att se diskussionen om hindersprövning med tanke på att vi fyllde i den precis innan jag slog på datorn, ska bara skriva ut blanketten för namn byte också så vi kan skicka båda samtidigt.
    Vi hade en lång diskussion om namnet och kom tillslut fram till att jag tar dubbla efternamn, ingen ville ge upp sitt och både kunde tänka sig dubbla.

    Min tanke är också att tappa några kilon inför brölloppet...är 158cm och ca 62kg så har lite att ta av...förhoppningen är runt 57 ungefär men allt under 60 blir jag nöjd med. Har lite svårt att komma iväg och träna då jag har en unghäst häst som behöver ridas/tömköras  4- 5  dagar i veckan. Men ska ta mig i kragen lite mer nu sista tiden.

  • malin martin


     min tiara .... handgjord av en orrefors kristallskål ...  va bara tvungen att köpa den, då man får känslan av att det är istappar =) Ska göra en provuppsättning hos frisören i januari för att se hur vi ska kunna fästa den på bästa sätt. Min sambo är redan nervös för att den ska ramla av och gå i tusen bitar =(
    Ville ha något utikt och udda i håret ... verkligen jätte jätte nöjd med den
  • malin martin

    Kul att höra om allas tankar kring dukning och dekoration =)


    vi kommer ha ett traditionellt honörbord som är avlångt sedan kommer det vara fyra ovala bord med 10personer på varje framför oss i en halvcirkel. Möblerna är gammal rockokostil och vita linnedukar. Så min tanke är att ha en trollhassel mitt på bordet och slingra hjärtan på tråd runt den. Sedan strö ut silver snöstjärnor och ev vita rosor. Gällande ljus har vi inte bestämt mig...tycker det är fint med ljus i olika storlekar. Står mellan frostadevärmeljushållare (finns på plats) eller flytljus i något?
    Som placerkortshållare har vi plockat tallkottar ... kommer ha något silverfärgat band runt servetterna. Har funderat på om man skulle ha något silvrigt på borden typ dekorväv från panduro men vill inte att det ska se över dekorerat ut.
    (trollhassel, hjärtanpåtråg, vita rosor och tallkottar kommer alla finnas i min bukett) så vill att det ska återkomma i dukningen.

    Inget barnbord här heller...barnen har vi önskat att alla lämnar hemma denna kväll så alla våra vänner kan ha kul utan att tänka på sina barn.

  • malin martin

    vill göra en uppdatering i planerna

    idag va jag och min tärna till ateljen och slutprovade hennes klänning som de har sytt upp efter henne. Blev en stor positiv överaskning för oss båda för hur bra den satt på henne =) Stor lycka
    har även fått med mig en del tasor i samma tyg som hennes klänning som jag tänkt sy servettringar av =)

    Har även träffat prästen igår (dock vid en begravning) så nu har vi bestämt oss för att träffas under januari månad för att gå igenom cermonin. Blev väldigt chockad när jag berättade att jag vill ha brudöverlämning (av min mor) att även prästen haft det när han gifte sig. Bruden av sin far och han av sin mor =) Underbart trevlig och rolig präst vi har.

    i veckan fick jag hem ett packet från panduro och vi har varit och inhandlat papper till festprogram och vigselprogram... nu ska "klipp och klistra" verkstaden sätta fart igen =) är faktiskt lite road av att pyssla lite, något jag annars inte har tålamod till.

  • malin martin
    Wintercandles skrev 2011-11-29 22:43:52 följande:
    Några av mina vänner kom & överraskade mig hemma. Fick en fin kort rosa tyllkjol, tiara och ett shotglas runt halsen. De bad mig packa ner lite grejer & raska på lite. Svårt att packa när man är lite surprised, glad och inte har koll på vart man ska. Men det blev bastu, jacuzzi & champagne. Sen åkte vi vidare & jag fick göra en egen silverring med min blivandes namn. Ett så fint minne att bära :) Efter hade vi tjejmiddag hos en vän, de hade gjort en bok till mig med bilder och fina små berättelser om sin relation till mig. När jag trodde att kvällen var slut bar det in mot stan. Hela gänget tryckte in sig ett litet fotobås. Sist blev det bowling & drinkar. Fler av mina vänner dök upp allt eftersom under dagen, blev lika glad för varje nytt ansikte.
    låter som en toppendag ... själv är jag inte mycket för de vanliga hipporna med utklädning och tokiga upptåg. Men din dag lät precis lagom och samtidigt en dag man kommer minnas med vännerna.
  • malin martin
    Wintercandles skrev 2011-11-30 23:15:20 följande:
    Jag måste erkänna att jag var lite nervös att jag skulle få göra några förnedrande saker. Typ åka in till stan och sälja pussar eller liknande, men det slapp jag :)
    Verkligen lagom för min smak.
    Exakt sånt jag är orolig för också...inget alls för min smak
  • malin martin
    misscharlotte skrev 2011-12-01 21:13:20 följande:
    ÄNTLIGEN är jag klar med bordsplaceringskorten!!! Har hållit på hela dagen. Såhär blev resultatet:



    jättefina verkligen ... vilket hantverk det måste ligga bakom.
    Tror vi har samma papper faktiskt =) kommer ha samma till våra vigselprogram och festprogram =)
  • malin martin

    Behöver hjälp av er ... tips om underkläder!
    har letat i butikerna runtom där jag bor och det är ingen som haft haft någon korsett som jag gillat och varit i ett rimligt pris. Storleksmässigt ligger jag runt 70c och den måste vara axelbandslös.
    Har resonerat med skräddaren och min tärna och kommit fram att den inte måste vara vit eller ivory.

    Tips mottages varm =)

  • malin martin

    misscharlotte: håller helt med, jättekul med allt pyssel. Har material här hemma för att göra vigsel och festprogram. Ska även göra egna servettringar och ett strumpeband =)

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012