Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Imorgon var det bestämt att våra vigselringar skulle vara färdiga. Tyvärr har mb2s kaffefärgade diamanter blivit försenade så hans ring är inte rikigt färdiga ännu. Har vi tur kommer de idag och då gör de dem färdiga och skickar dem med express så vi kan hämta dem imorgon som bestämt. Håll tummarna för det, är så spänd på att se och prova dem :)

  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-12-01 13:31:20 följande:
    Herregud nu är det bråttom med allt kan jag säga! Mitt schema för de kommande veckorna är riktigt hektiskt. Vi ska träffa prästen för vigselövning/genomgång, träffa kantorn för att bestämma musik, min dotter ska på utredning på sjukhuset pga att hon är allergisk mot penicillin, sen ska vi på lucia-firande med förskolan nästa vecka, bordsplaceringen är inte riktigt klar än. Bordsplaceringskorten ska jag försöka jobba lite med idag så de blir klara nån gång. Servetterna ska vikas, vilket tar ca 5 min per servett. Nästa fredag ska jag till frissan för hårprovning och sminkning + slingor i håret. Nästa söndag ska vi hämta Johans kostym och jag ska ha slutprovning av klänningen + att Matildas klänning ska färdigställas. Den 17/12 ska jag hämta min klänning. Den 21/12 åker vi ner till familjen i Göteborg och firar jul, kommer hem den 27:e. Den 28:e ska jag till lokalen och duka och ställa i ordning allt. Den 29:e kommer alla Göteborgarna så då är det storstädning som gäller och den 30:e är bröllopet! Och däremellan ska jag hinna göra julkort och vigselprogram/meny inför bröllopet vilket jag knappt börjat med!!! Och dessutom har vi massor kvar att inhandla, mat, dryck, dekorationer mm. Nu på sluttampen är det så himla mycket som måste klaffa och jag känner att jag knappt hinner andas... nu förstår jag folk som anlitar bröllopskoordinatorer Men samtidigt tycker jag det är roligt att planera och jag tror inte jag skulle lita på att nån annan kan göra det precis så som jag vill ha det.

    Och karln gör ju inte många knop Vilken chock eller hur?
    Haha, det blir bråda dagar! Men visst är det roligt?!
  • 120530
    Red skrev 2011-12-01 11:23:03 följande:

    Imorgon var det bestämt att våra vigselringar skulle vara färdiga. Tyvärr har mb2s kaffefärgade diamanter blivit försenade så hans ring är inte rikigt färdiga ännu. Har vi tur kommer de idag och då gör de dem färdiga och skickar dem med express så vi kan hämta dem imorgon som bestämt. Håll tummarna för det, är så spänd på att se och prova dem :)


    Stenarna har kommit så vi kan hämta dem imorgon :) Happy happy happy!
  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-01 16:18:25 följande:
    Idag har vi bokat fotograf. Han skulle ha 2300 kr för en och en halv timmes fotografering. Vad som mer ingår i priset vet jag inte riktigt för det var min kära sambo som hör och häpna tog tag i denna upgift Vad får ni betala för fotograf och vad får ni med i priset? Jag tänker att jag vill ha en del kort på en skiva så man senare kan sätta ihop sin egen fotobok/fotoalbum för bröllopsdagen. Hur har ni tänkt?
    Det var verkligen billigt! Vår tar 5900kr för 1 1/2 timmas fotografering. Sedan ingår ett fotoalbum med 30 bilder och en cd skiva med samma 30 bilder. Vill man ha fler bilder eller förstoringar får man köpa till det. Jag kollade runt lite och alla jag pratade med hade ungefär samma priser. 

    Är er fotograf en professionell fotograf? Isf är det verkligen ett kanonpris. 
  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-12-01 21:13:20 följande:
    ÄNTLIGEN är jag klar med bordsplaceringskorten!!! Har hållit på hela dagen. Såhär blev resultatet:


    Jättefina! Bra jobbat :)
  • 120530
    Annixa skrev 2011-12-01 21:17:21 följande:
    Vi har en vän som är fotograf så det är nästan gratis för oss. Men jag vill att han ska fota så mkt som möjligt, han är även gäst till bröllopet så jag vill inte be alltför mkt av honom, men det skulle vara roligt om han kunde få med alla gäster på kort, så kul att titta sen hur fina alla är! å göra som du tänker att få ihop till ett fint foto album!

