Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    BILD och PRIS på er brudbukett!

    Här kommer mitt stående tips:

    När ni vill kommentera ett inlägg, så kan ni lätt klicka på bilden och dra ner den i storlek, eller ännu hellre-vända er till den som lagt inlägget bara med nicket , så slipper man scrolla som en galning genom trådar som upprepar samma jättestora bilder eller superlånga inlägg gång på gång på gång. Det lättar upp forumklimatet något oerhört anser jag.
    Vill man kommentera något särskilt i ett långt inlägg, kan man ju med fördel klippa bort allt annat, så det man verkligen vill citera står kvar, annars ser jag noll anledningar att just citera. Då kan man istället skriva nicket och sedan vad man vill ha sagt. Typ: "passionsblomma, du snackar för mycket!" Cool


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    brud sept 2011 skrev 2011-08-24 22:15:00 följande:
    Produktbeskrivning

    Köpvillkor


      
    Vi strävar efter att de levererade blommorna skall motsvara produktbilderna, men avvikelser kan förekomma beroende på tillgänglighet på orten och i butiken. Tänk på att blomsterbinderi är ett hantverk och mindre skillnader kan förekomma. Tillgången på blommor varierar under året, och i det fall floristen inte kan få tag i en viss blomma ersättes denna med likvärdig.

    .. men tanke på att dt är mitt i centrum och det är sommar så borde det finas tillgång till de rätta blommorna =)
    numera brud 27 augusti=)
    Det är inte det som är grejen, utan att budordrarna ofta kommer samma dag som de ska levereras, och då har man som florist redan gjort sina inköp. Man står alltså i butiken utan att säkert kunna veta vad som kommer in på beställning. Man handlar hem vad man tror sig behöva och en bra bas till sin kyl, men sedan får man lösa ordrarna utifrån vad man har. Olika butiker är olika duktiga och har olika spännande sortiment. man är också olika petig med hur likt det ska vara och vad man tycker sig kunna skicka iväg. Det är lite av ett vågspel och jag skulle aldrig våga chansa själv, baserat på den högst skiftande arbetskvalité jag sett under åren "bakom disken" så att säga.

    Det jag tycker du ska göra är att lägga din order på nätet, men också RINGA och prata med den butik som fått den, så du kan försäkra dig om att de gör den så lik de kan. Dessutom ska du skicka den i mycket god tid, för då har de alla möjligheter att faktiskt köpa hem materialen de behöver. Aspedistrabladen är ju tex rätt dominanta i uttrycket i buketten.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Madreh73, för att våga ge tips i det här fallet, skulle det vara bra att veta vad dessa allergiker inte tål. det brukar nämligen vara väldigt olika och ofta långt ifrån enbart det om doftar. Det vore ju fruktansvärt att föreslå något så du i god tro dekorerar er lokal med något som en gäst får anafylaktisk chock av eller så.
    Blommor att konbinera med finns det massor, men som sagt, du skulle behöva fråga dem som är mest känsliga mer exakt om vad de inte klarar.

    Nu verkar iofs doften vara det som påverkar just dig mest, och brudbuketten är det ju enbart du som har speciellt nära dig, men ändå.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Madreh73, jag skulle om jag var du, gå till en florist och faktiskt prata ihop dig, och provköpa hem enstaka blommor av det ni kommer fram till, så du själv får testa av ifall du kalrar de ensklida sorterna. När det kommer till blomval, så behöver inte bruden kunna ett smack om sorter och namn. det är floristens jobb att ta fram kreativa och passande förslag utifrån vad bruden tänker sig för känsla, stil och färger. När allergier kommer med i saken, så är det vettigt att pröva sig fra,.m. du har ju året på dig.

    Germini skulle funka fint ihop med Nejlikor, Prärieklockor eller Nerine, för att ge dig ett par olika sorter att kika på. Hortensia, Ranunkler eller kanske Hypericumbär i limegrönt är andra som åtminstone inte doftar.

    Men som sagt, med ett bra snack med en florist, ska ni få fram helt individuella och personliga förslag.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Priset på blommor är alltid dagspriser-det är därför det generellt sett ofta blir dyra blommor vid specialbeställningar så som brud och andra små beställningar (jo, för i brudens värld är det många blommor och bland det dyraste man köpt, men i grossistled är det en pytteorder, då man annars ofta beställer hela vagnar med en viss sort)

    Så, ska man ha precisa och exakta sorter och nyanser -och ännu värre, blommor som inte längre är i sin rätta säsong, så kan det dra iväg till väldigt mycket högre nivåer än samma blommor kostar "en vanlig dag i butik". Det beror inte på floristen , utan på handelsleden mellan odlaren och butiken.

