• MartinaRickard

    Bubbel? Snittar

    Vad har ni tänkt att ha för "bubbel"?

    Vi funderar på att bjuda på snittar medans gästerna minglar och dricker bubbel, i väntan på oss, någon som har tips på goda snittar?

  • Svar på tråden Bubbel? Snittar
  • hysch

    Vi tänker köra västerbottencheesecake och något typ fruktspett som snittar, bubblet beror lite på vad budgeten räcker till ;)

  • tesso77

    Vi kommer att ha detsamma! Jag har tänkt mig 3 olika snittar och 1 spett med jordgubb och melon.
    Tar oxå gärna emot tips på goa snittar Skrattande

  • tesso77
    tesso77 skrev 2011-05-27 22:18:39 följande:
    Vi kommer att ha detsamma! Jag har tänkt mig 3 olika snittar och 1 spett med jordgubb och melon.
    Tar oxå gärna emot tips på goa snittar Skrattande
    Asti Zinzano och Asti Martini är jättegoda bubbelsorter, tyvärr kanske lite dyra med tanke på att vi hamnar på 100-110 gäster. Men jag kommer att köpa hem små-flaskor bubbel från Systemet och testa lite, finns säkert lika goda fast billigare.
  • hysch

    Ska man göra budget rekomenderar jag Chapel Hill (59 kr för 750 och 129 för 1500). Annars beror det ju så mycket på smak och pris, som sagt :) men Chapel Hill är förvånansvärt prisvärt.

  • hysch

    KÖRA budget, menade jag, göra en budget ska man absolut ;)

  • jonsar02

    Jag har gett detta recept i en annan tråd men det tål att upprepas. De är enkla att göra och det brukar vara strykande åtgång på dessa smördegssnurror med trattkantareller i.
    ca 40 st:
    2 rullar smördeg (brukar ta den billigaste som är fryst och tina innan)
    1 shalottenlök
    10 g torkade trattkantareller (brukar gå att köpa i affärer)
    25 g smör
    1 dl grädde
    1/2 tsk timjan
    1/2 dl riven västerbottensost
    salt, peppar
    1/2 tsk kummin
    1 uppvispat ägg.
    Smula sönder svampen i mindre bitar. fräs svamp, lök och smör i en kastrull. Slå på grädden, hälften av osten och timjan. Låt puttra i ca 5 min.
    Fördela röran på smördegsarken, rulla ihop som en rulltårta och skär i ca 0,5 cm bitar och lägg på plåten. Pensla med ägg, strö över resten av osten och kummin. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i ca 10 min.

    Om du vill göra dem i förväg så gör allt fram till du skär dem i bitar. Styckfrys dem och när du ska använda dem använder du de frysta bitarna och så penslar du med ägg m.m. men då tar det ngn minut extra i ugnen.

  • Moemoe

    Tycker Freixenet och Jacobs Creek har är goda mousserande viner. Om ni inte vill ha riktigt skumpa förståss, då är Moët gott tycker jag. Fördrinken ingår där vi ska ha festen, så vi blir överaskade med vad det blir för bubbel. Glad

  • hysch
    Moemoe skrev 2011-05-27 22:53:40 följande:
    Tycker Freixenet och Jacobs Creek har är goda mousserande viner. Om ni inte vill ha riktigt skumpa förståss, då är Moët gott tycker jag. Fördrinken ingår där vi ska ha festen, så vi blir överaskade med vad det blir för bubbel. Glad
    Jag är håller med om Jakobs Creek, och håller budgeten blir det Moët för oss, tror jag :)
  • MartinaRickard

    Det jag menade med "bubbel" var mousserat, blir alldeles för dyrt att köpa riktig;)
    Frexinent är väldigt gott, har druckit det förut, och hört att jacob´s creek är väldigt populärt, jag kommer ju dock inte dricka, då vi väntar barn.

    Men det där mes snittar tyckte jag var lite klurigt, vad man ska använda sig utav för något!

  • Emblas Mamma

    Vi tänker bjuda på bål med både alkohol och utan,
    till detta fnns det jordnötter om man är sugen på något.
    Orkar inte fixa med snittar också :) Det kommer bli riktigt mycket mat sen så jag är rädd att man inte orkar alla tre rätter och tårta sen :)
    Gästerna kommer bara få vänta max 45 minuter på oss. Troligen mindre eftersom det kommer ta dom en stund att komma till plats också.. Har man lång tid kanske man vill ha något matigt..


