Inlägg från: Brudiframtiden |Visa alla inlägg
  • Brudiframtiden

    BILD och PRIS på er brudbukett!

    Charmina skrev 2011-08-26 14:09:41 följande:


    Detta var min bukett. Pioner och rosor. Det gjordes en till mig, en mindre till min tärna, två små till mina näbbar och sedan 2 corsage till brdugummen och best-man.


    För min brudbukett betalade jag 750 kr :) JAG ÄLSKADE DEN!!


    Vilken fantastisk bukett, helt i min smak!!!! Inte så farligt dyr heller!!
  • Brudiframtiden


    Tycker denna är så vacker och vill ha något liknande...Vad kan det kosta? Antar att det är en sån där gameliaros och det kostar väl en slant att bygga va? Någon som vet??
  • Brudiframtiden
    passionsblomman skrev 2012-04-09 12:29:49 följande:
    Priset på blommor är alltid dagspriser-det är därför det generellt sett ofta blir dyra blommor vid specialbeställningar så som brud och andra små beställningar (jo, för i brudens värld är det många blommor och bland det dyraste man köpt, men i grossistled är det en pytteorder, då man annars ofta beställer hela vagnar med en viss sort)

    Så, ska man ha precisa och exakta sorter och nyanser -och ännu värre, blommor som inte längre är i sin rätta säsong, så kan det dra iväg till väldigt mycket högre nivåer än samma blommor kostar "en vanlig dag i butik". Det beror inte på floristen , utan på handelsleden mellan odlaren och butiken.

    Men, 100-150 spänn för Pioner i juni låter helt klart väldigt dyrt, likaväl som att 30 kr stjälken i augusti låter totalt galet för lite.

    När jag stod i butik senast, låg pionerna på sisådär 65-70 kr/st om de var jättestora, och typ runt 45-50 annars. Det kan också gå att köpa buntvis, men då är det ofta väldigt varierande storlek och kvalité.

    Kvalitén är helt avgörande för priset-gäller alla blommor. Det går att hitta samma rossort för allt mellan 20-65 kronor, beroende på vilken kvalité den har. Med kvalité menas bla stjälklängd och storlek på blomhuvudet.
    Så, om en blomma är dyr eller prisvärd måste jämföras med vad det är butiken tar betalt för.

    Kallor är också en sådan blomma som skiftar enormt i storlek-det finns jättestora som kostar ett par hundra/st och det finns små pyttisar som kan ligga så lågt som 25 kr/stjälken.

    Man måste veta vad det är man beställer för att kunna bedömma om det är dyrt eller billigt. Utöver det, spelar det roll var i landet man bor, eftersom priserna är väldigt olika över landet. Skåne och Småland liggernära Holland och har inte samma fraktkostnader som Stockholm och norra Sverige tex. Sedan kommer ju faktorer som butiksläge (hyra), personalkostnader (svart eller vit lön) och allt annat som styr priser.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Vet du om det går att få tag i pioner i slutet av augusti? Eller David Austinrosor och vad de ligger på i pris?
  • Brudiframtiden
    passionsblomman skrev 2012-04-09 14:00:54 följande:
    Säsongen för Pioner gör man allt för att förlänga, eftersom den blivit så populär just till brud, men den har egentligen inte alls säsong i augusti, så får man tag på dem då, så är det tur-och de blir dyra.

    Austinrosor går året om vad jag vet, men med väldigt skiftande storlek och pris. Jag ger mig ut på alldeles för tunn is och det är rätt meningslöst att sätta priser på nätet, eftersom det skiljer så mycket över landet. prata med en lokal florist och be dem kolla ett ungefärligt pris med sina leverantörer. Jag tror att de är ett bättre alternativ än pioner, i lsutet av augusti.

    Ett tips i augusti, är att välja Dahlior för lite samm känsla som pioner, eller för att blanda upp rosor /pioner med. De ligger väsentligt lägre i pris och är i högsäsong under sommarmånaderna. Finns i mängder av färger former ocn nyanser.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Tack för tipset!!!!
  • Brudiframtiden
    pulmonate skrev 2012-09-17 18:04:44 följande:
    Min bukett bestod utav: Protea King (15 euro), Veronica (4 euro/st = 16 euro), Brudslöja (5 euro) = 36 euro. Tärnonas buketter är utan Veronican, så kostar 20 euro/st. Bordsdekorationen hade också en Protea på vart bord. Totalt gav vi 250 euro för 4 buketter och 12 bordsdekorationer.

     


     



    Så fin och annorlunda!!!
Svar på tråden BILD och PRIS på er brudbukett!