Inlägg från: Januaribrud |Visa alla inlägg
  • Januaribrud

    Vinterbrudar - 2012

    lia skrev 2011-11-15 10:52:26 följande:

    Vi funderar också på barnbord, vi har 10 barn som kommer, och åtminstone 7 st som är stora nog till att sitta själva. Har redan 8 st syskonbarn i familjen och då är barn på bröllopet givet enl mig och min fästman. De livar liksom upp! Min tanke är att de ska få vara i en hörna av festlokalen och på så vis kunna härja där med kritor, bilar etc. Funderar på en pappduk så de kan måla direkt på bordet. Vi vill att de ska känna sig uppskattade. Funderar också på extra godispåsar till barnen och någon aktivitet speciellt för dom. Ev en duk så de kan måla en gemensam tavla till brudparet eller liknande :)


    Det svåra med dekoration av festlokalen är att välja. Men mitt förslag är att försöka sätta ett tema och sen köra på det, så att det inte känns "hattigt" med lite av varje, enkelt är oftast snyggast enl mig. Jag är lite av en secondhand-nörd och tänker sätta stilleben på borden i form av olika glasskålar på fot med blommor i, glasljusstakar, udda vackra glasföremål. Min tanke är att det ska kännas lite vintage och glas ger en vintrig känsla. Sen lite pärlor på tråd och några gröna kvistar av typ murgröna. Hoppas det blir bra. Vi får nog ta oss till festlokalen snart och se hur vi ska ställa borden. Funderar på fyrkantiga bord med åtta runt varje, men vet inte om det minskar möjligheten till konversation? Hade en gång en dröm om runda bord, och detta blir i så fall en kompromiss. Vad säger ni? Funkar fyrkantiga bord??


    Funderar också på hur man ska dekorera upp honnörsbordet så att det utmärker sig lite. Vill inte ha en traditionell "båge", om ni vet vad jag menar? Funderar på karmstolar till mig och brudgummen dekorerade med nåt, men så långt har jag inte kommit i tanken än.


     


    Gillar verkligen din idé om olika glasföremål på borden. Låter jättefint! Jag är ingen blomsterperson så jag kommer nog att satsa på levande ljus i första hand med vissa inslag av blommor Vi funderar också på att välja andra stolar till oss för att "markera" vår plats vid honnörsbordet. Blir nog isåfall några med högre rygg än de andra stolarna för vår del.


     


    Jag tycker fyrkantiga bord absolut skulle fungera, funderar nämligen på det själv En fördel enligt mig är att man lättare kan prata med fler vid bordet än om man sitter på rad. Nackdelen som jag ser det är att några kommer att sitta med ryggen mot oss men det kanske blir svårt att undvika hur man än gör.


     


    Vi har problemet att våra bord bara är 60 cm breda. Jag tycker det är väl smalt och funderar därför på att istället sätta ihop två bord till ett fyrkantigt så slipper gästerna slå knäna i varandra när de sitter och äter Det enda jag funderar över är om vi vid honnörsbordet skall sitta på en lång rad som ett traditionellt honnörsbord eller om vi också skall sitta vid ett fyrkantigt bord med oss på ena kortändan. Vad tror ni? Skulle nog också behöva boka tid i lokalen för att undersöka detta...

  • Januaribrud
    lia skrev 2011-11-15 13:41:34 följande:

     


    Kul med lite direktsvar :) Sitter här hemma och är sjuk, men ägnar tiden åt vigselprogram och körschema åt kökspersonal å dyl :)


    Vi tänker slå ihop borden i så fall, för våra är typ 60 cm breda också. Jag har hela tiden tänkt att vi ska ha ett traditionellt honnörsbord till oss. Men det kanske är dumt tänkt? Tänker att vi får bra överblick över lokalen och gästerna då. Sen tänker vi möblera ut honnörsbordet vid typ åtta-tiden då festen fylls på med ännu lite mer vänner efter middagen.


    Funderar på att möblera upp en scen också, med en gammal emma-soffa och någon lampa, för att få en charmig känsla. Sett lite foton från amerikanska bröllop som är så fina! Så jag funderar på om jag ska skriva lite skyltar för presentbord också.


    Mycket idéer i detta huvud ... :)


    Låter som du har många bra idéer Jag har också haft massor av idéer, speciellt när man läser här på forumet. Nu har jag dock gett upp och inser att jag nog får begränsa mig en hel del om jag skall hinna och orka med


     


    Det är inte dumt tänkt med vanligt honnörsbord Jag funderade bara om det känns konstigt att vi vid honnörsbordet sitter på rad när alla andra sitter runt om de fyrkantiga borden. Men bra att höra att du också hade tänkt ha det så.


     


    Jag har ju även U-form på borden som alternativ. Frågan är om det ser dumt ut att tungorna ut är 120cm breda och honnörsbordet endast är 60cm brett. Vid honnörsbordet sitter vi ju endast på en sida och behöver ju inte bredare bord. Hmmm svårt det här...


     


    Såg föresten att du är från Vänersborg. Det är ju jag med Får man fråga var ni skall ha festen? Vi skall vara i Lagergrenska.


     


     

  • Januaribrud

    Oj mycket nya inlägg när man inte har varit inne på ett tag Kul att läsa om allas idéer och tankar kring dukning och dekoration.


