Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Annixa skrev 2011-11-05 18:41:43 följande:
    Red skrev 2011-11-05 15:41:10 följande:
    Det är den jag har  GladTycker den är jättefin, men ärmarna är inte hellång så du är medveten om det. 
    Jaha! Skrattande Den ser riktigt härlig ut! Jätte fin. Jag ska åka på stan på måndag å se om nån brudaffär hyr ut nåt liknande för ungefär samma pris! Känner att jag inte kan köpa på mig så mkt mer! Har ju två kappor här som jag måste sälja.
    Du hade fått köpa den billigt av mig efter bröllopet, men vi har ju samma datum du och jag så det går ju inte. Lycka till med letandet! 
  • 120530
    noffsan skrev 2011-11-05 22:16:39 följande:
    Hej, tänkte också ta chansen att hoppa in lite sent

     Datum: 4.02.2012
    Antal gäster: ca 100 st
    Borglig vigsel i Göteborg.

    Vi har inte kommit så långt i planeringen än, men börjar få upp tempot. Skrattande
    Välkommen! Då har ni mindre än tre månader kvar Glad
  • 120530
    Annixa skrev 2011-11-06 21:56:46 följande:
    å dom trådarna har jag missat!
    Jag är jätte tacksam över min sambos familj, alla är så snälla å hjälpsamma! Hjärta
    Ni skall verkligen vara glada över era snälla och okomplicerade svärmödrar! Här är en som inte har det så enkelt... Men nu har vi vapenvila, så förhoppningsvis håller det i sig :)
  • 120530
    Red skrev 2011-10-10 10:05:27 följande:
    Planeringsuppdatering Glad

    - Inbjudningskorten har kommit och var jättefina.
    - Klänningen är provad med alla accessoarer.
    - Mb2 hittade kläder i helgen så nu är han färdig Glad
    - Vår vän har fått tillstånd att viga oss!!
    - Min mamma har också hittat klänning i samma butik som jag.
    - Sminkös är bokad

    Att göra:
    - Kuverten skall addresseras och de skickas i slutet av november.
    - Skall försöka gå ned något kilo.
    - Förbereda vigselakten eftersom vi har borglig vigsel
    - Bestämma musik så att våra musiker kan börja öva
    - Klänningen skall provas igen i januari
    - Ringa min frisör i början av november för att boka provuppsättning

    Statusuppdatering igen, längesedan nu!


    - Maten är bestämd, vi väntar nu på renskriven sammanfattning ifrån kocken


    - Frisören är bokad, har också bokat tid en veckan innan för klipp, färg och provuppsättning


    - Nu har vi skrivit på hindersansökan, lagt den i addresserat kuvert och frankerat. Läggs på lådan ikväll :)


    - Vi har börjat knåpa med festhäftet nu, och har bestämt ungeför vad det skall innehålla och hur många sidor vi vill ha.


    - Har förberett för ytterligare en beställning på calligraphen. Det blir bordplaceringar i samma stil som våra inbjudningar och långsmala festhäften. Vigselprogrammen blir enklare vikta papper som vi skriver ut själva.


     


    Att göra:


    - Addressera kuverten som skall skicka ut i slutet av november.


    - Jobba vidare på festhäften och vigselprogram


    - Förbereda vigselakten


    - Skall fortfarande gå ner något kilo ;)

  • 120530
    Mahy skrev 2011-11-07 08:08:55 följande:
    Oj vad långt du har hunnit!!! Duktigt! Måste kännas jätteskönt!

    Gå ner några kilo är du inte ensam om...Jag och sambon gjorde ett tränings schema igår kväll på hur vi ska gå ner 10 cm till bröllopet :) Så idag börjar det....

    Ja, vi har kommit ganska långt! Men det är fortfarande mycket att fixa om man som vi är perfektionister :) Festhäftet tar nog sin tid och vigselcermonin får vi ju ordna själva.


    Jag är ganska smal, 63 kg på 178 cm, men jag vill vara liiite, liiite smalare tills bröllopet. Man vill ju vara i sitt livs form! Så jag har anmält mig till Göteborgsvarvet och tränar ganska mycket. Drömmen vore om jag vägde 60 kg blankt på bröllopsdagen!