    Men, 100-150 spänn för Pioner i juni låter helt klart väldigt dyrt, likaväl som att 30 kr stjälken i augusti låter totalt galet för lite.

    När jag stod i butik senast, låg pionerna på sisådär 65-70 kr/st om de var jättestora, och typ runt 45-50 annars. Det kan också gå att köpa buntvis, men då är det ofta väldigt varierande storlek och kvalité.

    Kvalitén är helt avgörande för priset-gäller alla blommor. Det går att hitta samma rossort för allt mellan 20-65 kronor, beroende på vilken kvalité den har. Med kvalité menas bla stjälklängd och storlek på blomhuvudet.
    Så, om en blomma är dyr eller prisvärd måste jämföras med vad det är butiken tar betalt för.

    Kallor är också en sådan blomma som skiftar enormt i storlek-det finns jättestora som kostar ett par hundra/st och det finns små pyttisar som kan ligga så lågt som 25 kr/stjälken.

    Man måste veta vad det är man beställer för att kunna bedömma om det är dyrt eller billigt. Utöver det, spelar det roll var i landet man bor, eftersom priserna är väldigt olika över landet. Skåne och Småland liggernära Holland och har inte samma fraktkostnader som Stockholm och norra Sverige tex. Sedan kommer ju faktorer som butiksläge (hyra), personalkostnader (svart eller vit lön) och allt annat som styr priser.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Säsongen för Pioner gör man allt för att förlänga, eftersom den blivit så populär just till brud, men den har egentligen inte alls säsong i augusti, så får man tag på dem då, så är det tur-och de blir dyra.

    Austinrosor går året om vad jag vet, men med väldigt skiftande storlek och pris. Jag ger mig ut på alldeles för tunn is och det är rätt meningslöst att sätta priser på nätet, eftersom det skiljer så mycket över landet. prata med en lokal florist och be dem kolla ett ungefärligt pris med sina leverantörer. Jag tror att de är ett bättre alternativ än pioner, i lsutet av augusti.

    Ett tips i augusti, är att välja Dahlior för lite samm känsla som pioner, eller för att blanda upp rosor /pioner med. De ligger väsentligt lägre i pris och är i högsäsong under sommarmånaderna. Finns i mängder av färger former ocn nyanser.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    thean skrev 2012-04-09 14:09:04 följande:
    Åh dahlior! Det har jag inte ens tänkt på! =) Den billigare floristen pratade också om en rossort som påminde lite om pionerna i utseende som också gick att få tag på, men jag kommer inte alls ihåg vad den hette?!
    Ganska troligt att hon tänker på David Austinrosor, som hör till sorterna som ser "gammeldags" ut.
    Även andra storblommiga sorter, som får slå ut ordentligt, blir lämpliga i den typen av buketter, jämfört med mer "spetsiga" rossorter. I mitt galleri finns en särskild mapp för rosor, där kan du kanske se någon sort du tycker är fin. Namnen syns om du pekar på bilden.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    1700tal skrev 2012-09-03 09:43:58 följande:

    Haha, ja den blev rätt extrem. Floristen var lite bekymrad över om jag egentligen förstod vad jag bad om...


    Det förstår jag. Jag hade också dubbelkollat och sedan kollat igen att bruden i fråga insåg vad det var fråga om.
    Jag kan berätta att du är i gott sällskap med min saliga och högst saknade farmor-hennes bukett har alltid varit mitt exempel på när man tar i ordentligt, hon var heller inte så värst lagom av sig Tungan ute-till skillnad från mycket av det man ser idag, då många brudbinderier mer är i storlek som tärnbuketter.

    Otroligt snygg brud också till den där blomkvasten får jag tillägga...Flört Grattis!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Cocoaa skrev 2012-09-05 13:07:44 följande:


    Buketterna gick bra ihop med våra creme-färgade lite folkdräktsinspirerade klänningar i siden som designats och sytts upp av min fru. :)
    RIKTIGT roligt att se buketter som verkligen är anpassade efter klänningar och helhet!
    Jag blir SÅÅ nyfiken på hur hela klänningarna ser ut-jag bara känner på mig att de är helt i min smak...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    1700tal skrev 2012-09-05 07:41:17 följande:

     Yrkesfolk borde veta skillnaden.


    Det borde de verkligen-men det gör de inte. Det är faktiskt inte helt ovanligt att ormhasseln står hos grossisterna skyltat som trollhassel-för att det blivit ett slags vedertaget fel på något vis. Alla vet vad man menar. Fast jag stör mig. Skitmycket. Rätt ska vara rätt!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!