Inlägg från: FruFiddeli |Visa alla inlägg
  • FruFiddeli

    Vinn en läcker Crock Pot!


    Här är min test bröllopstårta som jag tror den kommer bli, ändrar mig titt som tätt dock. Men jag tycker att denna blev väldigt vacker och väldigt god!

    Choklad och skogsbärsmousse tårta

    Tårtbotten

    150 g smör
    3 dl strösocker
    1 dl kakao
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 tsk salt
    2 ägg
    2 dl vetemjöl

    Mörk chokladmousse
    200 g mörk choklad, 70%
    2 gelatinblad
    2 ägg
    3 dl vispgrädde


    Vitchokladmousse
    150g vit choklad


    0,5 msk smör


    2,5 dl vispgrädde


    2st äggulor


    Skogsbärsmousse


    300g tinade skogsbär


    4st gelatinblad


    0,75dl vatten


    1 dl strösocker


    2,5 dl vispgrädde



    Tårtbotten
    Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen, ett i taget, och därefter mjölet. Fäst ett smort smörpapper i en bakform med löstagbar kant (26 cm). Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt bottnen svalna, ta av kanten och ta overhead papper runt kanterna, kläm fast kanten igen och du har höjt formen, så du kan ha högre fyllning än vad formens kant är.


    Mörk chokladmousse
    Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i fem minuter. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och rör ned dem i den varma chokladen så att de smälter helt. Rör ned äggen, ett i taget. Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur. Vispa grädden lätt, rör ut chokladen i del av grädden och vänd ner resten med stora, luftiga tag. Fördela moussen över tårtbotten.


    Vit chokladmousse
    Smält vit choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen och´h rör ner en äggula i taget. Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden. Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30 – 60 minuter så att den stelnar till nästa lager.


    Skogsbärsmousse


    Mixa skogsbären till puré och sila bort kärnor etc. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervatten. Låt svalna och blanda med purén. Vispa grädden ganska löst. Vänd snabbt ner grädden i den kalla purén med luftiga tag. Häll skogsbärsmoussen över den vita chokladmoussen och täck över och frys tårtan i minst fyra timmar, tina sedan långsamt i kylskåp.


    När tårtan är tinad kan man dekorera den hur man vill, här har jag gjort en kant av  blockchoklad  som jag sjort med hjälp av överföringsark och sedan toppat med en massa bär!

    Jag älskar att laga mat och tycker väldigt mycket om att prova nya saker och testa mig fram. Jag skulle därför tycka det var väldigt kul att vinna en Crock Pot då detta är något nytt för mig. Som små barns förälder med nytt jobb och full fart i hemmet skulle det dessutom underlätta vardagen otroligt då det verkar väldigt smidigt att laga god och nyttig mat vilket vi i mina familj tycker är av stor vikt. 


  • FruFiddeli

    Ååååå man tackar!!! Vilken kul överaskning, vad jätte glad jag blev nuGlad!!

Svar på tråden Vinn en läcker Crock Pot!