    Jag tänkte på det där om ettiket vid bords placering så läste jag att min blivandes pappa ska sitta brevid mig å min mamma ska sitta brevidd min blivande, men jag vill ju ha min pappa brevid mig å min blivande vill ha sin pappa brevid sig, vet inte om dom som är "äldre" generationen tycker det blir "konstigt" om vi gör som vi vill. Sen är min sambos föräldrar skilda å lever nu i nya förhållande, så det blir många på hans sida, undra hur man ska lösa det så det blir bra placering på borden! hoppas ni förstår vad jag menar! Skrattande
    Jag tror att den traditionella bordsplaceringen är att din pappa skall sitta brevid dig och sedan brudgummens mor på hans andra sida. Jämte brudgummen sitter brudens mor och sedan brudgummens far på hennes andra sida. Men man får ju göra som man vill Glad
  • 120530

    Idag skall jag in till stan efter jobbet och få en ansiktsbehandling. Skall äntligen få ögonbrynen noppade och färgade också. Har gjort det själv i flera år men tyckte de började förlora formen. Så nu har jag låtit dem vila i ca 6 månader för att de skall kunna växa ut igen. Jag ha väldigt ljus ögonbryn så det har inte sett så konstigt ut, så har jag bara målat i dem där "de ska va" under tiden. Skall iaf bli skönt att få dem ordetligt tillfixade!


     


    Sedan skall vi hämta våra ringar och, om vi hinner, titta på tårtor/bakelser hos några bagerier.

  • 120530

    Har ni bestämt vad ni ska ha för smycken? Jag har lite panik över det.. Är i vanliga fall en rikigt accessoartjej och tycker att smycken är väldigt viktigt för att få till en rikigt bra look. De skall ju liksom definiera den stilen man vill uppnå med klänning, skor, hår och smink. De är pricken över i:et och för mig som har axelbandslös klänning blir det extra viktigt med ett fint halsband.


     


    I vanliga fall har jag inga som helst problem med att handla sådant. Brukar se vad jag vill ha framför mig, gå in i ett par affärer och komma ut stensäker på att detta blir bra. Nu är jag uppe i fyra halsband och är förtfarande inte säker! Varför skall det vara så svårt denna gången...

  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-12-02 09:22:14 följande:
    Jag har också panik, har INGEN aning vad jag ska ha för smycken. Vet att jag förmodligen vill ha något enkelt halsband, men ingen aning om vad det ska vara. Funderar på mitt vita pärlhalsband men det är ju ivory så vet inte om det passar till vit klänning.

    Ivory och vitt tillsammans tror jag inte spelar någon roll! Dels för att ingen kommer se skillnaden och dels för att allt inte måste vara exakt samma nyans. Ta det om du vill ha det!


     


     

  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-02 10:51:50 följande:


    Jag skall ha ett halsband och armband med "svävande pärlor". Ville ha några smycken som inte tar alltför mycket fokus från klänningen. Jag köpte även ett par "hängande" pärlörhängen men där har jag ändrat mig. Jag kör på vanliga enkla pärlor på stift istället, enkelt och klassiskt


    Jag tycker sådana halsband är jättefina och passar väldigt bra på bröllop. Två av mina fyra halsbandsalternativ är pärlhalsband :)


     


    Det är bara det att jag inte känner mig som en "pärltjej" om du förstår vad jag menar! Om jag i efterhand ser en helkroppsbild på mig i klänningen ser det säkert jättebra ut, men på en bild med bara ansiktet och pärlor skulle det inte kännas som jag..


    Funderar på att ha ett Efva Attlinghalsband som jag fick av mb2 i 25-års present. Å ena sidan är det tråkigt för det använder jag jämt och ständigt men å andra sidan är det ju väldigt mycket jag... Tror ni det hade blivit konstigt på bröllop?



     


     

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012