     

  • 120530
    Januaribruden skrev 2011-11-07 08:53:35 följande:
    Jag hoppas att ni alla skickat in hindersprövningen nu.
    Jag och min blivande har gjort en rejäl tabbe! Gick in på Stockholms stadshus vigselsida igår och läste att hindersprövningsintyget ska vara dem tillhanda minst 9 veckor före vigseln, annars avbokas tiden. Den ska alltså vara inne på fredag!!! Och vi har inte ens skickat in den. Jag har gjort en namnändring som jag har väntat på svar ifrån och hade inte en tanke på att det var så bråttom. Fy fan vilken panikångest jag hade igår kväll. Vår dag och tid betyder ALLT för oss. Om dem nu avbokar vår tid 14/1 så kan vi inte få en ny förens i slutet av februari.
    Imorse kl 8 öppnade skatteverkets växel och efter lite mer tårar är nu blivande på väg till deras kontor i Stockholm för att lämna hindersprövningen där och be dem skynda på ärendet. Enligt växeln är det helt upp till handläggaren så det kan gå hur som helst. En hindersprövning tar ju minst en vecka att få klar! Nu sitter jag med telefonen och väntar på att stadshusets vigseltjänst ska öppna för dagen, kl 9. Kanske kan dem ge oss dispens? Fast jag tvivlar på det... När brukar myndigheter m.m. vara tillmötesgående?
    Oj vilket långt inlägg det blev. Det är skönt att skriva av sig iaf. Vi har en mardrömmsvecka framför oss nu som jag inte önskar någon av er. Så posta den där hindersprövningen om ni inte gjort det redan!

    Lider med dig! Håller alla tummar och tår för att det skall ordna sig! Har som sagt vår hindersprövning i handväska nu och skall posta den efter jobbet...


    Myndigheter är inte kända för att vara snabba men jag tycker att alla blir lite snälla när det gäller bröllop. Vårt hotell har egentligen incheckning kl. 15 vilket blir för sent för att jag skall kunna byta om där. När jag sade vad det gällde sa hon att de skall försöka ordna det för oss.. Hoppas det löser sig för dig!

  • 120530
    Mahy skrev 2011-11-07 10:40:41 följande:
    Stackare :( jag hoppas verkligen att stadshuset kan ge er lite dispans!!! jag håller alla tummar och tår!!! Du måste skriva så fort du vet nåt!!!!

    Vi ska fixa vår i veckan! men vi har inte riktigt bestämt oss med namnet än...Jag vill behålla mitt eftersom ajg är den sista som heter det! Sen dör familjen ut! Min sambo har verkligen inte det problemet då hans pappa har 5 bröder och hans syster och hennes sambo kommer ta hennes efternamn eftersom det är finast av deras efternamn!

    Så nu velar sambon över om han ska lägg till mitt och ha sitt eget som mellannamn eller om han ska ta mitt och ge upp sitt eget helt. För mig spelar det ingen roll och jag tycker nog att han kan behålla sitt som mellannamn då just efternamn är en stor del av ens identitet.

    Hur gör ni med era?

    Vi behåller våra respektive efternamn tills vidare. I framtiden vill vi gärna ta ett eget gemensamt namn. Kommer förhoppningsvis komma på något fint innan framtida barn föds för då vill jag att vi skall heta samma :)


    Pga tidigare nämde problem med svärmor skulle jag aldrig någonsin ta deras namn, och han tycker mitt är för vanligt för att det skall vara värt krånglet att byta. Vi har son-namn båda två. Kommer vi inte på något innan det kommer barn tror jag faktiskt han kan tänka sig att ta mitt...

  • 120530
    Mahy skrev 2011-11-07 11:52:51 följande:
    Usch, Din svärmor måste vara hemsk för att du inte ens skulle kunna ta namnet...Ursäkta om jag är nyfiken men vad har hänt?

    Haha, ja det är ganska mycket.... Jag har skrivit om det i ett par svärmorstrådar här på bt, men kan sammanfatta det här också.


