• Aqwe
    Äldre 23 May 15:51
    10119 visningar
    39 svar
    39
    10119

    Hur länge sparade ni till ert bröllop?

    Hur länge tog det tills ni sparade ihop till er bröllopsbudget?

    Jag har nyligen hört talas om de som tar lån till sitt bröllop, vilket i mina öron låter helknasigt - så länge det nu inte gäller mindre summor och att det skett något som gör att man blir tvungen till att ta lån, alltså inte planerat.

    Har man inte råd med ett bröllop får man helt enkelt spara i x antal månader alternativt inte ha det där jättedyra bröllopet man drömt om och istället dra ner på pengarna som man bevisligen inte ens har. Vem vill börja sina liv tillsammans som nygift par med att betala av massa skulder som gått till ens bröllop!

  • Svar på tråden Hur länge sparade ni till ert bröllop?
  • Lillap­lopp
    Äldre 23 May 15:57
    #1

    Vi sparar i ca 6 mån för vårt bröllop samt att vi tar en liten summa från ett annat gemensamt sparkonto.

  • Hoffse­nnanen Tottop­lex
    Äldre 23 May 15:59
    #2

    Mycket intressant tråd!

  • EmmaSt­ina
    Äldre 23 May 16:04
    #3

    Vi bestämde datum i september och det var då sparandet drog igång ordentligt. Hade lite sparat sen innan men bara några tusen. Vi gifter oss 2 juli i år. Då beräknade vi att vi skulle kunna spara ca 30 000 och även att vi skulle få hjälp av våra föräldrar. Totalt budgeterade vi med 50 000 för allt utom bröllopsresan.

    Eftersom ekonomin kraschade mitt i allt sparande har vi dragit in där det inte känts viktigt att få det dyraste alternativet. Förhoppningsvis kommer vi klara oss på 30 000, några utgifter kan vi lägga efter bröllopet när vi hunnit spara lite till.

  • MagicB­ride
    Äldre 23 May 16:08
    #4

    Vi tänkte precis som du TS, att vi inte vill skuldsätta oss det första vi gör som gifta. Därför såg vi till att ha en relativt låg budget (30'000 men det slutade på 16'600) På så vis kunde vi ta av det som automatiskt blev över varje månad efter vi betalat räkningar och liknande. Vi har inte ens tänkt "sparande" och ändå fått ihop det, och då är jag ändå studerande


  • MrsGra­nath
    Äldre 23 May 16:18
    #5

    Vi har sparat i 11/2 år... Har funkat för oss! Budgeten är 60000 (50 gäster) till bröllopet och 50000 till resan (5 veckor till Bali 3 dagar efter bröllopet). Dessutom önskar vi oss bidrag till bröllopsresan i present...

  • Tårtsm­ula
    Äldre 23 May 16:37
    #6

    Vi har sparat mycket pengar, vi tar min skatteåterbäring och min blivandes mor bidrar med pengar. Vi skulle abolut inte låna pengar för att finansiera bröllopet. Men jag har all respekt för dom som gör det. Det är banne mig inte billigt att gifta sig. Vi kommer att landa på ca 80 000 kr, bortsett från resa, förlovningsringar, och lite till. Vi kommer ha ca 55 gäster.

  • t heart f
    Äldre 23 May 20:49
    #7

    Vi har beslutat att gifta oss nästa sommar och börjar spara nu. Har dock inte riktigt satt någon budget än men kommer nå den :)
    Skulle aldrig någonsin kunna ta lån för bröllopet!

  • Smuppr­a
    Äldre 23 May 21:31
    #8

    Vi tar från andra sparade pengar vi har (men ser förstås till att inte tömma vår buffert för oförutsedda händelser!). Så egentligen sparade vi aldrig till just bröllopet i sig. Däremot hade vi resesparande som vi för något år sedan omvandlade till bröllopsresekassa, men nu blir det en sista minuten så lär inte ta så mycket från den kassan iaf så den kanske omvandlas till en handpenning till bostads-kassa. Dessutom får vi maten till bröllopet i present av våra föräldrar så vi slipper den (stora) kostnaden.

    Lån skulle vi aldrig ta. Hellre att vi gifter oss enklare då. Viktigast av allt är kärleken.

  • Nikeh
    Äldre 23 May 21:33
    #9

    Hur folk vill finansiera sina bröllop är väl helt upp till dem. Andra kan ha sina uppfattningar och tankar kring det ena eller andra sättet, men jag tycker nog inte att någon av oss kan döma andra för valt sätt. 

    Jag och min blivande har för övrigt (vilket faktiskt var din fråga Glad) sparat i 1 ½ år, sedan förlovningen. 

  • Tinzi
    Äldre 23 May 21:35
    #10

    Vi har inte sparat alls, och har ganska kasst med pengar. Men vi köper någontintg varje månad för mellan 100-2000 :- beroende på vad vi har råd med. På så sätt delar vi upp det. Har 11 mån kva roch har redan köpt in saker sedan 1 år tillbaka ca.

Svar på tråden Hur länge sparade ni till ert bröllop?