• fialia

    Enkla men goda snittar - behöver tips :-)

    Hej!

    Vi skall ha snittar innan maten då det är ett par timmar mellan vigsel och middag. Nu behöver jag tips på snittar som antingen kan förberedas kvällen innan eller går snabbt och enkel att fixa samma dag!!!!

    Alla tips är värdefulla!
    Tack på förhand
    /Fialia 

  • Svar på tråden Enkla men goda snittar - behöver tips :-)
  • SloveP

    Pyramidbageriet har ett hårt bröd som heter spisbröd..Om man bryter isär i mindre bitar och sen gör ett smör innehållande:
    Smör
    Svarta oliver
    Soltorkade tomater
    Flingsalt

    Kör allt i mixer o ställ kallt. Sen kan man antingen låta "smöret" stå i en fin burk och ställa fram brödet bredvid o folk får ta sig själva eller ha nån som smetar på...

    Alternativ 2: Franskbrödsbit med rökt och/eller gravad lax o pepparrotsgrädde

    Alternativ 3: Franskbrödsbit med räksmet : räkor,hackad rödlök, kokt hackat ägg, dill, majonnäs, s&p rör ihop och klicka på brödbitarna.

    Ja, det var några förslag... {#emotions_dlg.flower}

  • Kattpoet

    Köp en baugetter, skiva, rosta skivorna  och sänk värmen och torka till crostinis. Dessa håller en vecka om du har luft tätbruk, de är ju som skorpor.De är väldigt bra att använda till snittar eftersom de inte är mjuka. 

    Sedan kan man köpa  bruchetta mix ha på eller pesto eller kronärtkockskräm.
    Vill man göra det finare kan man ha en tunn skiva kallrökt eller torkad skinka på toppen.
    Eller samma saker som alternativen  som förra trådsvaren gav , en god bit  ost  som brie eller  mögelost kan funka med.

  • Kattpoet

    Ja jsut det gör jag många snittar på samma gång brukar jag ha rörona  i en sprit påse, går snabbare att lägga en klick på varje än med sked.

  • Mirjami

    Vi ska göra med tunnbröd och lax resp torkat renkött och pepparrot. Creme fraiche- gelantin och valfri kryddning (dill till laxen tex), lite salt och hackat kött. När detta stelat brer vi på tunnbröden, rullar in det, täcker med plastfolie och fryser. ca 2 timmar innan servering tas de fram i rumstemp och strax innan servering skärs snittarna och läggs upp snyggt på salladsbädd och fram. På brickorna ska det stå en snygg liten lapp om vad det är för kött!

  • linalindberg1984

    eller bara såna små runda crosiner typ/ små rundade kex som man fyller med röra..enkelt och gott!!!

  • Kattpoet

    Du kan köpa färdiga crustader,  sedan kan du ha  västkustsallad i dem med extra räkor på toppen  eller  getost kräm med  honung.

  • Aili

    Kanske renklämma eller liknande? Går jättebra att göra dagen innan, rulla in i plastfolie och in i kylen. Bara att skära upp dagen efter.

    Tunnbröd
    Pepparrotsost (typ creme bonjour)
    Renkött (eller rökt skinka)

  • Aili

    Oj! Missade att Mirjami skrivit samma sak, sorry!

Svar på tråden Enkla men goda snittar - behöver tips :-)