    För att sammanfatta det så gav hon mig aldrig någon chans eftersom hon tyckte så mycket om mb2s gamla flickvän. De första fem åren vi var tillsammans hade hon fortfarande bilder på henne i hallen. De bjöd aldrig in bara mig och mb2 på middag så vi kunde lära känna varandra utan vi blev bara medbjudna när där var en massa andra människor där.


    I princip pratade hon aldrig med mig, hon igonererade mig så mycket hon bara kunde. Jag tror inte hon visste sådana enkla saker som vad jag pluggade/jobbade med, hur gammal jag var eller vad jag hade för fritidintressen. Om hon någon gnång var tvungen att tilltala mig var hon kort och snäsig. När vi åt middag med andra pikade hon gärna indirekt mig. Hade hon gjort det direkt hade såklart min sambo blivit arg, men nu gjorde hon det mer i stil med att tex klanka ner på vegeterianer eftersom jag varit det när jag var yngre etc.


    Hon gjorde aldrig någon ansatts att försöka vara trevlig emot mina föräldrar när de såg på födelsedagar. Mb2s brors flickvänns föräldrar bjöds med på både det ena och det andra men aldrig mina. Eftersom inte jag fanns fanns väll inte de heller.


    Eftersom vi bara träffades i stora grupper ville jag inte ställa till några scener. Mb2 förstod aldrig vad hon gjorde förrens vi kom hem och jag påtalade det. När han försökt prata med henne om det slog hon bara ifrån sig. Tillslut fick jag nog och sade att jag tänker intte umgås med henne på det sättet längre. Antingen får hon be om ursäkt för en massa elakheter hon sagt, lova att bättra sig och sedan anstänga sig för att lära känna mig, eller så bryter vi all kontakt.


    Så det gjorde vi. Samtidigt förlovade vi oss och började planera vårt bröllop. Till slut insåg hon att vi varit tillsammans i 8 år, vi skulle gifta oss och vara tillsammans för evigt och hon skulle inte vara bjuden. Då svalde hon sin stolthet och bad om ursäkt, men jag vet inte om hon förstår hur dåligt jag mått över detta under alla år. Nu umgås vi på prov som jag kallar det.


    Så nej, det efternamnet vill jag inte ha!

  • 120530
    Mahy skrev 2011-11-07 13:12:06 följande:
    men om du tycker ditt är finare varför tar ni hans? Bara en fråga! inte ifrågasättande :)
    Undrar också!
  • 120530
    Mahy skrev 2011-11-07 13:16:05 följande:
    Usch vilken hemsk människa! Men vad tycker resten av hans familj? Ibland undrar jag hur de tänker! Det finns ju en anledning till varför man gör slut! Och borde de inte bara vara lyckliga över att deras barn faktiskt har träffat någon som gör dem lyckliga?

    Jag har haft en svärmor när jag var yngre som var riktigt vidrig, och det gick så pass långt att jag i slutändan gjorde slut med pojkvännen i fråga för att vårt förhållande blev hela tiden lidande.

    Så jag beundrar dig att du orkar! och jag förstår verkligen att du inte vill ha samma efternamn!

    Resten av familjen är nog delvis så vana vid henne att de inte inser hur illa hon beter sig, och delvis ser de inte det. Är man i en stor grupp ser man ju inte att det är en människa som ignorerar en annan. Det är bara den personen som ser det eftersom det är så hela tiden, år efter år.


     


    Det rör mig inte så mycket längre, jag har slutat vara ledsen över det och har slutat bry om om hur hon beter sig. Så länge hon uppför sig kan vi ses på familjesammankomster, men jag kommer nog tyvärr aldrig helt kunna glömma och börja tycka om henne.


     


    Ibland kan jag dock inte låta bli att ge henne några smånyp, liksom för att påminna henne om att bara för att hon har skött sig i 6 månader betyder det inte att jag har glömt de 8 första åren :) Småsint, jag vet, men jag måste få pysa ur mig lite hämnd ibland ;) Önskelistan för bröllopet har enbart min mamma hand om. Vilket är logiskt eftersom hon känner både mig och mb2 vilket svärmor inte gör! Paketöppnarlunchen är hos mina föräldrar, där hon aldrig varit trots att de bor 15 minuter ifrån varandra.


     

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012