• Cazz

    ni som har buffé

    hur gör ni med alkoholen, boxar eller karaffer undrar även om ni gör bordplacering i vilket fall...

  • Svar på tråden ni som har buffé
  • wiii

    Vi kommer att ha bordsplacering, känns som att det blir rörigt om 60 personer ska placera sig fritt.

    Vi kommer att ha vin i boxar som man får hämta, annars skulle det ju behöva stå en karaff vitt vin, en karaff rött vin + några flaskor öl på varje bord, blir väldigt mycket. 
    Vatten i karaffer kommer dock att stå framme på borden. 

  • Loche

    Vi kommer att ha ett bord där vinboxar, öl, läsk och "flaskvatten" står. Sen kommer vi även att ha vattenkaraffer med kranvatten utplacerade på borden.

    Vi kör bordsplacering och dukar fram allt utom tallrikar. Dessa får gästerna hämta själva i anslutning till buffén.

  • forceprincess

    Hej!
    Vi kommer ha vinet i karaffer och öl har vi i 5L tunnor.
    Tror inte att vi kommer ha bordplacering för vi kommer ha ställa borden lite annorlunda. På de vistet vi kommer ha borden kommer typ alla att vara lika "nära" oss.

  • Cammee
    Cazz skrev 2011-05-05 09:32:34 följande:
    hur gör ni med alkoholen, boxar eller karaffer undrar även om ni gör bordplacering i vilket fall...
    Vi ska ha buffé och såhär har vi planerat:

    -bordsplacering ska göras ändå. Det ska finnas placeringskort och personerna ska vara noga utplacerade både efter hur folket passar, och lite efter etikett med de närmsta släktingarna närmst till bordet och så.

    - Vi har serveringspersonal genom lokalen. Första glasen vin ska serveras genom karaffer, och lite ramlösa ska stå på borden. Öl ska stå på buffébordet.

    Efter alla har satt sig ställer serveringen fram lite öl på bordet, snaps, och boxar med vin ställs på buffébordet. (Har köpt jätte fina boxställ i vitt så att det ser lite tjusigare ut).

    Anledningen till att allt inte ska stå framme från början är att helhetsintrycket ska se snyggt ut när alla kommer in.

    Har ni inget serveringspersonal så är alternativet kanske att allt står på buffébordet så får man ta dricka samtidigt som maten.
  • Joffan
    forceprincess skrev 2011-05-05 09:37:50 följande:
    Hej!
    Vi kommer ha vinet i karaffer och öl har vi i 5L tunnor.
    Tror inte att vi kommer ha bordplacering för vi kommer ha ställa borden lite annorlunda. På de vistet vi kommer ha borden kommer typ alla att vara lika "nära" oss.
    nu blev jag nyfiken!!! Hur kommer ni att ha borden? :)
  • MaalinJohansson
    wiii skrev 2011-05-05 09:36:04 följande:
    Vi kommer att ha bordsplacering, känns som att det blir rörigt om 60 personer ska placera sig fritt.

    Vi kommer att ha vin i boxar som man får hämta, annars skulle det ju behöva stå en karaff vitt vin, en karaff rött vin + några flaskor öl på varje bord, blir väldigt mycket. 
    Vatten i karaffer kommer dock att stå framme på borden. 
    Så ska vi också ha det =) Känns smidigast.
  • Millemoj

    Vi kommer att ha en "avdelning" i vårt partytält där vinflaskor, öl och akloholfritt står uppradat eller ligger på is i stora zinkbaljor/tunnor.

    Vanligt vatten kommer att finnas i karaffer på borden, och detta får gästerna själva fylla på vid behov. vi ser vår fest som en enkel, trevlig familjemiddag där vi lagt lite extra krut på mat, dukning och färgtema, haha...

  • Cazz

    då kör vi också med bords placering,lite som ni säger ,kan lätt blu rörigt anars

  • MiaAnd

    Vi kommer ha bordsplacering. Vi har köpt vin i flaskor till middagen, för att det känns lite tjusigare än box och för att slippa hälla upp i karaffer. En medelväg alltså. :) För att det inte ska bli så mycket burkar och flaskor överallt så har vi tänkt ställa ett par flaskor vin i mitten på bordet och några ölburkar på ändarna. Påfyllning och övrig dryck får gästerna hämta i baren/på buffébordet. 

Svar på tråden ni som har buffé