  • ClaraH
    hysch skrev 2011-05-27 22:27:37 följande:
    Ska man göra budget rekomenderar jag Chapel Hill (59 kr för 750 och 129 för 1500). Annars beror det ju så mycket på smak och pris, som sagt :) men Chapel Hill är förvånansvärt prisvärt.
    Jag håller med om att Chapel Hill är mycket prisvärt. Vi kommer att ha Prosecco de la Robinia som kostar något mera. Snittar blir fruktspett och osthjärtan. Recept här: http://carinpeter.blogspot.com/2011/02/osthjartan-och-fruktspett.html
  • Moster Stina

    Vi kommer bara bjuda på sånt som går att förbereda långt innan:


    Häromdagen så gjorde jag i ordning dessa snittar:


     


    Tunnbrödssnittar


    En påse mjukt tunnbröd


    en philadelphiaost


    en pepparrotsost


    en förpackning skinka


    flingsalt


     


    mixa skinkan


    mixa skinkan med ostarna


    smaka av med flingsalt


    (prova på en bit tunnbröd så att du vet att helheten blir god)


     


    Bred sen ut massan på tunnbröden.


    Om du saltar mycket så behövs det inte så tjockt lager för att det ändå¨skall smaka gott.


    Rulla i hop, och lägg i frysen.


    Tag sen fram två timmar innan servering, och skär i lagom stora bitar. Själv kommer jag att göra ca 14 bitar per tunnbrödsskiva.


    -Jag tyckte dessa smakade smaskens, och åt glatt upp hur mycket provsmaksbitar som helst under tillverkningen!




    Smördegssnurror


    Smördeg på rulle, eller plattor som man kavlar ut.


    mögelost


    Strö på mögelost på degen, och rulla i hop.


    Skär i riktigt tunna skivor och lägg på en plåt. Grädda i ugnen på 225 grader, tills de ser bra ut. OBS det är lätt att grädda för länge, och då smakar de bara bränd ost.


    Men dessa brukar vara MYCKET populära och lättätna. Blir dessutom massor!


     

  • Debe

    Vi har italienskt tema och bjuder därför prosecco (italensk champagne) som kostar 59 kr flaskan och är jättegott, inte alls sliskigt. Som snittar ska vi ha två olika sorters röror på crostini. Typ tapenade och nån röra på nån ost. Vi köper allt klart så personalen behöver bara klicka upp på crostinin.


  • ClaraH
    Moster Stina skrev 2011-05-29 08:20:20 följande:

    Vi kommer bara bjuda på sånt som går att förbereda långt innan:


    Häromdagen så gjorde jag i ordning dessa snittar:


     


    Tunnbrödssnittar


    En påse mjukt tunnbröd


    en philadelphiaost


    en pepparrotsost


    en förpackning skinka


    flingsalt


     


    mixa skinkan


    mixa skinkan med ostarna


    smaka av med flingsalt


    (prova på en bit tunnbröd så att du vet att helheten blir god)


     


    Bred sen ut massan på tunnbröden.


    Om du saltar mycket så behövs det inte så tjockt lager för att det ändå¨skall smaka gott.


    Rulla i hop, och lägg i frysen.


    Tag sen fram två timmar innan servering, och skär i lagom stora bitar. Själv kommer jag att göra ca 14 bitar per tunnbrödsskiva.


    -Jag tyckte dessa smakade smaskens, och åt glatt upp hur mycket provsmaksbitar som helst under tillverkningen!


     


     


    Smördegssnurror


    Smördeg på rulle, eller plattor som man kavlar ut.


    mögelost


    Strö på mögelost på degen, och rulla i hop.


    Skär i riktigt tunna skivor och lägg på en plåt. Grädda i ugnen på 225 grader, tills de ser bra ut. OBS det är lätt att grädda för länge, och då smakar de bara bränd ost.


    Men dessa brukar vara MYCKET populära och lättätna. Blir dessutom massor!


     Får jag fråga om smördegsrullarna. Ska de in i ugnen precis innan servering eller kan man göra det tidigare?


  • tesso77
    hysch skrev 2011-05-27 22:27:37 följande:
    Ska man göra budget rekomenderar jag Chapel Hill (59 kr för 750 och 129 för 1500). Annars beror det ju så mycket på smak och pris, som sagt :) men Chapel Hill är förvånansvärt prisvärt.
    Tack för tipset, det ska jag prov-smaka Solig
  • wiii

    Vi ska nog ha Rotari, kostar 99 kr flaskan :)

Svar på tråden Bubbel? Snittar