Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Sofia K skrev 2011-11-16 11:35:50 följande:
    Jag hanger pa!

    Datum: 25.02.2012
    Antal gäster: 19 st
    Typ av vigsel: infor prast
    Gifter oss i: Karlstad

    Sjalva vigseln och middagen efterat blir endast for narmaste familjen, sen inbjuder vi till en storre brollopsfest for andra gaster i Italien senare, dar min blivande ar ifran. Festen blir forst i juni (sa ar ju inte lika aktuellt i denna vintertrad!)

    Hoppas verkligen att vi far den dar kalla, vita dagen vi forestaller oss! :)
    Roligt med ännu en 25/2 :) Har ni kommit långt i planeringen?
  • 120530
    LillaMy666 skrev 2011-11-16 11:44:51 följande:
    Här är spec om mitt bröllop!

    Datum: 04.02.2012
    Antal gäster: ca 100 st
    Typ av vigsel: Borglig
    Gifter oss i: Danderyd

    Jag är just nu i full gång att planera för dekorationer och sådant. Har köpt placeringskort men vet inte alls hur jag ska göra med resten. Är det fler här som har snöflinga-tema? Våra färger är isblått, silver och vitt.

    Tanken är att vi ska ha ett honörsbord samt x antal kvadratiska bord där man sitter åtta och åtta mitt emot varandra.

    Någon som provat detta? Hur dekorerar man? Vill att allt ska va lite dunkelt och mysigt med massa, massa tända ljus.

    Välkommen till tråden :)


    Angående broden, menar du att man sitter två på varje sida av det kvadratiska bordet? Så ser vårt middagsbord ut hemma, och det är jättebra att duka fint på. Borden måste ju vara ganska stora för att man skall få plats, vilket gör att det blir mycket plats i mitten för pynt. Tänk bara på att inte använda för höga prudnadssaker, så att gästerna kan få ögonkontakt över bordet.

  • 120530

    Hmm, måste göra ett tråkigt val angående våra festhäften. Vi ha köpt alla trycksaker ifrån Calligrafen och givetvis då i samma serie, de ser ut ungefär så här fast liggande. Baksidan är ett mörkbrunt papper och ovansidan ett vaniljfärgat.


     


    inbjudningskort, espresso elegant, 104x210 mm


     


    Festhäftena som hör till serien är i samma mörkbruna papper.Vad vi inte tänkt på när vi valde vår kortserie är att de inte kan trycka med vanligt tryck på så mörkt papper. Vill vi ha tryck måste vi välja foliering vilket innebär en engångskostnad på 790kr... Alternativen är att antingen ha mörkbrunt papper helt utan tryck eller att ha ett vanlijfärgat häfte med mörkbrunt tryck. Inlagerna skall vara vaniljfärgade...


    Vad tycker ni?

  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-11-16 20:45:52 följande:
    Nu har jag iallafall gjort en lista på lämpliga låtar att spela i lokalen. Har en riktigt fin blandning nu, säg till om ni vill ha en kopia på listan så lägger jag ut den här. Satt i flera timmar igår kväll och letade låtar, det blev väl en 40 stycken till slut
    Jag tar gärna en spellista Glad Är det bakgrundmusik till middagen eller musik till dansen?
  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-11-16 21:13:21 följande:
    TACK! Ja jag blev faktiskt nöjd, trots att det var helt hysteriskt stressigt eftersom vi fick idén om bröllop för typ 5 veckor sen hehe
    De var jättefina! Hur många gäster har ni? Jag undrar alltså gur många kort du gjort. för det måste tagit väldigt mycket tid?
  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-11-16 21:18:18 följande:
    Fråga:

    Hur ska ni göra med musik i kyrkan? Nu menar jag inte live-uppträdande utan musiken som spelas när ni går in och ut ur kyrkan, ska ni ha brudmarschen eller ska ni ha nån låt som spelas på cd? Helst hade jag velat ha "Come what may" från Moulin Rouge för den är SÅ fin och pampig, men det finns två problem:

