Inlägg från: Syrinx |Visa alla inlägg
  • Syrinx

    Så träffades vi - raggning och romantik

    Hurra, jag gillar såna här trådar! Mer romantik åt folket!

    Jag och min fästman började hösten 2006 samma utbildning, direkt efter studenten, och även om jag minns väldigt väl vårt första möte (vi presenterade oss och jag sa på en gång, med ett leende, att jag aldrig skulle kunna kalla honom hans riktiga namn, utan ett smeknamn) var jag inte alls intresserad. På julfesten bjöd han upp mig att dansa till storbandet som spelade, och jag blev faktiskt förvånad två gånger - först att han bjöd upp och sedan att han var en fantastisk dansare! Vi hade en jättetrevlig kväll, full med dans och skratt och prat. 

    Efter jul började vi umgås mer och mer, först tillsammans med andra, men så föll det sig att det en gång i början av mars bara var vi i vårt kompisgäng som skulle ta en "efter-konsert-öl". Intentionen var att prata med andra också förstås, men väl på puben hade vi vare sig ögon eller öron för någon annan. Därefter sågs vi mer och mer - jag åkte absurt bakfull ut på landet för att höra honom spela solokonsert, vi gick på stan tillsammans, vi pluggade inför tenta tillsammans... På kvällen efter tentan var det så självklart att vi skulle spendera kvällen ihop, så jag bjöd in honom på en kopp thé precis samtidigt som han bjöd in sig själv på en kopp thé. Great minds think alike! 

    Dagen efter skulle jag spela på en lunchkonsert och normalt sett är jag väldigt noga med att få mycket sömn. Men tiden bara flög iväg med honom, och jag kände precis som jag känt ända sedan vi verkligen pratade på riktigt över efter-konsert-ölen - jag är så harmonisk och lycklig med honom och vi förstår varandra i precis allt! Det går att prata om ALLT mellan himmel och jord, och dessutom... den kroppen, det leendet, de ögonen...! Till slut, ett par timmar efter midnatt, fick jag be honom att gå hem för att jag skulle få någon sömn. Vi säger hejdå och jag börjar borsta tänderna. Då ringer telefonen. "Du, jag har glömt någonting, kan jag komma tillbaka och hämta det?" frågar han. Jag säger förstås javisst och undrar om det är nåt jag ska ta med mig ut, men nej, det räcker om jag bara kommer ut till porten. Så jag går ut till honom, och då säger han sådär väldigt blygt "Egentligen har jag inte glömt något alls... Jag ville bara fråga om jag får ge dig en godnattkyss?" 

    Såklart han fick!!! När kyssen dessutom visade sig vara den ljuvaste, godaste, känslosammaste och känsligaste kyss jag någonsin fått, så smälte mitt sista motstånd (jag skulle ju vara en stark och självständig kvinna hela mitt liv utan några män!). 
    Det var den 28 mars 2007 och sedan dess har vi varit oskiljaktiga. (Själsligt och emotionellt alltså, för vi har båda värnat om vår utbildning och tidvis studerat i olika länder t.o.m.) Vi spenderade all tid tillsammans även innan vi flyttade ihop officiellt, vilket vi gjorde 1 maj 2008. Vi förlovade oss på midsommardagen i somras, den 26 juni, varpå reaktionen från släkt och vänner blir "äntligen!!!". Vigseln står 26 maj 2012, och jag är världens lyckligaste som får bli hans fru! 

  • Syrinx
    marielleangelina skrev 2011-05-30 13:39:06 följande:
    Det var sommaren 2004, jag var 15 år (dvs, för ung för att få ett sommarjobb).
    En dag när jag och min kompis skulle cykla till stranden så, precis när vi svängde ut från garageuppfarten, kommer en kille på post-moppe (han sommarjobbade). Jag glor friskt på honom när vi cyklar förbi.. "Såg du vilken kille!" sa jag till min kompis, men hon hade inte lagt märke till honom. Den dagen på stranden kunde jag inte tänka på något annat än honom. Jag minns tydligt att jag till och med frågade min kompis "Kan man vara kär i någon man aldrig pratat med?!", hon trodde jag var galen.
    Följande veckor ställde jag klockan så jag inte skulle missa när posten kom. Mamma undrade va det var för viktigt brev jag väntade! Lyckades med att vara utomhus vid väldigt strategiskt valda tidpunkter; tvätta mopeden, ropa in katten, hämta posten när han var på motsatt sida vägen... Kommer aldrig glömma första gången vi fick kontakt, han hade ett paket som var lite för stort för brevlådan, han hoppade av moppen från andra sidan vägen och kom fram till mig och lämnade paketet till mig i handen. Vet inte om jag sa något, blev nog lite ställd.
    En dag addar en kille mig på Lunar och MSN, visar sig vara post-killen! Han har genom att titta på namnet på breven som kom till mig (gymnasie-antagningsbrev) hade han frågat sina vänner om någon visste vem jag var.
    Vi bestämde att jag skulle komma ut till brevlådan nästa dag och vi pratade litegrann med varandra och bytte telefonnummer. Han skulle åka till Öland med sina vänner i två veckor och under dessa veckor gick mobilen verkligen het. Unrar hur han hann göra någonting på Öland över huvud taget. Dagen efter han kommit hem möttes vi hemma hos mig, vi satt uppe på ett berg och kysstes hela dagen och konstaterade efter tre dagar att vi älskade varandra, och resten är historia! Just nu planerar vi att förlova oss. I sommar har vi varit tillsammans i 7 år, vi har varit sambos i 4 år och en underbar hund på 3 år har vi. Idag är vi 23(snart) och 25 år gamla.
    Wow! 
Svar på tråden Så träffades vi - raggning och romantik