Inlägg från: Amejuli |Visa alla inlägg
  • Amejuli

    Överlämnad i kyrkan eller gå tillsammans?

    Jag känner som pinkgrape.
    Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bli överlämnad då det för mig symboliserar allt annat än romantik. Vidare skulle mina föräldrar aldrig heller gå med på att "överlämna" mig då det går emot deras värderingar också. Sen tycker jag också att det känns bättre om min blivande ser mig första gången när vi är ensamma och inte inför alla andra.

    Men som sagt. Finns ju en hel drös olika åsikter kring detta och det låter ungefär likadant i varje tråd om ämnet. Du kan ju alltid kika lite i dem om du vill ha fler åsikter,  men så här känns det för mig iaf.

    Lycka till med ditt val!

  • Amejuli

    Oj vad mycket inlägg det blev, och fort gick det. Det är som det brukar i alla dessa trådar om överlämning. Jag tänker att vad brudöverlämningen symboliserar är subjektivt. För mig symboliserar det som sagt inget vackert eller romantiskt men det kan ju hända att det gör det för någon annan.

    Men bara man är medveten om att alla gästerna kanske inte heller uppfattar det som man själv gör och sen väljer att skita i det och nu prästen går med på det så är det ju upp till var och en.

    Det här med klänningliknelsen tänker jag så här kring. Klänningens färg är avdramatiserat sen en tid tillbaka medan det här med brudövelämningen känns som en nyare diskussion för mig vilket gör skillnad i hur starka känslor jag har för de olika frågorna. Sen blir det ju också skillnad om man väljer att utmana en tradition genom att ha vitt fast man ej är oskuld eller om man väljer att bara följa en annan tradition som med brudöverlämningen. Med den logiken tänker jag att det snarare borde vara dem som har överlämning som heller inte vill ha vit klänning om de inte är oskulder. Men, vill förtydliga att jag alltså personligen inte tycker det spelar någon roll utan att alla får göra som dom vill. Ville helt enkelt bara förtydliga att logiken kan bli ganska snurrig om man börjar göra massa liknelser o.s.v.

    Men framför allt tänker jag att den här tråden bara speglar just att brudöverlämning kan uppfattas väldigt olika. Det är ju inte bara en sakfråga utan subjektivt vad man själv lägger för värden i det och så länge man är medveten om att gästerna kanske inte ser det på samma sätt som man själv gör det så är det väl fine att göra som man vill.

    Sen tänker jag att man väl inte behöver tycka det är så jobbigt att andra inte gillar brudöverlämning eller tycker att det symboliserar ojämnlikhet  eller något annat än man själv tycker. Vill man ha det så kör på det. Det går ju inte riktigt diskutera fram vad det "egentligen" står för. Saker och ting har olika symbolvärden för olika personer. Inget att argumentera om vare sig åt det ena eller andra hållet.

    Som sagt, tänker alltså att man gör som man vill medveten om att andra inte uppfattar det likadant och sen är man stolt över det och inte känner att man måste försvara det så fort någon annan inte vill göra likadant liksom.

    Men men, det är ju hur jag tänker. Någon annan tänker säkert annorlunda. Som med allt...

    Ni som ska ha brudöverlämning. Vad är det ni gillar med det? Vad är det ni tycker känns fint och romantiskt och varför är pappan så ofta förstahandsvalet?
    (Jag är inte ute efter att argumentera eller tycka utan är helt enkelt bara nyfiken på hur andra tänker. Vill få mer förståelse.)

Svar på tråden Överlämnad i kyrkan eller gå tillsammans?