    1. De har ingen CD-spelare i kyrkan vi gifter oss i (!) Så allt falerar ju där egentligen.
    2. Den är för lång.

    Men jag är fortfarande kluven, jag är lite traditionell så brudmarschen (eller vad den nu heter) känns ju som det mest klassiska, den traditionen är ju tidlös. Jag vill inte se tillbaka om 20 år när det är helt ute med inspelad musik i kyrkan och tänka "hur dum var jag egentligen som övergav den klassiska brudmarschen för nån dum kärlekslåt". Men man skulle ju kunna ordna egen musikanläggning i kyrkan om man VERKLIGEN vill ha inspelad musik, men jag är kluven. jag vill ha synpunkter Hur gör ni?
    Vi gifter oss borgligt så det blir ingen kyrka, men vi skall ändå ha in/utgångsmarch. Vi har två tjejer som skall spela cello och fiol. Ingången blir den traditionella Mehndelsson och utgången blir en lite skojigare, Iv got a feeling med Black eyed Peas som blir rikigt grym med stråkar! Många gör nog som vi att man har traditionell ingång för att det känns högtidiligt och sedan en mer personlig utgång som brudparet blir glad åt, då är det ju "gjort" och man kan pusta ut och liksom slappna av.
  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-11-16 21:20:11 följande:
    ÅH vilka fina färger! Jag älskar brunt, särskilt den bruna färgen ni har där! Jag skulle kört på vaniljfärgat häfte med mörkbrunt tryck. Fast jag förstår hur du tänker, det hade varit jäkligt snyggt med mörkbruna häften mot (antar jag) vita dukar och dukning? Men... jag skulle nog ändå valt vaniljvita häften. Ska det vara en brun kant runt häftena isåfall eller hur ser häftena ut i övrigt?

    Festhäftena är enfärgade, så de är antingen vanilj eller bruna men foliering eller tryck. Sedan är inlagorna i vanilj och de fästes med en guldfärgad snodd.


    Vi bestämde oss igår, och det blir mörkbruna med guldfärgad foliering! Det blir lite dyrare, men vi tror det blir riktigt fint och så håller vi samma stil på allt.


    Dukningen har vi inte rikigt bestämt! Vi får välja på helvita dukar eller lite ljusbruna kraftigare linneaktigta. Det lutar åt det senare eftersom det passar så bra i lokalen och med våra färger. Ljusbruna är nog fel uttryck, de är liksom vita men kraftigt vävda där en del trådar är mörkare, hoppas ni förstår hur jag menar :)

  • 120530

    Idag fick jag vår sammanfattning ifrån lokalen på vin, meny och allt vi kommit överrens om. Där stod också alla priser så det var ju bra. En sak blev jag dock lite kondunderad över, och det var priset på tårtan.


    För kaffe och tårta tar de 105 kr per bit, 120 kr per bit om det skall vara bakelser som jag vill. Jag vet inte rikigt vad kaffet kan kosta men är det inte ganska dyrt? Vad kostar era tårtor? Jag har hört flera som sagt 65 kr per bit, isf skulle ju kaffet kosta 40 kr och det låter ju lite osnannolikt. ..,


     

  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-11-17 15:38:33 följande:

    Oj mycket nya inlägg när man inte har varit inne på ett tag Kul att läsa om allas idéer och tankar kring dukning och dekoration.


     


    Red: Vet att de som står för maten hos oss tar 20kr/person för kaffe. Sedan upphör man ju aldrig förvånas av vad man kan få betala för en kopp kaffe nu för tiden Vår lokal samarbetar med ett lokalt konditori och fixar så att tårtan kommer på plats till middagen. De tar inget extra för detta utan konditoriets pris för tårtan gäller vilket jag tyckte var ganska schysst. Vad vi betalar per tårtbit vet jag inte än så kan tyvärr inte hjälpa dig med en jämförelse där.


    Ja, det där med 20 kr/person för kaffe svider ju lite ;) Vår lokal tar heller inget extra för att hämta och servera tårtan, vi får också konditoripris. Så priset för servering och disk ligger ju säkert på kaffet.
  • 120530
    Evelinas skrev 2011-11-17 18:21:59 följande:

    Har hämtat ut min ring idag, den är såååå fin!!! LÄNGTAR tills jag får ha den!


    Kul, roligt att du känner dig nöjd! Kan du inte lägga ut en bild? Skall hämta ut min 2/12, är spänd på att se hur det blir och hur ringarna ser ut ihop :)
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012