Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    misscharlotte skrev 2011-11-14 20:57:58 följande:
    Hur har ni planerat med bordsplacering och bordsdekorationer? Jag ska ringa lokalen imorgon och försöka få till en tid så att jag kan komma dit och planera och ställa upp borden så att man kan göra bordsplacering och göra etiketterna och så.... hjälp det är så mkt mer förberedelser än vad man tror. När man väl börjar så är det ju en djungel!!

    Har iallafall inhandlat jättehöga kronljus som ska stå i höga ljusstakar på borden, och så silverfärgade snökonfetti och små diamantliknande stenar på borden. Funderar på om jag ska ha vita och rosa rosor flytande i små vattenskålar också men jag har inte bestämt mig än. Men det blir mer levande då. Ska nog ringla ut hjärta på tråd på borden också, det ska jag ha i buketten också så det kan bli fint kanske, vad tror ni? Eller blir det för mycket grönt på bordet då? Usch jag lider av beslutsångest.

    Har valt toastmaster nu iallafall, det är min syster som är tärna som ska vara toastmaster, det är bra för hon tänker på allt och ser till att allting är uppstyrt och bra, det gillar jag :)

    Sen funderar jag på om vi ska ha ett barnbord... det blir 7-8 barn som är tillräckligt gamla för att sitta själva utan föräldrar, och det kanske skulle vara roligare för dem att ha ett eget bord, så kan man fixa lite kritor och papper så de kan pyssla och greja när de vuxna håller tal och allt sånt som barn tycker är "tråkigt". Vad tycker ni om barnbord? Nån som ska ha det och hur har ni isåfall planerat det?
    Skönt med en pålitlig toastmaster! Vi har min bror, tror det blir jättebra.

    Vår restaurang fixar alla dekorationer och vi har barnfritt, så kan inte hjälpa dig där tyvärr.
  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-11-14 21:27:19 följande:
    Men har ni inte varit med och bestämt dekorationerna då? Jag skulle bli tokig om nån annan fixade sånt, men jag är ju lite kontrollfreak också hihi
    Det är en restaurang och den är redan pyntad och fixad, den ser liksom ut som den gör. Anledningen för att vi bokat den lokalen är ju att vi tycker där är jättefint :) Deras färger stämmer överens med våra osv. Vi har fått välja mellan två olika dukningar och får komma med synpunkter på färger på blommorna, i övrigt lämnar vi allt till dem! Hade man börjat göra om där (vilket de inte går med på) och strösslat rosa diamanter hade man förstört hela känslan i lokalen!
  • 120530

    Har ni bestämt vad ni skall ha för tårta? Jag har fått pippi på att jag vill ha små bakelser iställer för stora tårtor. Väntar på pris ifrån vår lokal, men jag tycker inte det borde vara så mycket dyrare.. Vad tror ni? Någon annan som är inne på bakelser?

    Tycker dessa är så fina..

        

  • 120530
    Mahy skrev 2011-11-15 19:15:38 följande:
    Jag kan inte se någon bild???

    Vi ska nog ha både bakelser och tårta :)
    Knasigt... jag kan se bilderna både i mitt inlägg och i dit svar. Någon annan som ser/inte ser? 

    Jag vill ha bakelser och sedan av liten, liten tårta som jag och mb2 kan skära :)
  • 120530

    Så knasigt! Försöker lägga in bilden igen! Ungefär så här vill jag att de skall se ut:


     


  • 120530

    Mahy och pärlan01: Visst är de söta?! Jag är inget tårtmonster i vanliga fall, och ibland på bröllop tycker jag det kan bli lite väll mycket kaos på tårtfatet efter att hälften har tagit. Dessutom brukar det ju ta lite tid för alla att ta. Det gör ju ingenting, man har ju gott om tid, men jag tänkte ändå att sådana här kunde vara smidiga och fina.


     


    Hoppas de inte är jättedyra. Mb2 valde en dyrare wiskey sort till avecen än vi räknat med från början, så då kan ju jag få lite dyrare tårta ;)

  • 120530
    Januaribruden skrev 2011-11-16 07:49:22 följande:
    Nu är dem mindre än två månader kvar och jag tänker konstant på bröllopet. Vi har ju valt att fixa allt själva vilket nu börjar kännas lite jobbigt... Hur tänkte vi egentligen? Haha! Vi ska ha ett E bord. Våra bord är 180x70 så det funkar precis. Väldigt trångt i mitten bara så att mina planer på bordsdekorationer fick ändras lite... Jag tycker det låter bra med fyrkantiga bord, ni som ska ha det. Hade vi haft mer plats så kanske vi också gjort så. Tycker absolut ni ska ha ett avlångt honörsbord, inte fyrkantigt där. Lycka till med slutplaneringen allihopa!

    Tiden rusar verkligen fram nu! Jag är verkligen imponerad av er som gör allt själva, skall ni fixa maten också? Jag har nästan nog med att fixa mig själv haha :)


     


    Vi funderar också på det där med uppställningen av bord.. Vi har ju valv och pelare i vår lokal så ett vanligt E bord fungerar inte. De på restauangen sade att de förut hade haft typ långbord med 10-12 gäster på och sedan avslutat med ett halvt runt bord där brudparet suttit. Förstår ni hur jag menar? Jag är lite inne på att ha ett "vanligt" bord för 8 personer som honnörsbord så att vi får några mitt emot oss också att prata med.Tror ni att det blir knasigt?

  • 120530

    Angående bordsplaceringen har jag en annan (lite utflippad kanske) ide. Kom med ärlig feedback om ni tror att det skulle fungera och bli bra eller om det blir för knasigt!


