• Styrka

    om min sambo nu är Bi, räcker jag då till?

    Tycker du har fått väldigt bra svar ovan här, ville bara komplettera med att att förtydliga att hans bisexualitet i sig inte påverkar hur ofta man har sex. Men alla bisexuella har inte likadan sexualitet, en del kan tex uppleva att det går i perioder, att man vissa perioder tänder mer, eller enbart på det ena könet, bara för att nästa period tända mer på det andra. Andra struntar fullkomligt i könet utan tycker att de blir kära i personen oavsett.

    Är han bisexuell förutsätter jag att han tänder på kvinnor, och är han tillsammans med dig så förutsätter jag nästan att han tänder på dig, och jag vill gärna tro att vuxna människor är ärliga mot varandra, och jag tycker, som ovanstående talare, att den bakgrund han har gör det ganska troligt att han har intimitetsproblem, att detta är problemet snarare än hans bisexualitet.

    En annan fråga är ju om han någonsin levt ut sin bisexualitet? Har han nånsin haft en relation med en man?

    Jag levde många år i en heterosexuell relation innan jag varit tillsammans med en tjej, och då funderade jag mycket på om det här med tjejsex var ett behov för mig eller bara en möjlighet för mig som bisexuell. Då ville jag gärna tro att det var en möjlighet jag hade, men avstod från. Så här i efterhand kan jag säga att för mig var det ett behov att få leva ut min sexualitet till fullo, och efter att vi gjorde slut (av helt andra orsaker vill jag påpeka) var jag under många år enbart med tjejer. Jag lever nu med en kvinna och vi är mycket lyckliga (planerar bröllop, barn och framtid) men skulle det (Gud förbjude!) nånsin hända att vi gick isär skulle jag vara lika öppen (eller sluten) för män som kvinnor. Jag definierar mig därför som bisexuell, trots att jag inte varit med en man på 8 år, och lever ett homosexuellt liv.

    Har han aldrig varit med en man så kan jag därför tycka att det finns större anledning till oro. Som för alla människor är det viktigt att man får uttrycka hela sin personlighet, hur man väljer att göra detta är ju däremot individuellt.

    Sedan finns ju andra lösningar. Skulle du tex kunna tänka dig att sätta på en bögporr-rulle i sängkammaren för att få fart på aktiviteten? Det kan tyckas konstigt, men många flator gillar bögporr för att det känns mer äkta, inte lika fejkad och plastigt tillgjord och förtryckande som heteroporr är. Säkert kan även heterokvinnor uppskatta denna aspekt, och kan det få fart på herrn i sovrummet är det ju bara att försöka?

Svar på tråden om min sambo nu är Bi, räcker jag då till?