     


    Red: Vet att de som står för maten hos oss tar 20kr/person för kaffe. Sedan upphör man ju aldrig förvånas av vad man kan få betala för en kopp kaffe nu för tiden Vår lokal samarbetar med ett lokalt konditori och fixar så att tårtan kommer på plats till middagen. De tar inget extra för detta utan konditoriets pris för tårtan gäller vilket jag tyckte var ganska schysst. Vad vi betalar per tårtbit vet jag inte än så kan tyvärr inte hjälpa dig med en jämförelse där.

  • Januaribrud

    Den präst som skall viga oss hörde av sig igår. Vi fick tyvärr inte den kvinnliga präst som vi önskat men det blir säkert bra ändå. Denna präst är lite yngre och ganska nyanställd så jag hoppas han har en lite lättsam och modernare framtoning utan att för den sakens skull förlora det högtidliga i vigselakten. Han ville iallafall komma hem på fika och prata om vigseln. Han gav oss också en "läxa" till vi ses. Vi skall bestämma oss för fem värdeord som beskriver vår relation och framtida äktenskap. Antar att han kommer utgå från dessa i sitt vigseltal till oss. Skönt att han hörde av sig i tid så får jag lite koll på vigseln och kan göra klart vigselprogrammet som vi har tänkt dela ut till gästerna i kyrkan.


     


    Har ingen kolla alls på psalmer men nu har jag hittat två som känns bra till vigseln. Ville ha en vigselpsalm och en som passar till årstiden. Det blir "Din skönhet som i vintern bor" som sjungs till melodi "En vänlig grönskas rika dräkt" och "På bröllopsdagen ber vi" som sjungs till melodi "Den blomstertid nu kommer". In- och utgångsmarch har vi inte bestämt än mer än att det troligen blir någon pampigare vid ingången och någon mer "lättsam" vid utgången.


  • Januaribrud
    Red skrev 2011-11-18 07:51:40 följande:
    Ja, det där med 20 kr/person för kaffe svider ju lite ;) Vår lokal tar heller inget extra för att hämta och servera tårtan, vi får också konditoripris. Så priset för servering och disk ligger ju säkert på kaffet.
    Vi betalar för serveringspersonal utöver menypriset. Slår vi ut den kostnaden på hela middagen och per gäst så blir ju kaffet lite dyrare för oss per person också
  • Januaribrud


    Börjar bli dags att ta tag i det här med brudbuketten för min del. Är inne på någon av ovanstående buketter. Vi har färgerna ivory, silver och mörklila. Vill inte lägga så mycket pengar på brudbukett så priset kommer också avgöra vilken jag väljer. Alltid bra med smakråd så jag kastar ut frågan här. Vilken tycker ni är finast?
  • Januaribrud

    Har haft några dagar när jag inte ens har velat tänka på bröllopet. Har supermycket att göra på jobbet och mycket på schemat hemma så ibland blir det bara för mycket med all bröllopsplanering utöver detta.


     


    Jaja, nya tag


     


    Red: Vi skippar valsen. Känns inte viktigt för mig och vi ska inte ha någon dans efter middagen så jag tycker det känns lite krystat att vi ska dansa en vals bara för att. Kul för er att gå på kurs. Alltid kul att göra något ihop som du sa Vi får också förslag på tider mitt på dagen som vi inte kan komma på då vi jobbar dagtid båda två. Vår präst föreslog dock några förslag till träff på en lördag eller söndag. Det kändes också väldigt konstigt


     


     

  • Januaribrud
    Annixa skrev 2011-11-23 14:30:44 följande:
    Ja prio ett är ju hans kläder! måste verkligen försöka stressa på han! Skrattande

    Ja tårta/bukett delen är inte alls lika jobbig som klänningen, tack gode gud för att jag är ganska så klar! Skrattande.

     


    Måste också stressa på min sambo. Han väntar gärna till sista minuten med allt annars vilket gör mig helstressad

  • Januaribrud

    Provade min klänning igår igen. Den hänger ju hemma så det är svårt att låta bli Ju mer jag tittar på den desto nöjdare blir jag iaf, vilket känns bra Provade med både inneskor och uteskor och klackhöjden blir perfekt med båda två. Även boleron och pälsjackan blir bra till.


     


    Det enda som stör mig är att mina inneskor är i minsta laget. Efter att ha haft dem i 20 minuter igår var det riktigt skönt att ta av dem efteråt.... Blir lite nervös för jag ska ju kunna ha dem en hel kväll. Jag bestämde mig igår för att beställa ett par nya i en större storlek. När jag tittade idag var de nästa dubbelt så dyra nu på light in the box. Jag beställde tydligen till ett rea-pris sist. Nu vet jag inte hur jag skall göra


  • Januaribrud
    Mahy skrev 2011-11-24 10:31:44 följande:
    Åhh så fina, Hur är klacken?? Den ser rätt stabil ut?? Tror en som jag som aldrig går i klackar högre än ett 3 cm skulle kunna gå i dem??
    Klacken är stabil och inte så jättehög, ca 5cm. Jag är 1.74 lång så har nästan aldrig klack annars. Jag är helt värdelös på att gå i klackar med dessa klarar jag Tror absolut du kan gå i dem
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012