     


    Vi har ett bord för 8 st. Vi sitter i mitten på ena långsidan. Jämt oss sitter mina föräldrar och mittemot dem sitter mb2s föräldrar. De sitter alltså på kanterna. Platserna mitt emot oss, mitt på den andra långsidan, är lediga. Sedan får våra närmaste vänner turas om att sitta där! Vi har alltså gjort något slags ordning i förväg och så får de reda på det allt eftersom. Då får ju dessutom de paren sitta tillsammans under en rätt, annars kommer vi att dela på dem. Tex får min bror och hans tjej sitta där en rätt, sedan mb2s bror och hans fru, och sedan våra tre bästa vännpar.


     


    Nackdelen med detta är ju såklart att bordsplaceringskartan inte kommer att stämma under tiden de paren sitter hos oss. Min bror, som är toastmaster, tycker kanske att det är besvärligt att bli flyttad på?


     


     


     


     

  • 120530
    Mahy skrev 2011-11-16 08:44:05 följande:
    De var jättesöta, Jag förstår vad du menar, som sagt efter att hälften har tagit så brukar det se lite kladdigt ut, Vi ska träffa "vår" konditor rätt snart, och då ska vi prata om lite hur vi vill ha det, Så jag hoppas att det blir bra :) Jag tror min M2B har mer tankar om tårtan än vad jag har, Men sen är han mer pysslig än vad jag är :) (vi ska tydligen göra tvål nu för han tycker det verkar så mysigt)
    Han ska även sy matchande grytlappar till våra köksgardiner för att det ser så trevligt ut....
    Tänk er då en rätt biffig elektriker...Jag undrar vad de säger på jobbet...(endast män)
    Januaribruden skrev 2011-11-16 07:49:22 följande:
    Nu är dem mindre än två månader kvar och jag tänker konstant på bröllopet. Vi har ju valt att fixa allt själva vilket nu börjar kännas lite jobbigt... Hur tänkte vi egentligen? Haha! Vi ska ha ett E bord. Våra bord är 180x70 så det funkar precis. Väldigt trångt i mitten bara så att mina planer på bordsdekorationer fick ändras lite... Jag tycker det låter bra med fyrkantiga bord, ni som ska ha det. Hade vi haft mer plats så kanske vi också gjort så. Tycker absolut ni ska ha ett avlångt honörsbord, inte fyrkantigt där. Lycka till med slutplaneringen allihopa!
    Fy jag hade dött om vi skulle göra allt....jag är så inne i min c-uppsats (ni är mitt socila liv) att bröllopet känns enormt långt bort! Vi har fortfarande inte träffat fotograf, konditor, frisör, vi har allt bokat men inte riktigt klara med hur det ska se ut än :)

    Sen har jag fortfarande inga skor, underkläder, smycken....

    M2b har ingen kostym än :)

    Jag tänker att vi fixar allt det i december och januari :) Mellandags rean lär ju vara bra om jag ska hitta underkläder!Hmm jag skulle nog tycka det blev lite rörigt, Men jag blir nervös av för mycket förändringar för snabbt (snudd på autism där) Men iden är rolig!

    Vi kommer ha E bord, Familjen och syskon kommer sitta med oss vid honörsbordet, sen vet jag inte mer, snabb fråga angånde placering...

    Min mor har en ny sambo, de flyttade ihop i somras, var tsm i ca 2 år....Jag känner honom inte, jag tycker verkligen inte illa om honom...Han verkar snäll och trevlig, Men han verkar måttligt intresserad av min och min bror, inte elak på nåt sätt, men han kom varken på min födelsedag ell min brors student, Men jag vet att han tycker om oss. Men nu ville min mor att han skulle sitta med oss vid honörsbordet, vilket jag sa nej till, för han är inte min familj, och vi får bara plats 10 personer och ska han sitta där måste nån annan flytta på sig...vilket ajg antar min mor anser pappa borde göra....

    jag tror hon är lite sur över det...men jag tycker att jag gjorde rätt, han är ju inte min styvpappa eller pappa...han är bara mammas sambo!

    Haha, du verkar ha en rolig mb2 :) Min kan också göra lite otippade saker ibland. Ett år på alla hjärtans dag fick jag en hjärtformad kudde i lila fluffigt tyg som han hade sytt själv :) Ett annat år fick jag chokladtryfflar som han hade bakat själv, i tre olika smaker :)


     


    Jag tycker du gör rätt med din mammas sambo. Om ni inte känner varandra väl borde han inte sitta vid honörsbordet!

  • 120530
    Annixa skrev 2011-11-16 11:22:07 följande:
    Jätte fin tårta! Det är ungefär så vi oxå har tänkt, men att dom ska vara fyrkantiga och ha grönt band längst ner!

    Din ide om bordsplacering om jag får säga vad jag tycker så är jag rädd att det blir lite rörigt att man måste byta plats. Sen på kvällen när det blir dans å dyl brukar det ofta bli rotation å ja du vet man rör mer då på sig, hoppas du förstår vad jag menar Skrattande

    Tack! Har ni fått pris på era? Skall ni också ha en tstörre som ni skär i?


     


    Jaaa, det bli kanske för rörigt.. Vet bara inte rikigt hur vi skall göra med bordsplaceringen. Jag tycker ju om våra föräldrar, men sitter vi bara med dem tror jag att det kan bli lite tråkigt. Det bli iaf inte den roligaste kvällen i våra liv! Vi får kanske skippa dem och sitta bara med vänner. Väntar tills vi får placeringskartor av lokalen med möjliga bord. Fast helt och hållet kan man ju inte spika förrens gästerna osat, hoppas de gör det tidigt!

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012